به گزارش ایسنا، عزیزالله حاجولی با اشاره به عقبماندگی ایران در توسعه انرژی تجدیدپذیر اظهار کرد: به دلیل اینکه در ایران سوخت ارزان وجود داشت، تولید برق حرارتی اقتصادیتر بود و به همین دلیل اکثر سرمایهگذاران تمایل به ایجاد نیروگاههای گازی داشتند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در کشورهای توسعهیافته 15 درصد برق تولیدی توسط انرژی پاک تامین میشود، تاکید کرد: در این زمینه صنعت برق کشور با یک عقبماندگی روبهروست، اما خوشبختانه با مشوقهایی که اخیرا وزارت نیرو برای این مساله در نظر گرفته، جذب سرمایهگذاری بهبود یافته است.
مدیرعامل شرکت تولید برق عسلویه با بیان اینکه علاوه بر ارزان بودن سوخت فسیلی در ایران هزینه بالای سرمایهگذاری در انرژی تجدیدپذیر نیز موجب عقبماندگی انرژی پاک در کشور شده است، اظهار کرد: با توجه به اینکه سرمایهگذاران به دنبال ایجاد بیشترین ظرفیت با کمترین هزینه هستند و به همین دلیل تمایل به سمت نیروگاههای گازی بیشتر بوده است.
حاج ولی در خصوص جذب سرمایه گذاران داخلی گفت: زمانی که مپنا وارد این کار شد هدف آن این بود که بتواند سدهایی که روبهروی بخش خصوصی قرار دارد را از بین ببرد، اما به دلیل وجود چالشهایی که در وزارت نیرو وجود دارد این مساله برطرف نشد. به طوری که طی سه چهار سال اخیر میزان جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی کاهش یافته؛ تا جایی که در واقع هیچ سرمایهگذار جدیدی جذب نشده است.
مدیرعامل شرکت تولید برق عسلویه یکی از چالشهای عمده وزارت نیرو را اختلاف قیمت تمام شده برق و فروش آن عنوان و اظهار کرد: اگر این مشکلات برطرف شود قطعا وزارت نیرو نیز میتواند فعالیتهای گستردهتری را برای ارتقای صنعت برق انجام دهد.