احمد مجیدی روز چهارشنبه گفت: تجهیزات موردنیاز دیگهای جایگزین از مدتها پیش از کشور چین خریداریشده و به دلیل برخی مشکلات در گمرک نگهداری میشود.
وی ادامه داد: گمرک برای ترخیص تجهیزات ایرالکو 6 میلیارد و 750 میلیون ریال مطالبه کرده است که رایزنی برای تعیین تکلیف این موضوع ادامه دارد.
مدیرعامل شرکت ایرالکو اراک بیان کرد: بر اساس قانون تجهیزات و ماشینآلات خط تولید از پرداخت هرگونه عوارض معاف هستند.
وی افزود: رایزنیها برای ترخیص تجهیزات ایرالکو از گمرک بندرعباس ادامه دارد و درصورت تحقق این مهم عملیات خروج دیگهای فرسوده در اسرع وقت انجام میشود.
مجیدی توضیح داد: در صورت ترخیص تجهیزات دیگهای ایرالکو تا پایان آبان ماه سال جاری؛ دیگهای فرسوده از مدار تولید خارج میشود.
وی ادامه داد: اصلاح خط پنج شرکت ایرالکو با فناوری یک شرکت چینی در حال انجام است که تاکنون 95 دیگ از 140 دیگ فرسوده این واحد از مدار تولید خارجشده و 45 دیگ دیگر باقی مانده است.
مدیرعامل شرکت ایرالکو اظهار داشت: با خروج 140 دیگ فرسوده خط پنج این شرکت از مدار تولید، 70 دیگ بهسازی شده جایگزین و عملیات بهسازی 70 دیگ دیگر نیز کلید میخورد.
شرکت آلومینیوم ایران بهعنوان صنعت مادر تخصصی در تولید انواع شمشهای آلومینیوم فعالیت دارد که در سال 1351 در اراک تاسیس شده است.
این شرکت در زمینی به مساحت 232 هکتار عرصه کارگاهی در کیلومتر 5 جاده اراک تهران قرار دارد.
در بیش از دو دهه اخیر فناوری فرسوده ایرالکو یکی از مهمترین چالشهای زیستمحیطی کلانشهر اراک بوده است که برای مدیریت و اصلاح آن در دولتهای مختلف اقداماتی انجام شد.