به گزارش می متالز؛ در این نمایشگاه انواع صنایع، دستگاهها، تجهیزات و خطوط تولید، معادن و فرآوری مواد اولیه، انواع شیشههای ساختمانی، شیشههای نما، در و پنجره، شیشههای اداری، شیشههای اتومبیل، شیشههای ضدگلوله، مواد اولیه و دیگر صنایع مرتبط ارائه و در معرض دید علاقهمندان قرار میگیرد.
این نمایشگاه با مجوز سازمان توسعه تجارت ایران، مشارکت گلستک آلمان مجری بزرگترین نمایشگاه شیشه دنیا و همکاری انجمن تولیدکنندگان شیشه ایران در فضائی بالغبر هفت هزار و پانصد مترمربع برگزار خواهد شد.
در اولین نمایشگاه بینالمللی شیشه و صنایع وابسته علاوه بر شرکتهای داخلی و حضور سازمان انرژیهای نو، مرکز تحقیقات زمین و مسکن و ستاد فناوریهای نانو ریاست جمهوری؛ نمایندگانی از کشورهای فرانسه، ایتالیا، آلمان و چین نیز حضور دارند.
قرار است در طول برگزاری اولین نمایشگاه بینالمللی شیشه و صنایع وابسته چندین هیئت تجاری، صنعتی، اقتصادی و سرمایهگذاری داخلی و خارجی از کشورهای در محل نمایشگاه حضور یابند و ضمن بازدید از نمایشگاه با شرکتهای ایرانی وارد مذاکرات صنعتی و اقتصادی شوند.
برگزاری چندین کارگاه آموزشی مرتبط با موضوع نمایشگاه با حضور مسئولان، صنعتگران، استادان دانشگاهها و پژوهشگران از دیگر برنامههای جانبی اولین نمایشگاه بینالمللی شیشه و صنایع وابسته است.
آشنایی با نوینترین تولیدات و پیشرفتهای این حوزه، تبادل اطلاعات، دانش فنی و فناوری روز بین مشارکتکنندگان، آشنایی بازدیدکنندگان با آخرین دستآوردهای عرضهشده در بخشهای مختلف صنعت شیشه، ایجاد ارتباط مستقیم بین تولیدکنندگان و مصرفکنندگان، ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری، ایجاد فرصتهای اشتغالزائی و بازاریابی و توسعه صادرات؛ مهمترین اهداف برگزاری این نمایشگاه است.
رئیس ستاد برگزاری اولین نمایشگاه بینالمللی شیشه و صنایع وابسته با بیان اینکه بیشترین کاربرد شیشه در ایران در حوزه صنعت ساختمان است، افزود: شیشه یکی از صنایع مهم و بااهمیت کشورمان است که تولید صنعتی آن 75 سال پیش آغاز شد.
فرداد ماقنتی بر توجیه اقتصادی بالای صنعت شیشه در کشورمان تاکید کرد و افزود: صد در صد مواد اولیه صنعت شیشه در داخل کشور وجود دارد و این اهمیت توجه و توسعه این صنعت را چند برابر کرده است.
وی اضافه کرد: سیلیس، سدیم کربنات، آهک، اکسید منیزیم و دولومیت مواد اولیه شیشه هستند که معادن این مواد در ایران وجود دارد و تمامی این مواد با سهولت و قیمت پایین در دسترس است و شاید همین مسئله نخستین و مهمترین مزیت این صنعت بهحساب میآید.
رئیس ستاد برگزاری اولین نمایشگاه بینالمللی شیشه و صنایع وابسته گفت: یکی از سکوهای بسیار مهم در معرفی و شناسایی تواناییها و قابلیتهای فنی واحدهای تولیدی و خدماتی، حضور در نمایشگاههاست که بهعنوان یک شاخه مهم بازرگانی بینالملل مطرح است و لذا ما بر اساس همین اصل اولین نمایشگاه شیشه و صنایع وابسته را برگزار میکنیم.
ماقنتی با اشاره به اینکه خوشبختانه وضعیت صنعت شیشه در ایران بسیار مطلوب است و ما در این زمینه مشکل خاصی نداریم، گفت: در سالهای اوایل انقلاب بیش از ۷۰ درصد از نیاز داخل از طریق واردات انجام میشد؛ اما در دهه ۷۰ چند کارخانه شیشهسازی راهاندازی شد و در سال ۸۰ ما در این زمینه به خودکفایی رسیدیم.
در حال حاضر در 10 کارخانه بزرگ شیشهسازی فعال کشور روزانه ۴۵۰ هزار مترمربع شیشه جام تولید میشود که از این میزان حدود ۴۰ درصد به کشورهای حوزه خلیجفارس، آسیای میانه و حتی اروپا صادر میشود.۶۰ درصد تولید شیشه کشور، نیاز بازار داخل را بهخوبی تامین میکند (شیشه جام برای مصرف در ساختمانها، پنجره کاربرد دارد)
در سالهای اخیر مردم و بخش خصوصی برای ساختوسازهای ساختمانهای خود بیشتر شیشههای دوجداره ۴ و ۶ میلیمتری استفاده میکنند چون با نصب این شیشهها از آلودگیهای صوتی و هدر رفت حرارت جلوگیری میشود.
در ۷ کارخانه شیشهسازی کشور شیشه فلوت تولید میشود. شیشه فلوت، آخرین روش تولید صنعت شیشه به شمار میرود که جایگزین شیشههای سنتی شده و موارد استفاده آن بیشتر در تولید شیشههای اتومبیل است. البته شیشه ضدگلوله که شامل چهار لایه ۶ میلیمتری و دولایه طلق ضخیم است در داخل تولید میشود.
اولین نمایشگاه بینالمللی شیشه و صنایع وابسته از اول تا چهارم شهریورماه هرروز از ساعت بازدید ١٠ الى ٦ بعدازظهر در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران آماده بازدید علاقهمندان است.