سند ایران و چین، اقتصاد مسکن را متحول می‌کند

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس مسکن گفت: ماهیت سند ایران و چین در گام نخست، بیشتر از آنکه اقتصادی باشد سیاسی است اما می‌تواند به تحریک دیگر کشورها برای سرمایه‌گذاری در ایران منجر شود که زیرساخت‌های عمرانی در همه سطوح ازجمله بخش مسکن شکوفا خواهد شد.
  • دوشنبه 16 فروردین 1400 ساعت 22:21

بیت‌الله ستاریان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: ایران ظرفیتی معادل یک‌دهم کل جهان را برای سرمایه‌گذاری دارد؛ چراکه ۸.۸ درصد ذخایر و معادن کره زمین در ایران نهفته است. از طرف دیگر، ایران به لحاظ ژئوپلتیکی شرایط منحصربه‌فردی در سطح بین‌المللی دارد که برای توسعه یک کشور کافی است. فقط باید بستر شکوفا شدن این ظرفیت ایجاد شود.

وی افزود: تفاهم‌نامه ایران و چین در گام نخست، جزییات اقتصادی مشخصی ندارد بلکه از حال و هوای سیاسی برخوردار است. درواقع نوعی راهبرد و هدف‌گذاری است که مستلزم امضای قراردادهای متعدد تجاری و اقتصادی است. تا زمانی که این قراردادها بسته نشود، سند ابتر می‌ماند.

این کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه تفاهم‌نامه ایران و چین، بیشتر از جنبه‌های سیاسی اهمیت دارد گفت: اینکه ایران با اقتصاد دوم جهان وارد یک تعامل سیاسی و تجاری می‌شود زمینه تحریک سایر کشورها برای سرمایه‌گذاری در کشور فراهم می‌شود. ایران و چین ازلحاظ فرهنگی و ایدئولوژیک تضادهایی با یکدیگر دارند اما ایران با این تفاهم‌نامه نشان داد آمادگی و ظرفیت همکاری تجاری و اقتصادی با تمام کشورها را دارد.

ستاریان تصریح کرد: در این سند نه زمین، نه پول و نه حتی تعهدی داده شده است. امتیاز در برابر امتیاز خواهد بود و همه‌چیز به اقدامات طرف مقابل بستگی دارد. امتیازات مدت‌دار در این سند قید نشده که ما را به کار مشخصی در یک زمان مشخص متعهد کند؛ بنابراین نه‌تنها جای نگرانی نیست بلکه می‌توان از ظرفیت‌های این همکاری استفاده‌های بسیاری کرد. معتقدم با این تفاهم‌نامه راه ۱۰۰ ساله را در شش ماه یا یک سال طی کردیم. کسانی که مخالف همکاری ایران و چین هستند دو گروه‌اند؛ یا کاملا وابسته یا کاملا ناآگاه نسبت به این تفاهم‌نامه هستند.

وی درباره ثمرات سند ایران و چین در اقتصاد مسکن گفت: می‌توان پیش‌بینی کرد که کشورهای دیگری از شرق تا غرب و منطقه خاورمیانه بعد از امضای این تفاهم‌نامه برای همکاری با ایران اقدام کنند. این یعنی ورود سرمایه‌های بسیار زیادی که می‌تواند زیرساخت‌ها، اقتصاد مسکن و به‌طورکلی اقتصاد کشور را شکوفا کند.

این کارشناس بازار مسکن ادامه داد: با ورود سرمایه‌گذاران دیگر کشورها به ایران نیاز به صدها واحد تجاری، هزاران واحد صنعتی و صدها هزار واحد مسکونی خواهیم داشت. این‌ها همه‌اش توسعه است که می‌تواند به رشد همه‌جانبه صنعت ساختمان به لحاظ کمی، کیفی و تکنولوژی منجر شود.

ستاریان، ارائه آزادی‌های صنعتی و اقتصادی را از الزامات تفاهم‌نامه ایران و چین دانست و گفت: حضور اقتصادی و صنعتی دیگر کشورها نیازمند فضای آزاد اقتصادی و صنعتی است که باید به‌سرعت برای سرمایه‌گذاران خارجی فراهم شود.


ثبت نظر

ارسال