به گزارش صما، محسن غفوری آشتیانی با بیان این مطلب افزود: در شرایط کنونی سیستم موجود برای مدیریت مهندسی ضعیف عمل میکند.
وی همچنین با تاکید بر اینکه مهندسی کشور طی ۳۰ سال اخیر متحول شده است، ادامه داد: در حال حاضر علیرغم اینکه نمونههای موفق و خوبی از فعالیتهای مهندسی در کشور میبینیم و آرشیتکتها و مهندسان سازه ما طراحیهای خوبی در بخش ساختوساز انجام میدهند، اما این انتقاد وارد است که این مهندسان با همدیگر کار نمیکنند.
عضو شورای تدوین مقررات ملی ساختمان با بیان این مطلب توضیح داد: به عبارتی سینرژی بین مهندسان ما وجود ندارد و در طراحی و اجرای یک ساختمان، مجتمع یا یک سازه که مهندسان آرشیتکت، سازه، معمار و تاسیسات انجام میدهند، یکپارچگی بین این مهندسان وجود ندارد و ما در ساختوسازهای خود از سینرژی مهندسی برخوردار نیستیم.
منافع مالی مهندسی را وتو میکند
وی همچنین در خصوص وضعیت ایمنی ساختمانهای کشور بیان کرد: در حال حاضر ما به ایمنی نسبی در ساختمانها دستیافتهایم و بههرحال مهندسی کشور در بخش ساختوسازهای مقاوم روبهجلو است، اما کماکان منافع مالی است که در تخریب ساختمانها، مهندسی را وتو میکند.
غفوری آشتیانی در این راستا توضیح داد: به این معنا که نظام سرمایه بهجای اینکه در خدمت مهندسی باشد، بر مهندسی حاکمیت پیدا کرده است و از همین رو این ساختار سرمایه و سیاست موجب شده که آن نتیجه لازم را از مهندسی نمیبریم.
وی با تاکید بر اینکه مهندسی ایران در حال تحول است و مشکلات موجود نیز به خاطر مسائل مدیریتی است، عنوان کرد: ما در کشور از دانش مهندسی لازم برخوردار هستیم، اظهار داشت: بااینحال ردپای مهندسی در توسعه شهرها و کشور ما نمایان نیست.
رئیس انجمن مهندسی زلزله ایران یادآوری کرد: در کشور ما هم دانش کافی و هم متخصصان موردنیاز در بخش مهندسی ساختمان وجود دارد، اما اینکه چرا ساختمانهای کشور در برابر زلزله مقاومت لازم را ندارد، به مسائل مدیریتی برمیگردد.
غفوری آشتیانی با اشاره به راهکارهای مدیریت موفق و توسعه ایمن و پایدار در برابر زلزله، ادامه داد: استفاده از فناوریهای جدید در توسعه شهرها و ساختمانسازیها موجب رفع بخش عمدهای از مشکلات و خسارات مربوط به زلزله در کشور میشود.
در انتخابات نظاممهندسی مهندسان واقعی مشارکت نمیکنند
وی همچنین در خصوص نهمین دوره از انتخابات هیئتمدیره سازمانهای نظاممهندسی ساختمان استانها تصریح کرد: جای تاسف است که امروز سازمان نظاممهندسی در کشور ما دچار سیاستزدگی و منفعتطلبی شده است و همین امر باعث میشود که مهندسان متخصص و واقعی در انتخابات هیئتمدیره نظاممهندسی بهصورت گسترده مشارکت نداشته باشند و اقلیت محدودی در این انتخابات مشارکت کنند.
این مدرس دانشگاه تاکید کرد: در این میان بیشتر کسانی در این انتخابات مشارکت میکنند و رای میدهند که به دنبال منافع شخصی خود و انتخاب افراد خاصی هستند تا به این طریق اهداف خود را دنبال کنند.