آورده متقاضیان نهضت مسکن در تهران ۱۵۰ میلیون تومان

پنجره‌ایرانیان؛ وزیر راه و شهرسازی گفت: هنوز به‌طور دقیق مبلغ آورده متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن مشخص نشده اما فکر می‌کنم متقاضیان شهر تهران اگر ۱۵۰ میلیون تومان بیاورند می‌توانند در این طرح صاحب‌خانه شوند. قاسمی همچنین درباره این شائبه که آیا در این سمت باقی می‌ماند یا خیر؟ بیان کرد: ما داریم کار می‌کنیم و باید جواب این سوال را از کسانی که آن را مطرح می‌کنند بپرسید.
  • یکشنبه 12 دی 1400 ساعت 10:40

به گزارش ایسنا، رستم قاسمی شنبه‌شب در یک برنامه تلویزیونی اظهار کرد: با توجه به تورم بالای ۴۰ درصد، سود ۱۸ درصد که شورای عالی پول و اعتبار برای تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن در نظر گرفته خودش یک مزیت است. نکته دیگر اینکه تسهیلات ۲۰ ساله است. امروز اگر یک نفر این وام ۱۸ درصد را دریافت کند و به‌طور مثال ۵ میلیون تومان بپردازد با توجه به تورم کشور ما تا ۱۵ سال آینده پرداخت اقساط ۱۰ میلیون تومان رقم قابل‌توجهی نیست. ضمن اینکه کاری می‌کنیم تا متقاضیان، اقساط را پلکانی پرداخت کنند.

وی افزود: ممکن است کسی که امروز ۴۵۰ میلیون تومان دریافت می‌کند در ۲۰ سال آینده ۱.۵ میلیارد تومان پس بدهد ولی اقساط حتما پلکانی خواهد بود. اولا کسانی که امروز ثبت‌نام می‌کنند قسطشان دو سال پس از تحویل واحد شروع می‌شود؛ یعنی دو سال آینده مبلغ ۴ یا ۵ میلیون تومان یا هر عدد دیگری که هنوز تعیین نشده اقساط بالایی نخواهد بود.

قاسمی درباره رقم آورده متقاضیان نیز گفت: فکر می‌کنم کسی که در تهران زندگی می‌کند اگر ۱۵۰ میلیون تومان بیاورد صاحب‌خانه می‌شود. البته هنوز عددش تعیین نشده ولی پیش‌بینی‌های اولیه این است که تا همین حد باشد. زمین این طرح مجانی است، قیمت پروانه ساخت ارزان است و سهم نظام‌مهندسی کمتر خواهد بود. کسی که می‌خواهد مسکن بسازد باید ۴۰ میلیون تومان مالیات بدهد که در نهضت ملی مسکن فقط یک میلیون تومان است و ۳۹ میلیون تومان معاف از مالیات خواهد بود.

 

جواب سوال ماندن یا نماندن من را از کسانی که آن را مطرح می‌کنند بپرسید

وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این شائبه که هرازگاهی نسبت به ماندن یا نماندن او صحبت‌هایی شنیده می‌شود گفت: جواب این موضوع را باید از آن‌ها که آن را مطرح می‌کنند بپرسید. ما که داریم کار می‌کنیم و از آن‌ها باید بپرسید این سوالات را از کجا آورده‌اند.

قاسمی در تشریح وضعیت پروژه نهضت ملی مسکن اظهار کرد: ما ثبت‌نام‌شدگان طرح اقدام ملی مسکن را با نهضت ملی مسکن تلفیق کردیم. در طرح اقدام ملی، تعداد متقاضیان بعد از پالایش خیلی کم شده بود. برای اینکه مردم بتوانند استفاده بیشتری از طرح کنند محدودیت فرم «ج» که قبلا اتفاق دوردستی بود را کوتاه کردیم. کسی که ۱۵ سال پیش خانه‌ای دریافت کرده بود دیگر نمی‌توانست مسکن بگیرد. در شورای عالی مسکن فرم «ج» را اصلاح کردیم که در شهرهای بزرگ، کسانی که فرم «ج» آن‌ها قرمز است می‌توانند بعد از به ۵ سال و افرادی که در شهرهای کوچک هستند بعد از ۳ سال ثبت‌نام کنند.

