انتقال تجربه‌ها و گسترش دوستی‌ها بین تولیدکنندگان پنجره‌ها

پنجره ایرانیان:اعضای هیات مدیره انجمن کارفرمایی تولیدکنندگان در و پنجره یوپی‌وی‌سی ایران در سال 1393 به سنت سال قبل بازدید از برخی خطوط تولید در و پنجره در کشور را در دستور کار خود قرار دادند.
  • چهارشنبه 4 تیر 1393 ساعت 17:7

این اقدام به گفته اعضای انجمن یادشده می‌توانند به انتقال تجربه‌ها و گسترش دوستی‌ها بین تولیدکنندگان در و پنجره یوپی‌وی‌سی ایران با حفظ اصل رقابت سالم صنعتی و تجاری بیانجامد. اعضای هیات مدیره انجمن یادشده در دومین سال فعالیت رسمی خود امیدوار است تا گام‌های موثرتر و عملی‌تری برای نزدیک‌تر کردن دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرات اعضای انجمن بردارد و فصل تازه‌ای از حرکت همگانی به سمت تولید و نصب در و پنجره‌های یوپی‌وی‌سی در ایران رقم بزند. انجمن پویا و فعال کارفرمایی تولیدکنندگان در و پنجره یوپی‌وی‌سی ایران بر این باور است که استفاده از در و پنجره‌های دو و چندجداره یوپی‌وی‌سی می‌تواند نه تنها به مصرف بهینه انرژی و جلوگیری از هدررفت انرژی مصرفی در ساختمان‌های ایران کمک کند، که افزون بر این‌ها، می‌توان بسیاری از آلاینده‌های صوتی و هوا در شهرهای ایران را با استفاده از در و پنجره‌های یوپی‌وی‌سی کاهش داد و محیطی آرام و دل‌نشین برای زندگی و کار را برای تمامی ایرانیان فراهم آورد؛ اما این امید تنها در صورتی محقق خواهد شد که در و پنجره‌های یوپی‌وی‌سی استاندارد تولید و نصب شود و بتوان اعتماد مردم را همواره با این صنعت تقویت کرد. با مهندس وحید جلالی‌پور، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی در و پنجره یوپی‌وی‌سی ایران درباره آخرین بازدیدهای اعضای هیات مدیره این انجمن نوپا و خوش‌آتیه گفتگوی اختصاصی انجام داده‌ایم که می‌خوانید: 

 

                    

برای مشاهده فایل پیدیاف اینجا کلیک کنید:

 پنجره ایرانیان: نخستین بازدید هیات مدیره انجمن در سال جدید چگونه رقم خورد؟
اعضای هیات مدیره انجمن در راستای اهداف ترسیم شده خود نخستین بازدید دوره‌ای از کارخانه‌ها و کارگاه‌های تولید در و پنجره یوپی‌وی‌سی ایران در سال جاری را از گروه کارخانجات نامی‌کاران با مدیریت مهندس معتضدی که خود ایشان هم رییس هیات مدیره انجمن هستند، آغاز کرد. شرکت نامی‌کاران دارای بیش از 10 سال سابقه فعالیت بوده و یکی از قدیمی‌ترین و پیشتازان تولید در و پنجره یوپی‌وی‌سی ایران محسوب می‌شود که در کارخانه نامی‌کاران در استان قزوین مستقر است. ارزیابی اعضای هیات مدیره انجمن این است که شرکت نامی‌کاران با در اختیار داشتن پیشرفته‌ترین ماشین‌آلات ساخت در و پنجره و تیم فنی و مهندسی با تجربه می‌تواند به عنوان یکی از بزرگترین واحدهای تولید در و پنجره‌های یوپی‌وی‌سی در ایران، به عنوان یک الگو قرار گیرد که این مهم البته مدیون مدیریت قوی نامی‌کاران و تلاش کارکنان آن است. از جمله خدمات قابل توجه در نامی‌کاران می‌توان به امکان لمینیت کردن پروفیل‌های یوپی‌وی‌سی و همچنین قبول سفارشات از دیگر واحدهای تولید در و پنجره یوپی‌وی‌سی اشاره کرد. البته باید اشاره کنم که برابر اعلام مدیریت نامی‌کاران، این واحد صنعتی ابتدا قرار بود اقدام به تولید پروفیل یوپی‌وی‌سی کند، اما در نهایت به سبب فعالیت دیگر واحدهای تولید پروفیل و همچنین حضور پررنگ پروفیل‌های خارجی در کشور تصمیم نامی‌کاران بر این شد که در زمینه تولید در و پنجره‌های یوپی‌وی‌سی استاندارد و صنعتی با کیفیت برتر در یک رقابت سالم گام بردارد.
