به گزارش روزگار معدن، افشین مقتدر اظهار کرد: برخی از تولیدکنندگان ارز نیمایی و برخی ارز آزاد دریافت میکنند و در بورس کالا نرخ جداگانهای برای ارز وجود دارد، این در حالی است که اگر ارز با یک نرخ واحد قیمتگذاری میشد، وضعیت تولیدکنندگان بسیار بهتر از شرایط کنونی بود؛ بنابراین اگر در کل، نظام ارزشگذاری و تخصیص ارزها یکپارچه شود، تولیدکنندگان بهتر میتوانند به سمت تولید پیش بروند و حتی به صادرات نیز بپردازند.
مدیرعامل آلومینیوم پارس با اشاره به وضعیت عرضههای شمش آلومینیوم در بورس کالا گفت: حوزه آلومینیوم بهویژه در صنایع پاییندست آن با کمبود مواد اولیه، کمبود شمش و اختلاف قیمتها روبهرو است. در دورههای مختلف وضعیت عرضههای شمش آلومینیوم در بورس کالا نابسامان بوده است. برخی شرکتها عرضه میکنند و برخی دیگر عرضه نمیکنند. این درحالی است که باید عرضهها بهطور مرتب انجام شود تا واسطهگریها در این صنعت کاهش یابد.
وی افزود: از سوی دیگر باید اینگونه برنامهریزی شود که در وهله نخست تامین نیاز داخل در اولویت قرار گیرد تا تولیدکننده مواد اولیه خود را از خارج تهیه نکند. تحریمها علاوه بر اینکه تهدید بهشمار میرود، بهنوبهخود فرصت مناسبی است که صنایع داخلی مورد تاکید و تشویق قرار گیرند.
مقتدر در پایان خاطرنشان کرد: در کل اگر با تغییر ناگهانی روبهرو نشویم برای نمونه بهیکباره تولیدکننده با این بخشنامه روبهرو نشود که مانع واردات شوند و با بخشنامههای مختلفی که گاهی همدیگر را نقض میکنند، فضا را برای تولیدکننده داخلی تنگتر نکنند، پس از یک شرایط ثبات، تولیدکننده بهتدریج راه و مسیر خود را خواهد یافت.