وی تصریح کرد: ثبت‌نام‌شدگان اقدام ملی را در سامانه نهضت ملی مسکن آوردیم و درمجموع حدود ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر ثبت‌نام کننده در سامانه نهضت ملی مسکن داریم که آمار بالایی است. در ۸۰۰ شهر ثبت‌نام انجام دادیم که تا یک ماه آینده در کل شهرها ثبت‌نام صورت می‌گیرد.

 

در حال بررسی حقوقی برای ثبت‌نام افراد مجرد هستیم

وزیر راه و شهرسازی در تشریح پیشنهاد ثبت‌نام از افراد مجرد در نهضت ملی مسکن گفت: مقررات قبل از مجوز جدید این بود که خانم‌های مجرد بالای ۳۵ سال و آقایان بالای ۴۵ سال می‌توانستند ثبت‌نام کنند. ما برای اینکه ترویج ازدواج صورت گیرد تصمیم گرفتیم که افراد مجرد بتوانند ثبت‌نام کنند ولی در موقع تحویل باید مستندات ازدواجشان را ارائه دهند. حالا داریم فکر می‌کنیم که سن این افراد ۲۲ یا ۲۵ سال باشد.

وی ادامه داد: ما به لحاظ حقوقی در حال کار بر روی این موضوع هستیم که با افراد مجرد قرارداد مناسبی امضا کنیم. تیم حقوقی در حال کار است که به کسی که ازدواج کرد زمین مجانی داده شود ولی اگر ازدواج نکرد زمین مجانی نیست.

قاسمی در خصوص مهلت پایان ثبت‌نام مرحله اول طرح نهضت ملی مسکن گفت: ما با استفاده از سیستم سامانه، پالایش را هم‌زمان انجام می‌دهیم. متقاضیان به پروژه معرفی و مشخص می‌شود افراد در کدام این پروژه صاحب‌ملک هستند و می‌توانند شرایط آن را ببینند.

 

فقط مسکن نمی‌سازیم بلکه شهر می‌سازیم

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه مسکن مهر بعضا در مناطق فاقد متقاضی ساخته شد، تاکید کرد: مسکن مهر خوب بود ولی نقایصی هم داشت. طبق آخرین آمار بیش از ۲۰۰ هزار واحد مسکن مهر به‌نوعی مشکلات حقوقی دارد که تیمی گذاشتیم تا آن‌ها را تعیین تکلیف کند. ولی ما در طرح نهضت ملی مسکن با استفاده از تجربه مسکن مهر به‌صورت متقاضی محور، کار را با اسم و مشخصات افراد شروع کردیم. نکته دیگر اینکه ما در نهضت ملی مسکن، فقط مسکن‌سازی نمی‌کنیم بلکه شهرسازی می‌کنیم. این خیلی مهم است در جاهایی مردم اسکان پیدا کنند که دارای زیرساخت‌ها و روبناهای شهری مثل مدرسه و درمانگاه باشد.

وی تصریح کرد: فقط یک‌صدم مساحت کشور زیرساخت و ساز شهری است. درحالی‌که نباید جاهایی که مشکل زمین نداریم به ارتفاع‌سازی برویم؛ مثلا در شهر بم که اصلا مشکل زمین نداریم تصمیم گرفتیم به مردم ۲۰۰ متر زمین بدهیم تا ویلایی بسازند. سیاست ما الان بلندمرتبه‌سازی نیست؛ مگر در جاهایی که محدودیت زمین داشته باشیم.

به گفته قاسمی، از چهار میلیون مسکنی که باید ساخته شود بیش از دو میلیون زمین تدارک دیده شده که عموما از زمین‌های راه و شهرسازی است که یا الحاق شده یا در حال الحاق است. در شهر قم ۴۱ هزار واحد مسکونی را شروع کردیم. در یزد ۲۰ هزار واحد آغاز شده که در حال آماده‌سازی ساخت است. در شهر اراک ۱۰ هزار واحد آماده شروع عملیات اجرایی است. در زنجان ۲۰ هزار واحد را در سفر رئیس‌جمهور عملیات اجرایی‌اش را آغاز کردیم.