 پنجره ایرانیان: دومین بازدید انجمن از کدام واحد صنعتی تولید در و پنجره یوپی‌وی‌سی بود و برآیند این بازدید چه بود؟
بازدید دوم از شرکت ارسی گیلان در شهرستان لاهیجان با مدیریت مهندس سمیع‌زادگان انجام شد که از شناخته‌شده ترین فعالان صنعت ساختمان در شمال ایران محسوب می‌شود که از حدود 6 سال قبل تولید در و پنجره‌های دوجداره یوپی‌وی‌سی در این واحد صنعتی پیشرفته آغاز شده است.  نکته قابل تامل در ارتباط با فعالیت شرکت ارسی گیلان اینکه، هرچند شهرلاهیجان از بافت فرهنگی بالایی برخوردار است و از جمله شهرهای با سابقه صنعتی ایران محسوب می‌شود، اما متاسفانه باید بگویم که چندان که شایسته است حمایت مناسب و مساعدت‌های لازم از این گروه صنعتی توسط مسوولان استانی صورت نمی‌گیرد و در استان گیلان کارگاه‌های زیرپله‌ای تولید در و پنجره‌های دوجداره یوپی‌وی‌سی فاقد استانداردهای لازم چشمگیر است و می‌شود گفت از معدود واحدهای صنعتی در استان‌های گیلان و مازندران است که اقدام به تولید در و پنجره‌های یوپی‌وی‌سی با استاندارد بالا و کیفیت برتر می‌کند. اعضای انجمن از مسوولان استان گیلان و دیگر نهادهای نظارتی و حمایتی انتظار دارند که حمایت جدی‌تر و عملی‌تری از شرکت ارسی‌گیلان و دیگر شرکت‌های فعال در زمینه تولید در و پنجره‌های یوپی‌وی‌سی در این استان داشته باشند و اجازه ندهند فعالیت کارگاه‌های زیرپله‌ای به اعتبار صنعت تولید در و پنجره‌های یوپی‌وی‌سی در این استان ضربه بزند. البته نکته قابل تحسین در شرکت ارسی گیلان این است که مدیریت مجموعه،  اقدام به سرمایه‌گذاری مناسب برای راه‌اندازی خطوط تولید شیشه‌های دوجداره استاندارد و صنعتی در این استان کرده که برآوردها نشان می‌دهد می‌توان محصولات تولید شده در شرکت ارسی‌گیلان را به دیگر استان‌های همجوار نظیر استان‌های مازندران، آذربایجان شرقی و اردبیل و حتی تهران صادر کند، مشروط به اینکه مسوولان حمایت‌های لازم را از گروه صنعتی ارسی‌گیلان داشته باشند.
