به گزارش ایسنا، مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار در گزارشی به بررسی روند تعداد شاغلین بخش صنعت ساختمان طی سالهای ۱۳۸۴ تا بهار ۱۳۹۹ پرداخته است.
این گزارش نشان میدهد تعداد شاغلین در سال ۱۳۸۴ حدود دو میلیون و ۱۴۳ هزار نفر بوده که تا سال ۱۳۹۳ روند صعودی داشته و بهطور متوسط در هرسال بین ۱۴ هزار تا ۳۲۵ هزار نفر به جمعیت شاغلین افزوده شده تا به رقم سه میلیون و ۲۰۲ هزار نفر در سال ۱۳۹۳ رسیده است؛ بااینحال در فاصله سالهای ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۴ با ریزش ۲۵۳ هزارنفری در این بخش روبهرو بودهایم که به نظر میرسد رکود بخش مسکن و کاهش ساختوسازها بیتاثیر نبوده است.
در سال ۱۳۹۵ اگرچه افزایشی جزئی در تعداد شاغلین این بخش رخ داده اما از سال ۱۳۹۷ تا بهار ۱۳۹۹ بهتدریج روند نزولی و ریزش نیروی شاغل آغاز شده است بهنحویکه از کاهش ۱۰ هزارنفری در سال ۱۳۹۷ به کاهش ۶۶ هزار نفر در بهار ۱۳۹۹ رسیده و جمعیت شاغلین این بخش از سه میلیون و ۵۰ هزار نفر در سال ۱۳۹۷ به دو میلیون و ۹۵۰ هزار نفر در بهار ۱۳۹۹ کاهش یافته است.
بهموجب این گزارش تعداد شاغلین بخش ساختمان تا سال ۱۳۹۲ تحت تاثیر پروژههایی مثل مسکن مهر روند صعودی داشته اما پسازآن روند نزولی پیدا کرده است.
افزایش یکباره ساختوسازها در فاصله سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ با جامعنگری لازم صورت نپذیرفته و صنایع تولیدکننده محصولات موردنیاز این بخش رشد لازم را به دست نیاوردهاند درنتیجه ورود مصالح ساختمانی از خارج کشور توسعه یافته است، از سوی دیگر افزایش مصالح ساختمانی تحت تاثیر دلالان موجب شده تا قیمت ساختوساز و بهتبع آن قیمت مسکن روند افزایشی خود را طی کند و بر همین اساس با رکود در بخش ساختمان روبهرو بودهایم.
علیرغم شیوع ویروس کرونا از اسفند سال گذشته، کاهش ۲.۲ درصدی تعداد شاغلین بخش ساختمان در بهار ۱۳۹۹ نسبت به بهار ۱۳۹۸ را نمیتوان ناشی از این امر دانست چراکه قبل از آن هم در برخی سالها ساختوساز رشد چندانی نداشته است.