به گزارش پتروتحلیل، رکود در بازار محصولات پتروشیمی پس از نوسانات رو به پایین قیمت ارز و بعد از یک دوره افزایش افسارگسیخته در بازار رخ داد، از سوی دیگر جو امنیتی موجود در بازار پتروشیمی و دستگیری برخی از دلالان، همچنین قوانین پیمانسپاری ارزی در کشورهای عراق و افغانستان سبب شد تا این رکود ادامه یابد.
این در حالی است که حدودا 60 درصد بازار پیویسی ایران صادراتی است، اما در داخل ایران رکود در بخش ساختمانسازی و فعالیت 10 تا 20 درصدی در این حوزه و عدم صادرات تولیدکنندگان به دلیل اجبار دولت برای بازگرداندن نرخ ارز محصولات صادراتی سبب شده تا رکود پیویسی عمیق شده و روند نزولی قیمتها ادامه یابد.
بهاینترتیب در هفته جاری قیمت پیویسی با توجه به آرامش بازار به 7 هزار و 800 تومان رسید که به نظر میرسد این کالا در کف قیمتی خود قرار گرفته است، در بازارهای آسیایی قیمت پیویسی با 10 دلار افزایش روبهرو شد. در همین حال معامله گران در بازار پیویسی از عدم اعلام نرخ صادراتی از سوی مجتمعهای پیویسی ساز؛ بندر امام، اروند، غدیر و آبادان خبر میدهند، این در حالی است که اروند نیز با شروع ماه آذر (اواخر نوامبر) وارد فاز تعمیرات و نگهداری شده است و با توجه به رکود بازار به نظر نمیرسد اورهال پتروشیمی اروند بتواند تغییرات قابلتوجهی در بازار پیویسی ایران ایجاد کند.
در همین حال در بورس کالای ایران در هفته جاری پتروشیمیهای اروند، غدیر، بندر امام و آبادان 8 هزار و 74 تن پیویسی با نرخ پایه حدودا 6 هزار و 432 تومان برای گریدهای 65 عرضه کردند که نهایتا 3 هزار و 848 تن از این حجم توسط معامله گران خریداری شد.
تنها پیویسی گرید 57 پتروشیمی آبادان در هفته جاری بیش از پیویسیهای دیگر به دلیل کمبود در بازار داخل با جذابیت خرید روبهرو بود، بهطوریکه عرضه 500 تنی آن با نرخ پایه 6 هزار و 947 تومان با قیمت پایانی 9 هزار و 376 تومان توسط معامله گران خریداری شد.
در همین حال ارزش معاملات پیویسی سازهای ایرانی در هفته جاری در بورس کالای ایران به رقم 262 میلیون و 417 هزار و 930 تومان رسید.