به گزارش عصرمعدن، آریا صادق نیت حقیقی با بیان این مطلب در ادامه افزود: شمش آلومینیوم به مصرف حدود 11 هزار کارخانه و کارگاه کوچک و متوسط میرسد و اشتغالزایی قابلتوجهی دارد.
وی گفت: ایران در ادوار گذشته بهعنوان اولین تولیدکننده آلومینیوم در منطقه بود اما اکنون از رشد در این صنعت بازمانده و ضعیف شده است.
به گفته حقیقی، یکی از نیازهای اصلی برای تولید آلومینیوم داشتن منابع انرژی است و در منطقه خاورمیانه منابع انرژی فراوانی وجود دارد و سرمایهگذاریهای فراوانی از سوی کشورهای مختلف انجام شده و آنها از این منابع بهره بالایی میبرند اما در ایران این اتفاق نیفتاده و در شرایط تحریم مشکلاتی به وجود آمده و زنجیره ارزشافزوده دچار مشکل شده است.
به گفته حقیقی امروزه مشکل اصلی تامین مواد اولیه است و تولیدکنندگان بهسختی میتوانند مواد اولیه موردنیازشان را تامین کنند. برای مثال آلومینای جاجرم تنها 250 هزارتن آلومینا تولید میکند که فقط میتواند نیاز یکی از کارخانههای آلومینیومی کشور را پاسخ دهد. این در حالی است که در زمانی که آلومینیوم سالکو با ظرفیت 300 هزارتن راهاندازی شود برای تامین مواد اولیه با مسئله جدی روبرو خواهد شد.
وی افزود: ایران 51 درصد از سهام بوکسیت گینه را دارد اما تاکنون به دلیل نبود سرمایه نتوانسته اقدامی برای استفاده از آن انجام دهد.
وی ادامه داد: در افق چشمانداز 1404 تولید یکمیلیون و 500 هزار تن آلومینیوم دیده شده اما به نظر میرسد این رقم محقق نشود؛ زیرا به دلیل تحریم برای واردات مواد اولیه با مشکل روبرو خواهیم شد. در این راه ما برای تامین آلومینای موردنیاز باید تهاتر کنیم که بازهم به دلیل تحریم این امر امکانپذیر نیست.
حقیقی ادامه داد: دولت باید برنامهریزی انجام دهد و جلوی خروج اندک آلومینا از کشور را بگیرد. همچنین منابع ارزی برای پودر آلومینا و مواد موردنیاز این صنعت در نظر بگیرد.
وی افزود: تولید آلومینیوم باید داخل کشور انجام شود و ما خام فروشی نداشته باشیم. حال اینکه بتوانیم شمش آلومینیوم را صادر کنیم یا اینکه شمش را به کارخانههای صنایع پاییندستی داده و آن را به محصولات نهایی تبدیل و سپس صادر کنیم نیز موضوعی است که باید به آن پرداخته شود.
عضو هیات مدیره سندیکای صنعت آلومینیوم ادامه داد: معضل صنایع پاییندستی عدم رقابت با یکدیگر به دلیل قیمت تمام شده است. پس باید مشکلات موجود را به حداقل برسانیم و منابع را در جای مناسب به مصرف برسانیم. همچنین دولت نقشی در قیمتگذاری نداشته باشد و جلوی انحصار و سوءاستفادههای احتمالی در این صنعت را بگیرد.