استراحت فصلی بازار مسکن فرا رسید

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه از ابتدای مهر تا اواسط بهمن‌ماه بازه زمانی استراحت بازار مسکن است گفت: بازار مسکن رشد کمتری را نسبت به بخش‌های رقیب داشته که نشان‌دهنده ماهیت منطقی بودن این حوزه است.
  • شنبه 19 مهر 1399 ساعت 10:5

عباس زینعلی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: افزایش قیمت مسکن فاصله‌ای غیرقابل‌تحمل را بین قدرت خرید متقاضیان خانه اولی با قیمت‌ها ایجاد کرده است. از طرف دیگر ورود به بازه زمانی استراحت بازار مسکن یعنی فصل پاییز در کنار شیوع بیماری کرونا منجر به کاهش معاملات و کاهش سرعت رشد قیمت مسکن شد.

وی افزود: انتظار داریم رکود نسبی بازار مسکن تا اواسط بهمن‌ماه ادامه پیدا کند و سپس شاهد خریدهای شب عید باشیم که به رشد معاملات و احتمالاً رشد نسبی قیمت می‌انجامد. البته تبدیل به احسن قوی‌ترین بخش بازار خواهد بود.

زینعلی در مقایسه بازار مسکن با بازارهای موازی گفت: بازار مسکن طی دو سال گذشته نسبت به ارز، طلا و بورس رشد کمتری داشته اما این حوزه شرایط منطقی‌تری نسبت به بازارهای رقیب دارد. در بازار بورس یا طلا شاید رشد عجیبی را در یک دوره زمانی شاهد باشیم اما معمولاً بالا نمی‌مانند و به‌تدریج خود را با میزان رشد بازار مسکن تطبیق می‌دهند.

این کارشناس بازار مسکن تصریح کرد: از طرف دیگر ماهیت مسکن به‌عنوان یک کالای درشت، مانعی برای جذب سرمایه‌های خرد است؛ بنابراین رشد آن متناسب با شرایط اقتصاد کلان و منطقی‌تر از بازارهای هیجانی است. به همین دلیل سقوط شدیدی را هم تجربه نمی‌کند. بر این اساس نمی‌توان انتظار داشت که در ماه‌های آینده قیمت مسکن کاهش یابد.

وی با بیان اینکه سابقاً دوره رکود مسکن چهار تا پنج سال طول می‌کشید خاطرنشان کرد: در حال حاضر ثبات اقتصاد به‌اندازه گذشته نیست به همین دلیل رکود محتوم آینده بازار مسکن دو تا سه سال بیشتر طول نخواهد کشید.

زینعلی درباره پیش‌بینی از ورود بازار مسکن به رکود قطعی گفت: همه‌چیز به بازارهای موازی بستگی دارد. اگر بورس و طلا همین‌طور بالا بمانند، رکود نسبی مسکن که هم‌اکنون با آن مواجه هستیم طولانی‌تر می‌شود. در غیر این صورت سرمایه‌ها وارد بخش مسکن خواهد شد و انتظار افزایش قیمت‌ها انتظار بی‌جایی نخواهد بود.

 

قیمت مسکن در تهران متری ۲۴ میلیون تومان

تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران در شهریورماه سال ۱۳۹۹ به ۸.۵ هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۶.۸ درصد کاهش و ۲۰۳.۷ درصد افزایش نشان می‌دهد. همچنین بر اساس اعلام بانک مرکزی در ماه مورد گزارش، متوسط قیمت خریدوفروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله‌شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران ۲۴.۲ میلیون تومان بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب معادل ۵.۱ و ۹۱.۷ درصد افزایش نشان می‌دهد.


ثبت نظر

ارسال