به گزارش ایسنا، شاهپور علائی مقدم روز پنجشنبه ۱۵ مهر در دیدار با مردم روستای قشلاقی لقو اظهار کرد: عشایر بهعنوان گروه هدف اجتماعی سوم، مبنای برنامهریزی دولت و مجلس قرار گرفتهاند و با تلاشهای صورت گرفته، در هفته عشایر، بیش از ۵۰۰ میلیارد پروژه مختلف در جامعه روستایی و عشایری در بخش کشاورزی به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی افزود: آب شرب سالم از مهمترین بخشها در زمینه عشایری و از فاکتورهای ارتقا شاخصهای برخورداری است. قبل از انقلاب شاخص آب سالم در جامعه عشایری ۷ درصد بود که سال ۹۸ این شاخص به ۴۳ درصد رسید و در همین سال مقام معظم رهبری فرمودند از محل صندوق توسعه ملی برای آب شرب عشایری اختصاص یابد.
رئیس سازمان امور عشایری ایران تصریح کرد: در دو سال اخیر بیش از ۶۱۰ پروژه آبرسانی با اذن مقام معظم رهبری به بهرهبرداری رسیده که امروز هم یکی از همین پروژهها بازدید شد و شاخص برخورداری در همین یک سال گذشته به ۶۳ درصد رسید. تا پایان سال ۲۰ هزار پنل خورشیدی بین عشایر توزیع و ۶۰۰ خانه بهداشت عشایری با بهورزانی از فرزندان عشایر به بهرهبرداری خواهد رسید.
علایی مقدم در رابطه با بیمه تأمین اجتماعی عشایر ادامه داد: در این راستا ۱۰۰ هزار عشایر که توانایی پرداخت حق بیمه تأمین اجتماعی ندارند موردحمایت دولت قرار میگیرند که از این مهم روز دوشنبه آینده رونمایی خواهد شد.
وی اضافه کرد: در برنامه پنجم توسعه نامی از عشایر نبود، اما با اقدامات صورت گرفته در برنامه ششم ۱۷ بار نام عشایر ذکر شد. در یک سال و نیم اخیر بیش از ۳۸۰ میلیارد تومان برای استحصال و انتقال آب به سامانههای عشایری اخذشده و ۵۰۰ میلیارد تومان از سوی مجلس برای مدارس عشایری اختصاص یافته که تفاهمنامهای نیز در این خصوص امضا شده است.
رئیس سازمان امور عشایری ایران اضافه کرد: عشایر نقش بیبدیلی در اقتصاد مقاومتی و توسعه پایدار و امنیت غذایی دارند. در ایران ۸۸۰ هزار تن گوشت قرمز نیاز است که از این میزان ۲۵ درصد توسط عشایر تولید میشود به این معنی که هر یک نفر از عشایر، گوشت قرمز موردنیاز ۲۰ نفر را تولید میکند. تولید ۴۵ درصد صنایعدستی و فرش صادراتی نیز در اختیار عشایر است و این قشر در ۵۹ درصد ایران پراکنده هستند.
وی با بیان اینکه جمعیت عشایر کم اما اثرگذار است، گفت: عشایر ۱۰ هزار شهید به انقلاب تقدیم کردهاند و سردار قاسم سلیمانی نیز از بطن همین عشایر و مایه افتخاری برای جامعه عشایری در عرصه بینالمللی است.