به گزارش ایسنا، وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد با توجه به پایان یافتن مهلت ثبتنام در سامانه املاک و اسکان در ۲۰ خردادماه، ستاد ملی کرونا این زمان را تا پایان شهریورماه تمدید کرد.
وی افزود: ما انتظار داریم مردم عزیز در این مهلت باقیمانده نسبت به ثبتنام در سامانه جامع املاک و اسکان اقدام کنند و کمک کنند تا یکبار برای همیشه در تاریخ کشور، وزارت راه و شهرسازی بتواند بر اساس اطلاعات و آمار واقعی، برنامهریزی برای تولید و عرضه مسکن را انجام دهد و از این طریق شاهد ایجاد شکاف در وضعیت عرضه و تقاضای مسکن نباشیم.
حدود دو هفته قبل معاون وزیر راه و شهرسازی در گفتوگو با ایسنا ضمن اعلام اینکه استقبال مناسبی از سوی خانوارها بر ثبت اطلاعات سکونتی شده است افزود: در بسیاری از موارد خانوارها با استثنائاتی مواجه بودند که نیاز بود تکبهتک بررسی شود و این موضوع زمان زیادی برد. البته ما از سه طریق شامل تلفن ۲۴ ساعته به شماره ۰۲۱۵۹۱۹۸ و شماره پیامکی ۰۲۱۱۹۳ و پاسخگویی آنلاین جوابگو هستیم که همچنان ادامه دارد.
محمود محمودزاده تصریح کرد: مجموعه سوالات و تحلیلهایی که صورت گرفت باعث شد تا وحدت رویهای شکل بگیرد. زمانهایی صرف شد تا همه خانوارهای شهری و روستایی در سطح کل کشور اطلاعات خود را ثبت کنند. با توجه به اینکه لازم است تکالیف سنگینی که بر عهده سامانه املاک و اسکان است درخواست تمدید مهلت ثبتنام را دادیم تا کسی دچار مشکل نشود.
محمودزاده با بیان اینکه آمار تعداد خانوارها محل اختلاف است افزود: تعریف خانوار یکی از موضوعاتی است که برای برنامهریزی در خصوص وضعیت سکونتی خانوارها لازم است و در قانون به آن اشاره شده است. وزارت تعاون پیشنهادی را در این زمینه ارائه کرده که در کمیسیونهای تخصصی دولت در حال بررسی است و متعاقبا اعلام میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین گفت: با اتصال سامانه املاک و اسکان به سامانههای سایر دستگاهها، هرکس وارد شود میتواند تمامی اطلاعات خود را مشاهده کند. اگر کد ملی سرپرست خانوار را وارد کنند میبینند که تمام اطلاعات هویتی و مالکیتی وجود دارد. فرصتی داده شده که اگر ویرایشی لازم است انجام شود؛ مثلا ممکن است محل سکونت تغییر کرده یا یکی از اعضای خانواده ازدواج کرده باشد که باید این تغییرات به ثبت برسد.
بنابراین گزارش، طبق اصلاحیه ماده ۵۴ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم مصوب دی ۱۳۹۹ تمامی سرپرستان خانوار اعم از شهری و روستایی، مالک و مستاجر مکلف هستند اطلاعات محل سکونت و املاک تحت مالکیت خود را با مالکیتهای رسمی، وکالتی، تعاونی شهری و روستایی در سامانه ملی املاک و اسکان کشور به نشانی https://amlak.mrud.ir ثبت کنند. مدت خوداظهاری و درج اطلاعات سکونتی و ملکی تا ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ بود که تا پایان شهریورماه تمدید شده است.
بر اساس این قانون، مبنای دریافت خدمات دولتی از قبیل یارانه، افتتاح حساب بانکی، پلاک خودرو، انشعابات خانگی، گذرنامه و بسیاری دیگر از خدمات، ثبت اطلاعات ملکی در سامانه املاک و اسکان و دریافت کد یکتا خواهد بود که عدم ثبتنام به معنای قطع این خدمات است.
یکی از اهداف راهاندازی این سامانه، شناسایی خانههای خالی از سکنه بهمنظور اعمال مالیات است. البته ثبتنام در این سامانه به معنای جریمه مالیاتی نخواهد بود. شما میتوانید یک اقامتگاه اصلی و یک اقامتگاه فرعی غیر از شهر محل اقامت خود داشته باشید که مشمول مالیات نخواهند شد.
همچنین خانههای واقع در روستاها و شهرهای دارای جمعیت کمتر از ۱۰۰ هزار نفر در صورت خالی بودن مشمول مالیات نمیشود. البته واحدهای مسکونی واقع در شهرهای زیر ۱۰۰ نفر جمعیت و روستاها که مالک و بهرهبردار آنها هریک جداگانه در سامانه ملی املاک و اسکان کشور ثبت نشده باشد در حکم خانه خالی تلقی و مشمول جریمهای معادل ۲۰ درصد مالیات سال اول این قانون خواهد شد.
واحدهای نوساز نیز پس از ۱۲ ماه و در طرح پروژههای انبوهسازی پس از ۱۸ ماه از زمان صدور گواهی اتمام عملیات ساختمانی مشمول مالیات موضوع این ماده میشوند.