 پنجره ایرانیان:  نتیجه بررسی‌های انجمن در رسیدگی به شکایت مطرح شده در ارتباط با تولید پنجره‌های غیراستاندارد در یکی از شهرهای مازندران چه شد؟
از چندی قبل شکایتی به انجمن رسیده بود که نسبت به تولید و نصب در و پنجره در یکی از پروژه‌های ساختمانی بین واحد تولیدکننده در و پنجره و صاحب پروژه‌های یادشده اختلاف رخ داده بود که هیات مدیره انجمن خود را موظف دانست تا موضوع را از نزدیک بررسی و تصمیم‌گیری کند. پرونده مربوط به نصب در و پنجره در پروژه ساختمانی در شهرک ساحلی امیردشت کلارآباد بود که متاسفانه نشانه آشکاری از تولید پنجره‌های غیراستاندارد و نصب نامطلوب آنها بود به گونه‌ای که باید بگویم در عمل تمام آنچه انجام شده بود، یک نمونه از اتلاف سرمایه ملی و مخدوش شدن اعتبار صنعت تولید در و پنجره یوپی‌وی‌سی ایران است. کارفرمایی پروژه‌ ساختمانی یادشده به شدت از کیفیت تولید و نصب گلایه داشت و ارزیابی انجمن در نهایت نشان داد که واحد تولیدکننده در و پنجره‌های یادشده که البته عضو رسمی انجمن هم نبوده است، چندین بار تخلفات در تولید در و پنجره‌های غیراستاندارد داشته است و نتیجه کار نادرست این واحد غیراستاندارد پشیمانی 100 درصدی کارفرمایی شاکی در استفاده از در و پنجره‌های یوپی‌وی‌سی بود. البته جای خوش‌بختی است که طرفین دخالت و حکمیت انجمن را قبول کردند و در نهایت هیات مدیره انجمن پیشنهاد تعویض 100 درصدی پنجره‌ها و جمع کردن پنجره‌های غیراستاندارد را مطرح کرد که مورد پذیرش طرفین قرار گرفت و اختلاف به جای ارجاع به مراجع قضایی به صورت صنفی حل شد و در نهایت انجمن به مدیریت واحد تولیدکننده در و پنجره‌های غیراستاندارد رسما تذکر داد که یا فعالیت خود را متوقف کند یا اقدام به اصلاح رفتار خود برای تولید در و پنجره‌های استاندارد و با کیفیت کند؛ در غیر این صورت نام واحد خاطی و مدیریت آن را رسانه‌ای خواهیم کرد.
 پنجره ایرانیان:  وضعیت تولید در و پنجره در شرکت خزرشید به عنوان یکی دیگر از واحدهای مورد بازدید اعضای هیات مدیره انجمن در و پنجره یوپی‌وی‌سی ایران چگونه بود؟
واقعیت این است که شرکت صنعتی خزرشید با مدیریت مهندس حسینی هاشمی یکی از پیشرفته‌ترین واحدهای تولیدی در و پنجره‌های یوپی‌وی‌سی در استان مازندران در شهرک سلمان‌شهر است که از ظرفیت تولید 300 یونیت در و پنجره در هر شیفت کاری برخورد است. این واحد صنعتی دارای چهار خط تولید در و پنجره است که از یک نوع پروفیل مطرح داخلی و یک نوع پروفیل آلمانی استفاده می‌کند و از جمله مزیت‌های شرکت خزرشید می‌توان به امکان طراحی و خم پروفیل‌های مختلف اشاره کرد که یک پتانسیل بسیار فوق‌العاده در غرب استان مازندران محسوب می‌شود. افزون بر اینها، شرکت خزرشید در سال‌های اخیر فعالیت بسیار مناسب تبلیغاتی برای معرفی محصولات خود و فرهنگ‌سازی استفاده از در و پنجره‌های دوجداره یوپی‌وی‌سی با تنوع بالای بازشوها انجام داده و هم اکنون به گفته مدیریت این مجموعه موفق، در استان‌های دیگر از جمله تهران، بندرعباس و کیش و دیگر استان‌های همجوار مازندران فعالیت دارد و نکته مثبت در این گروه صنعتی، انرژی دوستان خزرشید به رونق کسب و کار در صنعت تولید در و پنجره‌های دوجداره به دلیل تغییر نگرش فعالان صنعت ساختمان و مردم به ساخت و سازهای صنعتی و استاندارد است که به نظر می‌رسد مصرف‌کنندگان نهایی به این سطح از بینش رسیده‌اند که در و پنجره‌های باکیفیت و استاندارد را مطالبه می‌کنند.