 

تا پایان امسال ساخت ۸۰۰ هزار واحد شروع می‌شود

وی با بیان اینکه ۵۰۰ هزار واحد اقدام ملی مسکن شروع شده که طبق گزارش دیوان محاسبات به پیشرفت ۱۰ تا ۱۲ درصد رسیده است گفت: این واحدها را به نهضت ملی مسکن آوردیم تا بتوانیم از مزیت‌های قانون جهش تولید مسکن استفاده کنیم. از آن‌طرف واحدهای جدیدی را شروع می‌کنیم که تعداد را بالا ببریم. برای اینکه به زمان‌بندی دولت برسیم سالی یک میلیون را نمی‌توانیم قانع باشیم. ساخت مسکن بیش از یک سال و نیم تا دو سال طول می‌کشد. ما برای اینکه به زمان‌بندی چهار سال برسیم در نظر داریم در دو سال اول دو میلیون واحد بسازیم و در گام دوم دو میلیون واحد را شروع کنیم. تا پایان سال جاری حدود ۸۰۰ هزار واحد شروع می‌شود.

وزیر راه و شهرسازی درباره اینکه طبق قانون جهش تولید مسکن باید دستگاه‌های دولتی سند زمین‌های خود را به نام وزارت راه و شهرسازی صادر کنند گفت: کمتر از یک درصد از دستگاه‌ها زمین گرفتیم. یک دلیلش این است که در بعضی از شهرها دستگاه‌های دولتی زمین ندارند. دوم اینکه در قانون بودجه ۱۴۰۰ ماده‌ای وجود دارد که دستگاه‌ها می‌توانند برای تامین منابع خود املاکشان را مولدسازی کنند؛ بنابراین تعارضی بین قانون بودجه ۱۴۰۰ و قانون جهش تولید مسکن وجود دارد. بااین‌وجود در حدود ۱۰۰۰ شهر تکلیف بانک زمین مشخص شده است. با توجه به حمایتی که رئیس‌جمهوری و دستگاه‌های اجرایی دارند به نظر می‌رسد در سه ماهه اول سال ۱۴۰۱ زمین‌ها را تعیین تکلیف کنیم.

قاسمی همچنین در خصوص همکاری بانک‌ها در حوزه پرداخت تسهیلات گفت: طبق قانون جهش تولید مسکن باید سالیانه ۳۶۰ هزار میلیارد تومان از تسهیلات بانک‌ها به حوزه مسکن تعلق بگیرد و در قانون جریمه سنگینی برای بانک‌هایی که تمکین نکنند در نظر گرفته شده است. در جلسات شورای عالی پول و اعتبار توافق شد که در تهران ۴۵۰ میلیون تومان، در دیگر کلان‌شهرها ۴۰۰ میلیون، مراکز استان‌ها ۳۵۰ میلیون تومان، سایر شهرها ۳۰۰ میلیون و روستاها ۲۵۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت شود. سهم هر بانک نیز مشخص شده که چقدر پرداخت کند. البته به‌جز بانک مسکن که عملیات اجرایی‌اش فعال است بقیه بانک‌ها ابلاغ نکرده‌اند ولی من فکر نمی‌کنم این موضوع جزو موانع ما باشد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود تعداد واحدهای خالی شناسایی‌شده را حدود ۲ میلیون واحد دانست و گفت: هنوز طرح جامع تدوین‌شده‌ای برای خانه‌های خالی در کشور نداریم اگرچه در ثبت‌احوال و ثبت‌اسناد یک اطلاعاتی وجود دارد که به سامانه املاک و اسکان متصل شده است. آمار خانه‌های خالی که ممکن است نقصی هم داشته باشد حدود ۲ میلیون واحد است. این اطلاعات به وزارت اقتصاد داده شده است. ما اطلاعات ۶۰ میلیون نفر را داریم که مردم باید این اطلاعات را در سامانه اصلاح کنند و ممکن است مربوط به چند سال قبل باشد که این پایه مهمی برای بحث برنامه‌ریزی در کشور است.


ثبت نظر

ارسال