طرح‌های برتر حوزه نانو انرژی جذب سرمایه‌ می‌شوند

پنجره‌ایرانیان؛ فراخوانی به‌منظور سرمایه‌گذاری در طرح‌های برتر حوزه‌ی انرژی مبتنی بر فناوری نانو منتشر شد.
  • دوشنبه 29 آذر 1400 ساعت 11:4

به گزارش ایسنا، برنامه چالش‌های فناوری و نوآوری (اینوتن) با همکاری صنایع نانوتک آینده (صنتا) فراخوان سرمایه‌گذاری در طرح‌های برتر حوزه‌ انرژی مبتنی بر فناوری نانو را منتشر کردند و علاقه‌مندان برای شرکت در این فراخوان تا ۲۰ دی‌ماه ۱۴۰۰ برای ثبت‌نام در سایت و ارسال طرح فرصت دارند.

فناوری نانو کاربردهای زیادی با هدف به وجود آوردن منابع انرژی تمیزتر و کاراتر دارد و همچنین در زمینه مصرف انرژی نیز می‌تواند سامانه‌های مقرون به‌صرفه‌تری را ایجاد کند. بسیاری از این کاربردها ممکن است به‌صورت مستقیم فرآیند تبدیل انرژی را متاثر نکنند ولی پتانسیل کاهش نیاز به سوخت‌های فسیلی و الکتریسیته را دارند. تولید و مصرف انرژی بهینه (و درنتیجه عدم نیاز به انتقال انرژی در مسافت‌های زیاد) می‌تواند میزان ساخت‌وساز، نگهداری و تعمیرات موردنیاز در چرخه انرژی را کاهش دهد و درنتیجه هزینه انرژی مصرفی به‌شدت کاهش یابد.

بر این اساس در این فراخوان زمینه‌های مرتبط با کاربرد فناوری نانو در حوزه انرژی شامل مواردی چون منابع انرژی مانند سلول‌های خورشیدی، تبدیل انرژی مانند نانو ژنراتورها، توزیع انرژی مانند ابررساناها، ذخیره‌سازی انرژی مانند باتری‌ها و ابرخازن‌ها و استفاده از انرژی می‌شود.

به نقل از ستاد نانو، علاوه بر آن دستیابی به نمونه آزمایشگاهی کارآمد در محیطی که به محیط عملکرد واقعی شباهت داشته باشد، نمایش نمونه اولیه کارآمد در محیط مشابه محیط واقعی، اثبات عملکرد نمونه اولیه واقعی، بررسی سیر پژوهشی و آزمون‌های مرتبط، عملیاتی‌بودن طرح پیشنهادی، برنامه اجرایی مشخص، هزینه اجرای طرح پیشنهادی، تسلط فنی اعضای تیم بر موضوع، پیشینه علمی و اجرایی و مقایسه جنبه نوآورانه طرح با آخرین ایده‌های مطرح در حوزه صنعتی مشابه ازجمله معیار ارزیابی طرح‌ها تعیین شده است.

معیار نانویی طرح‌ها نیز استاندارد بین‌المللی ایزو ۲۰۱۵ است که بر اساس تعریف استاندارد بین‌المللی ISO-TS ۱۸۱۱۰: ۲۰۱۵ و استاندارد ملی ۱۲۰۹۸ محصول فناوری نانو، محصولی است که کارکرد یا ویژگی آن مبتنی بر فناوری نانو بوده یا با فناوری نانو بهبودیافته باشد.

در مرحله اول، شرکت‌کنندگان می‌بایست حداکثر تا ۲۰ دی‌ماه، طرح مفهومی خود را در چارچوبی که در اختیار آن‌ها قرار گرفته است، مدون و سپس از طریق سامانه به‌صورت آنلاین ثبت کنند. در پایان مرحله اول طرح‌های دریافتی در کمیته داوران ارزیابی شده و درنهایت، شرکت‌کنندگان برتر (اعم از فرد یا گروه) جهت ساخت نمونه آزمایشگاهی از طرح خود وارد مرحله دوم چالش خواهند شد.

برگزیدگان مرحله نخست، چهار ماه فرصت خواهند داشت تا ضمن تکمیل مستندات فنی و اقتصادی طرح خود، ‌یک «نمونه آزمایشگاهی» مطابق با طرح اولیه خود را طی مرحله دوم ارائه کنند. در پایان مرحله دوم جهت انتخاب طرح برتر، مستندات فنی و اقتصادی و نیز نمونه‌ آزمایشگاهی ارائه‌شده از سوی هر شرکت‌کننده توسط هیئت‌داوران ارزیابی و برنده نهایی معرفی می‌شود.


ثبت نظر

ارسال