به گزارش ایسنا، دکتر امیر الحاجی، مجری این طرح، با بیان اینکه این تحقیق در ۳ بخش مجزای «سنتز پودر نانوکامپوزیتی»، «تولید پنجره از نانو پودر سنتز شده» و «شبیهسازی رایانهای فرآیند تولید پنجره» اجرایی شده است، اظهار کرد: در این تحقیقات قطعه نهایی تولیدشده ضمن برخورداری از خواص نوری مطلوب، دارای خواص منحصربهفرد مکانیکی نیز هست، بهنحویکه میتواند با قطعات رایج موجود در بازار رقابت کند.
وی با اشاره به نحوه سنتز پودر و تولید قطعه نهایی با بیان اینکه در سنتز پودر نانوکامپوزیتی ایتریا- منیزیا از روش سل ژل، استفاده شده است، افزود: پس از طی مراحل ارزیابی ساختاری پودر، قرص دو سانتیمتری شفاف در ناحیه مادونقرمز از نانو پودر سنتز شده به کمک روش تفجوشی پلاسمای جرقهای موسوم به SPS تولید شده است. در مرحله بعد بهمنظور توسعه این نانوکامپوزیت و افزایش ضخامت و قطر قرص تولیدشده، شبیهسازی رایانهای فرآیند تفجوشی پلاسمایی جرقهای با استفاده از نرمافزار لومریکال انجام شده که خروجی آن دستیابی به یک رابطه برای پیشبینی خواص نوری قرص تولیدشده و ارتباط آن با ریزساختار این نانوکامپوزیت بوده است.
الحاجی در رابطه با کاربردهای نانو پودر ایتریا-منیزیا در صنایع دیگر گفت: نانو پودر سنتز شده را میتوان بهمنظور ایجاد پوششهای اپتیکی سخت و مقاوم به سایش در صنایع دیگر نیز مورد استفاده قرار داد.
الحاجی، با تاکید بر نقش موثر فناوری نانو در افزایش کارایی این نانوکامپوزیت، پیرامون نحوه تاثیر این فناوری خاطرنشان کرد: ریزساختار نانومتری علاوه بر اینکه موجب افزایش استحکام قطعه نهایی تا ۶۶۰ مگاپاسکال شده است، بهبود خواص اپتیکی را نیز به دلیل پراکنش کمتر نوری در پی داشته است.