 پنجره ایرانیان: اجازه دهید به دور دوم یا تور دوم بازدید اعضای هیات مدیره انجمن در و پنجره‌های یوپی‌وی‌سی ایران بپردازیم که از شرکت پن‌ساز آغاز شد و از قضا خود شما در این شرکت مسوولیت هم دارید؟
بگذارید صادقانه ارزیابی خود و دیگر اعضای هیات مدیره را از شرکت پنجره‌ساز صنعت یا همان پن‌ساز بگویم. این شرکت در سال 1380 به عنوان یکی از قدیمی‌ترین و باسابقه‌ترین شرکت‌های تولید در و پنجره یوپی‌وی‌سی ایران در خیابان اتحاد در شرق تهران آغاز کرد و هم اکنون از 2 برند شناخته شده پروفیل آلمانی و یک پروفیل معتبر ایرانی برای تولید در و پنجره استفاده می‌شود و تلاش مجموعه پن‌ساز در جریان بازدید اعضای هیات مدیره انجمن این بود تا برخی خلاقیت‌ها و نوآوری‌های پن‌ساز در سال‌های اخیر با هدف انتقال تجربه‌ها و دستاوردها به دیگر واحدهای تولیدی در و پنجره ایران مورد ارزیابی قرار گیرد. از جمله این نوآوری‌ها و خلاقیت‌ها می‌تواند به ساخت ماشین آماده‌سازی و ایجاد سوراخ نصب روی پروفیل‌ها توسط تیم فنی و مهندسی پن‌ساز با مدیریت فرهاد جلالی‌پور، ایجاد خط تولید و پاشش مستقیم رنگ، سیستم پانچ قفل و یراق ،  ساخت و تولید دستگاه خم پروفیل 100 درصدی تولید داخل با الگو گرفتن از الگوی آلمانی در شرکت پن‌ساز اشاره کرد. از دیگر ابتکاران پن‌ساز می‌تواند به امکان استفاده از یراق‌آلات ... برای بازشوهای ویترینی استفاده کرد که یکی از نمادهای تجربه و تلاش تیم فنی و مهندسی پن‌ساز محسوب می‌شود و این‌ها تنها بخشی از نوآوری‌ها و خلاقیت‌های انحصاری پن‌ساز محسوب می‌شود و این آمادگی وجود دارد که تجربه‌های ناشی از 13 سال تلاش مستمر و موثر در صنعت در و پنجره یوپی‌وی‌سی ایران در اختیار دیگر تولیدکنندگان محترم قرار گیرد، به ویژه اینکه طراحی اختصاصی پروفیل‌های گالوانیزه در شرکت پن‌ساز با استفاده از دستگاه ... هم به نتیجه مطلوبی رسیده است.
 پنجره ایرانیان:  و پس از آن از شرکت آساپردیس بازدید کردید؟
درست است؛ بازدید اعضای هیات مدیره انجمن در و پنجره از شرکت آسا پردیس با مدیریت مهندس کرامتی در منطقه کمرد در شرق تهران بود که این شرکت در حال حاضر با دو نوع پروفیل آلمانی و یک پروفیل دارای برند ایرانی فعالیت می‌کند. نکته حایز اهمیت در این شرکت، ابتکار و خلاقیت در برنامه‌نویسی و طراحی نرم‌افزاری اختصاصی است که وضعیت انبار و حسابداری آن را رصد و به روزرسانی می‌کند و 100 درصد کار این نرم‌افزار توسط تیم فنی و مهندسی آساپردیس انجاام شده به نحوی که به نگرانی‌ها درباره موجودی انبار و شارژ آن پایان می‌دهد. شرکت آساپردیس هم یکی از شرکت‌های خوش‌آتیه صنعت در و پنجره یوپی‌وی‌سی ایران محسوب می‌شود به ویژه اینکه در حال حاضر یک کارگاه دیگری در این مجموعه راه‌اندازی و فعالیت می‌کند که در آن اقدام به تولید توری‌های خاص ویژه در و پنجره‌های آلومینیوم و یوپی‌وی‌سی می‌شود.
