افزایش کیفیت نمای پی‌وی‌سی بیرونی ساختمان‌ها با نانو ذرات

پنجره‌ایرانیان؛ گروهی از محققان کشور با استفاده از نانو ذرات، پنل‌های پی‌وی‌سی مقاوم در برابر پرتو فرابنفش تولید کردند.
  • چهارشنبه 3 اردیبهشت 1399 ساعت 12:46

به گزارش ایسنا، یکی از شرکت‌های فناوری پنل پی‌وی‌سی مقاوم در برابر اشعه‌ UV را تولید و به بازار عرضه کرده است. بر روی این محصول پوشش حاوی جزء نانومتری اعمال شد؛ در مقایسه با نمونه‌های شاهد، این نسل از پنل‌های پی‌وی‌سی خاصیت مقاومت در برابر اشعه UV قابل‌ملاحظه‌ای دارد.

در این پنل‌ها از سوسپانسیون اکسید گرافن و پلی‌آنیلین سنتز شده در حضور اکسنده آمونیومی استفاده‌شده تا خاصیت ضد پرتو اشعه فرابنفش در آن ایجاد شود. صفحات یا ورق‌های پی‌وی‌سی (مخفف کلمه پلی وینیل کلراید) نوعی پلاستیک پرکاربرد بوده و قابلیت رقابت با چوب و سفال را داشته و به‌صورت وسیعی در صنایع مبلمان، ساختمان و تبلیغات مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این ورق‌ها به‌شدت در مقابل رطوبت و خوردگی مقاوم بوده و امکان استفاده در نمای خارجی ساختمان را دارند ولی بر اثر تابش نور خورشید که دارای اشعه‌ ماورای بنفش است، می‌تواند به گسستن پیوندهای داخلی مواد تشکیل‌دهنده پی‌وی‌سی و کاهش کیفیت نما منجر شود. ازاین‌رو برای بهبود خواص پی‌وی‌سی، از مواد مختلفی همچون پرکننده‌ها مانند نانو ذرات (برای افزایش استحکام و مقاومت پروفیل) و همچنین اعمال پوشش‌های نانومتری مقاوم در برابر رطوبت یا اشعه استفاده می‌شود.

این محصول در برابر اشعه UV مقاوم است و از خواص ضدآب و رطوبت، قابل شستشو، ارزان، سبک و با قابلیت نصب آسان برخوردار است و جایگزین مناسبی برای مواد سنتی ساختمانی مانند چوب، گچ، سیمان، بتن و سفال است.


ثبت نظر

ارسال