فرشید پورحاجت در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: منطقه کیان پارس در اهواز گرانترین منطقه این شهر است که قیمت هر متر آپارتمان در آن بین ۱۵ تا حدود ۳۵ میلیون تومان است و در مواردی نادر به ۴۰ میلیون تومان میرسد. در رتبه بعدی محلهای مثل پادادشهر و زیتون کارمندی هستند که بالاترین قیمت مسکن در آنجا حدود متری ۱۲ تا ۲۰ میلیون تومان است.
وی افزود: بعدازآن در منطقهای مثل گلستان که جزو مناطق خوب شهر اهواز است قیمت مسکن به متری ۱۰ تا ۱۸ تومان میرسد. بقیه مناطق متوسط اهواز زیر متری ۱۵ میلیون تومان و بالغبر ۱۵ محله شهر اهواز هم قیمتها متری ۱۰ میلیون تومان به پایین است.
رئیس انجمن انبوهسازان مسکن و ساختمان استان خوزستان تاکید کرد: وقتی از متوسط قیمت شهر اهواز صحبت میکنیم باید ببینیم اهواز چند بلوک شهری است. شاید حدود ۵ تا ۶ بلوک از مجموعه ۲۰ بلوک شهری، قیمتها بین ۱۰ تا ۴۰ میلیون تومان باشد اما سایر مناطق متری ۴ تا ۸ میلیون تومان است.
پورحاجت با اشاره به میانگین قیمت ۲۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان مسکن در تهران بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی گفت: در تهران در بعضی مناطق آپارتمان متری ۱۲۰ تا ۱۵۰ میلیون معامله میشود. بااینحال متوسط قیمت پایتخت ۲۷ میلیون اعلام شده است. چطور در اهواز که بالاترین قیمت ۴۰ میلیون تومان است متوسط قیمتها ۲۳ میلیون تومان اعلام میشود؟ مگر چند ساختمان لاکچری در اهواز وجود دارد که در قیمتها لحاظ کنیم؟ مضافا اینکه مسئولان وزارت راه و شهرسازی معتقدند قیمتهای نجومی مناطق ۱ و ۳ تهران نباید ملاکی برای متوسط نرخ شهر باشد. اگر متوسط قیمت مسکن در اهواز ۲۳ میلیون تومان در هر مترمربع باشد باید بپذیریم که میانگین قیمت در تهران بسیار بیش از ۲۷ میلیون تومان است.
وی با انتقاد از اینکه وزارت راه و شهرسازی آمار بازار مسکن شهر تهران از تیرماه به بعد را اعلام نکرده است گفت: حدود پنج ماه هیچ آماری در حوزه مسکن ارائه نشده، درحالیکه بخش خصوصی و مردم با توجه به آمار و دیتاها برای زندگی و فعالیت اقتصادی خود برنامهریزی میکنند. بهیکباره میبینیم بعد از پنج ماه آمارهای سوال برانگیز را مطرح میکنند که نمیتواند کمکی به برنامهریزی باشد.
دبیر کانون سراسری انبوهسازان همچنین در واکنش به این صحبت که علت قیمتهای بالا در اهواز سرمایهگذاری خارجی عنوان شده است اظهار کرد: شاید منظور معاون محترم وزیر راه و شهرسازی شهروندان کشورهای حاشیه خلیجفارس و عراق است که باید عرض کنم این حرف، مستند به قانون نیست؛ زیرا قانون اساسی اجازه نمیدهد اتباع بیگانه در ایران اقدام به خریدوفروش ملک کنند.
پورحاجت خاطرنشان کرد: شاید در شمال کشور، مشهد یا تبریز به لحاظ قرابت فرهنگی بین ایران و کشورهای حاشیه خلیجفارس رفتوآمدهایی باشد و در اثر ازدواج با اتباع ایرانی، ماحصل این ازدواجها منتج به انتقال سند به یک فرد ایرانی است که دیگر خارجی محسوب نمیشود. مناطق آزاد هم که دستورالعمل مشخص دارند. بدینصورت که ۵۱ درصد سرمایهگذاری باید توسط ایرانیها و ۴۹ درصد توسط خارجیها انجام شود.
رئیس انجمن انبوهسازان خوزستان درعینحال گفت: با همه این تفاسیر معتقدم باید شرایطی فراهم شود که کشورهای همسایه بتوانند در بازار املاک ایران سرمایهگذاری کنند؛ چراکه میتواند منجر به ارزآوری برای کشور شود؛ کاری که در ترکیه، امارات، گرجستان و دیگر کشورهای همسایه انجام میشود.
روز گذشته محمود محمودزاده معاون وزیر راه و شهرسازی در نشستی با حضور خبرنگاران اظهار کرد: میانگین قیمت خریدوفروش هر مترمربع واحد مسکونی در کشور ۱۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است. دراینبین شهر تهران با متوسط ۲۷.۸ میلیون تومان در هر مترمربع و استان خوزستان با ۲۳.۵ میلیون تومان به ترتیب بالاترین قیمت را دارند که علت افزایش غیرمنطقی قیمت خانه در خوزستان، سرمایهگذاری خارجی است.