علی کرمی سازنده منطقه ۷ در گفتگو با صما درباره پایداری ساختمان در ایران گفت: متاسفانه در ایران مسئله مهمی مانند پایداری موردتوجه سازندگان نیست؛ چه انبوهسازان و برجسازان چه سازندگان دیگر. این درحالی است که در کشور سوئد تکنولوژیی وجود دارد که با ۵ لیتر میتوان حمام کرد. آب استحمام هم در مصارف دیگر ساختمان مجدد استفاده میشود. پایهگذار این تکنولوژی هم یک ایرانی است؛ اما در ایران بااینکه مبحث ۱۹ را داریم که به پایداری میپردازد تکنولوژیهای لازم را نداریم یا بهصرفه نیست با توجه به وضعیت کنونی ایران. البته دروپنجره دوجداره یا پکیج تا حدودی در ممانعت از اتلاف انرژی جلوگیری میکند؛ اما مباحث پایداری به دلیل مرغوب نبودن مصالح، محلی از اعراب ندارد.
وی در بخش دیگری از سخنانش به وضعیت نما در شهر تهران اشاره کرد و اینکه وضعیت نما روزبهروز در تهران با مداخلات شهرداری بدتر شده است. کرمی ادامه داد: گاهی سه متریال گاهی دو متریال برای اجرا در نما انتخاب میشود که همه اینها نشان میدهد ضابطهای برای بهبود وضعیت نما وجود ندارد. در بسیاری از کمیتههای نما اصلا کسی که معماری خوانده باشد حضور ندارد. نبود متخصص سبب میشود وضعیت نما و سیمای شهری تهران مغشوش شود.
این سازنده افزود: گاهی ما در بافت، ساختمانهای قدیمی داریم که طبعا باید ضوابطی برای یکدست بودن بافت وجود داشته باشد اما همه اینها سلیقهای است. از طرف دیگر این مسائلی که نمای ساختمان شما شبیه ساختمان کناری شما باشد را نمیتوان صد درصد رعایت کرد. گاهی اصلا نمیتوان مصالح شبیه پیدا کرد چراکه زمان ساخت ها یکی نیست و همیشه هم در بازار مصالح یکسانی وجود ندارد.
کرمی درباره ایمنی گفت: تقریبا در بخش آسانسور ما محصولات استاندارد داریم و آتشنشانی هم با ورودی که به بحث ایمنی کرده تا حدود زیادی ایمنی را افزایش داده است.
این سازنده درباره وضعیت مصالح گفت: عموما مصالحی مانند سیمان، گچ، آهن دست دولت است و خودش میتواند با نظارت بر بازار مانع افزایش قیمتها شود.