 پنجره ایرانیان: آیا بازدید اعضای هیات مدیره انجمن از شرکت پنجره سها هم با ارزیابی مثبت همراه بود، چرا که مدیریت این مجموعه برعهده یکی از اعضای هیات مدیره انجمن  و دبیر کمیته آموزش است؟
واقعیت این است که تجربه و نظم مدیریتی آقای مهندس عزیزی در مقام مدیریت شرکت پنجره سها بهترین ملاک برای موفقیت این شرکت محسوب می‌شود. پنجره سها شرکتی است که خط تولید در و پنجره آن در منطقه‌ صنعتی کمرد در شرق تهران قرار دارد و در حال حاضر با ظرفیت مناسبی اقدام به تولید در و پنجره با پروفیل‌های دارای سطح استاندارد جهانی ایرانی و ترکیه‌ای می‌کند و آنچه از نظر اعضای بازدیدکننده از شرکت شرکت پنجره سها، قابل تامل بود، نظم و ترتیب حاکم بر مجموعه پنجره سها است به ویژه اینکه تمامی تلاش همکاران در شرکت سهاپنجره، بر روی تولید استانداردترین و باکیفیت‌ترین در و پنجره‌ها در عین کمیت بالای تولید است، نکته قابل تحسین دیگر در سها پنجره، طراحی نرم‌افزار مورد نیاز جهت تولید و ساخت در و پنجره یوپی‌وی‌سی است که حتی قابلیت عرضه به بازار را هم دارد و پاسخگوی نیاز کارگاه‌های کوچک و متوسط خواهد بود. شرکت سها پنجره در سال‌های اخیر در راستای بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساختمان‌های دارای پنجره‌های قدیمی و تک‌جداره آهنی و آلومینیوم، ابتکار جالبی برای تعویض پنجره‌ها با پنجره‌های یوپی‌وی‌سی کرده که به نظر این رویکرد قابل تحسین است، به ویژه اینکه در تمامی فعالیت‌های سها پنجره، حفظ و تقویت مزایای در و پنجره‌ها از حیث کاهش مصرف انرژی و کاهش میزان آلاینده‌های صوتی و هوا می باشد.
 پنجره ایرانیان: ارزیابی انجمن از  فعالیت‌ها و دستاوردهای شرکت آلتین‌سازه مکث چگونه است؟
شرکت آلتین سازه مکث با مدیریت مهندس حمید بخشی فعالیت می‌کند که پیش از آن سابقه قابل توجهی ‌در زمینه نصب در و پنجره‌های یوپی‌وی‌سی داشته و از تکنسین‌های باسابقه درخشان در صنعت در و پنجره یوپی‌وی‌سی ایران محسوب می‌شود و پس از تلاش 10 ساله موفق به راه‌اندازی یکی از قوی‌ترین مجموعه‌ها شده است و در حال حاضر در آلتین سازه مکث، از دو پروفیل دارای برند معتبر ایرانی و یک نوع پروفیل آلمانی برای تولید در و پنجره‌ها استفاده می‌شود. تمرکز اصلی فعالیت این شرکت در استان تهران و شرق مازندران است و با حدود 80 درصد ظرفیت فعالیت دارد و قابلیت تامین در و پنجره‌های پروژه‌های بزرگ ساختمانی را دارد. اما از منظر تخصصی آنچه در شرکت آلتین سازه مکث قابل توجه بود، طراحی یک نرم‌افزار مشترک مدیریت انبار و ساخت در و پنجره بود که نشان از نگاه فنی و تخصصی این شرکت به تولید استاندارد  و نصب با کیفیت در و پنجره‌های یوپی‌وی‌سی دارد که قابل تحسین است.
