به گزارش فلزات آنلاین، در پی اعلام خبر برداشته شدن سقف رقابت در معاملات بورس کالا برای مس و آلومینیوم، هوشنگ گودرزی اظهار داشت: طی 2 ماه اخیر دستورالعمل تنظیم بازار محصولات آلومینیومی توسط دفتر معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در حال تهیه بود. این دستورالعمل دارای بخشهای مختلفی بود و برای تدوین قسمتی از آن نیز از سندیکای صنایع آلومینیوم بهعنوان صنف رسمی صنایع آلومینیوم نظرخواهی شد. این نظرخواهی طی جلسهای چندساعته و از سوی ستاد تنظیم بازار یعنی دفتر آقای سینکی صورت گرفت و سندیکا نیز پیشنهادهایی جزئی بر روی این دستورالعمل که آن زمان محرمانه بود ارائه کرد.
در دستورالعمل تدوینشده بنا بود که کف عرضه مشخص و ابلاغ شود و حداقل عرضه پیشنهادی نیز 5 هزار تن آلومینیوم خالص و 2 هزار تن بیلت در هر هفته بود. در این دستورالعمل برداشتن سقف رقابت نیز مطرح شده بود، هرچند که سندیکای با برداشتن سقف رقابت مخالفت داشت.
هوشنگ گودرزی در ادامه افزود: حال بعد از گذشت 4 هفته از جلسهای که سندیکای صنایع آلومینیوم با ستاد تنظیم بازار داشت، روز گذشته ابلاغیه وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر برداشته شدن سقف رقابت در بورس کالا را شاهد بودیم بدون آنکه صحبتی از سایر بندهای دستورالعمل اولیه تدوینشده همانند کف عرضه باشد.
وی در ادامه افزود بعد از 4 هفته عدم عرضه شمش آلومینیوم در بورس کالا، بناست که 2 هزار تن شمش بدون سقف رقابت عرضه شود، درحالیکه پس از یک ماه عدم عرضه نیاز بازار حداقل 20 هزار تن است. بهطورقطع با چنین عرضهای قیمت از قیمت پایه 9 هزار تومان به 30 هزار تومان خواهد رسید زیرا صنایع پاییندستی به علت نداشتن ماده اولیه در حال تعطیلی هستند.
رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم کشور در ادامه افزود: گفته میشود، تولیدکنندگان آمادگی عرضه بیش از 2 هزار تن را ندارند درحالیکه 2 تولیدکننده شمش آلومینیوم کشور ماهیانه 25 هزار تن شمش تولید میکنند، چه کسی جوابگوست این میزان شمش طی یک ماه گذشته به کجا رفته که امکان عرضه تنها 2 هزار تنی وجود دارد؟
هوشنگ گودرزی در ادامه گفت: تصمیمگیریهای اینچنینی به صنایع پاییندست آسیب جدی وارد خواهد کرد. در شرایطی که تولیدکننده پاییندست بهسختی توان خرید ماده اولیه خود را داشت، عرضه اندک و برداشتن سقف رقابت موجب کاهش توان خرید و کمتر شدن توان تولید تولیدکنندگان میشود و همین امر افزایش قیمت تمامشده محصول را به دنبال خواهد داشت. در ادامه نیز گفته میشود ازآنجاییکه تولیدکنندگان پاییندست توان تامین نیاز داخل را ندارند، واردات صورت گیرد. وی افزود کمبود ماده اولیه موجب افزایش قیمت شده و افزایش قیمت موجب تورم میشود.
رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم کشور در پایان گفت: مشخص نیست چه کسانی در کشور مسئول چنین سیاستگذاریهایی که موجب تضعیف صنایع پاییندست میشود هستند.