به گزارش ایرنا، هوشنگ فلاحتیان در حاشیه نمایشگاه بینالمللی انرژی کیش، اظهار کرد: طرح کم کردن اتلاف برق در روشنایی معابر و تعویض لوازم خانگی برای کاهش مصرفانرژی دارای اولویت است و فرصتهایی را در اختیار سرمایهگذاران خارجی قرار میدهد.
وی با بیان اینکه بیشتر طرحهای توسعه نیروگاهها بعد از دو سال برگشت سرمایه دارند، گفت: در راستای صرفهجویی در مصرف سوخت به طور مثال پنج هزار میلیارد ریال برای ساخت بخش بخار بلوک نیروگاه سیکل ترکیبی 160 مگاواتی هزینه لازم است که در کنار سایر هزینههای نیروگاهی پس از دو سال، تمام این هزینهها برمیگردد.
فلاحتیان افزود: نیروگاه پس از دو سال به اندازه طول عمر خود برای دولت هزینهای نخواهد داشت و از طرف دیگر ظرفیت مناسب و نیروی انسانی در حوزه تولید انرژی در کشور وجود دارد که باید سرمایهگذاران و بخش خصوصی این موارد را مد نظر قرار دهند.
وی تاکید کرد: سرمایهگذاری در بخش نیرو، قسمتی از مشکل اشتغال را نیز در کشور برطرف میکند. براین اساس از سرمایه گذاران بخشهای آب، برق و آبفا که برای ساخت نیروگاههای سیکل ترکیبی با بازدهی بالا اقدام کنند، حمایت جدی میکنیم.
معاون وزیر نیرو اظهار کرد: موضوع مدرنیزاسیون و بازتوانی نیروگاههای موجود، ساخت و توسعه پستهای فشار قوی برق از دیگر اولویتهایی بوده که برای سرمایهگذاری خارجی مد نظر است. فلاحتیان تاکید کرد: مشارکت با شرکتهای معتبر داخلی و انتقال تکنولوژی به ایران نیز مورد توجه سرمایهگذاران خارجی باشد.
وی همچنین گفت: سرمایهگذاری در بخش تصفیه خانه، آب و فاضلاب، شیرینسازی آب و سایر طرحهای مرتبط با آب و آبفا از زمینههایی است که وزارت نیرو آمادگی جذب سرمایهگذاران و حمایت از آنان را دارد. معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی اضافه کرد: این طرحها در قالب طرحهای BOO وBOOT امکان مبادله دارند.
بهرام نظام الملکی، مدیرکل دفتر توسعه صادرات، خدمات فنی و مهندسی وزارت نیرو نیز گفت: ایران در 95 درصد صنعت آب و برق خودکفا شده است و هم اینک اولین مراحل ساخت تا تکمیل طرحهای آب و برق کشور را متخصصان داخلی انجام میدهند. وی همچنین بیان داشت: بیش از 90 درصد صدور خدمات فنی و مهندسی از ایران به دیگر کشورها در بخش صنعت آب و برق است.
به گفته وی، شرکتهای مختلف داخلی میتوانند در عرصه صادرات این فناوریها به خارج وارد شوند که براین اساس یکی از محورهای اقتصاد مقاومتی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب محقق میشود. مدیران و معاونان ادارات کل کار، تعاون و امور اجتماعی استانهایی که مناطق آزاد دارند، (آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، سیستان و بلوچستان و بوشهر) و مدیران و معاونان کشور در این نشست حضور داشتند.
دوازدهمین نمایشگاه بینالمللی انرژی کیش 21 دی ماه با حضور 195 شرکت داخلی و خارجی در مرکز نمایشگاههای بینالمللی کیش افتتاح شد.
معرفی ظرفیتهای بالقوه و بالفعل کشور در زمینه تولید، بازرگانی و خدمات مربوط به صنعت نفت، گاز و پتروشیمی، آب و برق مشتمل بر تولید، بازرگانی وخدمات محصول، ماشینآلات و تجهیزات وابسته و مواد اولیه ، شناسایی و معرفی مشکلات، موانع و نقاط ضعف موجود در این صنایع و تلاش در جهت جلب حمایت سازمانهای دولتی ذیربط از دست اندرکاران صنایع مذکور، ایجاد بسترهای مناسب به منظور تشویق افراد یا واحدها برای سرمایهگذاری و بهرهگیری مناسب از ظرفیتهای موجود از جمله اهداف برگزاری این نمایشگاه بوده است.
در این نمایشگاه چهار روزه فعالان و صاحبنظران این حوزه در محیطی تخصصی به تبادل نظر و اطلاعات میپردازند و شرکتهای داخلی و بینالمللی محصولات، قابلیتهای فنی و نوآوریهای خود را به بازدیدکنندگان عرضه کرده و از تعامل با فعالان این صنعت و فرصتهای موجود بهرهمند میشوند.