 پنجره ایرانیان: سوال این است که با وجود نرم‌افزارهای پیشرفته تولید داخل و خارجی در صنعت در و پنجره یوپی‌وی‌سی چرا برخی شرکت‌های تولیدکننده در و پنجره اقدام به طراحی نرم‌افزارهای اختصاصی کرده‌آند؟
ارزیابی‌ها نشان از یک شکاف بین آنچه در نرم‌افزارهای تخصصی دیده شده با آنچه تولیدکنندگان در و پنجره با آن مواجه می‌شوند، دارد به نحوی که برخی تولیدکنندگان به این نتیجه رسیده‌اند که نرم‌افزارهای خریداری شده از شرکت‌های تولید و عرضه کننده نرم‌افزار به تمام نیازها و دغدغه‌های آنها پاسخ نمی‌دهد. برخی از مدیران شرکت‌های تولیدکننده در و پنجره حتی عنوان می‌کنند که غالب شرکت‌های عرضه‌کننده نرم‌افزارهای تخصصی در و پنجره یوپی‌وی‌سی، یک شرکت دست چندم و به قول معروف کپی‌کار هستند و قدرت پشتیبانی خدمات پس از فروش را ندارند و به همین دلیل برای پر کردن شکاف، خودشان هم اقدام به طراحی نرم‌افزارهای کمکی یا اختصاصی می‌کنند؟
 پنجره ایرانیان: آیا قرار است این بازدیدها در سال جاری هم ادامه یابد؟
تلاش هیات مدیره این است که در هر ماه دستکم دو تور بازدید داشته باشیم که در هر تور بتوانیم از چند واحد بازدید کنیم چرا که درخواست برای بازدید زیاد است، اما به سختی آن می‌ارزد چرا که رد و بدل شدن اطلاعات و تجربه‌ها نه تنها  رقابت ناسالم را به دوستی در تولید و تجارت تبدیل می‌کند بلکه با اطلاع‌رسانی شفاف می‌توان از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های همدیگر استفاده کرد و نیازی به موازی‌کاری و صرف هزینه‌های بیشتر نخواهد بود. البته نگرانی اصلی تولیدکنندگان عضو انجمن در و پنجره یوپی‌وی‌سی ایران این است که با کاهش و نوسان شدید در بازار مسکن و افت ساخت و ساز و تلاش سازندگان برای پایین‌آورن قیمت در و پنجره‌های مورد نیاز خود، بازار به سمت تولیدات زیرپله‌ای و  غیراستاندارد سوق پیدا کند که حمایت دولت و دستگاه‌های نظارتی را طلب می‌کند و امیدواریم  بتوانیم در این مسیر گام برداریم.
 پنجره ایرانیان: و سخن آخر؟
اولا از نشریه پنجره ایرانیان تشکر می‌کنم که به حق تلاش گسترده‌ای در زمینه اطلاع‌رسانی جامع و شفاف از فعالیت‌های انجمن داشته و دارد. دوم اینکه تاکید می‌کنم تمام بازدیدها بدون استفاده از بودجه انجمن بوده و اعضای هیات مدیره انجمن هیچ هزینه‌ای بابت این بازدیدها دریافت نمی‌کنند و سوم و خبر خوب اینکه انجمن تلاش می‌کند در نمایشگاه پیش روی صنعت ساختمان ایران که مردادماه برگزار می‌شود، سالن اختصاصی برای تولیدکنندگان در و پنجره یوپی‌وی‌سی عضو انجمن در اختیار بگیرد که در کنار آن مباحث آموزشی هم خواهیم داشت.

نشریه پنجره ایرانیان، سال هفتم، شماره 81،تیرماه1393


ثبت نظر

ارسال