به گزارش تارنمای اطلاع رسانی سازمان بهره وری انرژی ایران (سابا)، احمدرضا توکلی افزود: یکی از عمده ترین دلایل کاهش سهم مصرف انرژی در بخش ساختمان در سه سال اخیر، افزایش مصرف بخش صنعت است. وی گفت: آمارها نشان می دهد متوسط مصرف هر مشترک در بخش ساختمان 13 هزار و 902 کیلووات ساعت است که نسبت به سال گذشته 7.8 درصد کاهش نشان می دهد.
به گفته این مقام مسئول، کارشناسان دلایل کاهش مصرف در این بخش را رعایت الگوی مصرف انرژی بویژه در اداره های دولتی بیان می کنند. مجری طرح های بهینه سازی سابا گفت: بهینه سازی مصرف انرژی در بخش عمومی به دلیل روند افزایشی تعداد مشترکان ساختمان ها، بیش از پیش ضروری است. در 10 سال گذشته 7.8 درصد به تعداد مشترکان برق ساختمان ها در کشور افزوده شده است.
توکلی ادامه داد: مصارف نهایی و مصرف بخش انرژی گاز طبیعی در سال 1392 معادل هزار و 528 میلیارد مترمکعب بوده که نسبت به سال پیش از آن، یک درصد افزایش داشته است. وی یادآورشد: سهم مصرف نهایی و بخش انرژی در همین سال به ترتیب 68.8 و 32.1 درصد بود که سهم مصرف نهایی نسبت به سال گذشته 4.4 درصد افزایش داشته است.
این مقام مسئول اضافه کرد: افزایش مصرف نهایی بخش های خانگی، تجاری و عمومی به دلیل شدت سرما و روشن بودن همه سامانه های گرمایشی در بخش های خانگی و تجاری است. وی یادآورشد: مجموع مصرف گاز طبیعی در سال 1392 در بخش های خانگی، تجاری و عمومی، افزون بر 51 هزار و 163 میلیون مترمکعب بود که حدود 49 درصد از مصرف نهایی گاز طبیعی کشور را به خود اختصاص داده است.
توکلی با بیان اینکه مصرف گاز طبیعی در این بخش نسبت به سال های گذشته با رشدی معادل 11 درصد مواجه بوده است، گفت: بیشترین سهم مصرف گاز طبیعی در این بخش به زیربخش خانگی تعلق دارد که با 42.5 درصد نزدیک به 44 هزار و 692 میلیون مترمکعب گاز را به مصرف رسانده است. مصرف بالای انرژی در ساختمان های مسکونی یکی از عمده ترین مشکلات کشورهای در حال توسعه است که اثرات اقتصادی و زیست محیطی به دنبال دارد. طبق آمارهای موجود، سالانه حدود 150 تا 200 هزار واحد مسکونی جدید در سطح کشور ساخته می شود. از آنجایی که بخش ساختمان با مصرف بیش از 40 درصد کل انرژی تولید شده در کشور و صرف هزینه ای معادل 30 درصد از درآمد حاصل از فروش نفت، بیشترین میزان مصرف انرژی را به خود اختصاص داده است، بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان تأثیرات مثبتی بر اقتصاد خانواده و نیز ملی خواهد داشت. بیشترین تلفات انرژی در واحدهای مسکونی و آپارتمانی مربوط به دیوارهای ساختمان است که می توان با انجام راهکارهایی از اتلاف انرژی جلوگیری کرد.