خرید مواد اولیه آلومینیومی با نرخ صادراتی

پنجره‌ایرانیان؛ عضو هیات مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم ایران گفت: عاملی که موجب کاهش میزان تولید صنایع پایین‌دستی آلومینیوم در کشور می‌شود و میزان نقدینگی آن‌ها را کاهش می‌دهد، تفاوت قیمت مواد اولیه عرضه‌شده در کشور با مواد خام صادراتی است؛ به‌نحوی‌که اسملترها مواد اولیه را با پریمیوم منفی 20 دلار به ازای هر تن (20 دلار بر تن، کمتر از قیمت LME)، صادر می‌کنند و در بازار داخلی با پریمیوم 150 دلار بر تن به فروش می‌رساند.
  • شنبه 13 اردیبهشت 1399 ساعت 23:5

آریا صادق نیت حقیقی در گفتگو با فلزات آنلاین، گفت: جلسه‌ای به‌منظور پیگیری و حمایت از خواسته‌های تولیدکنندگان محصولات آلومینیومی در کشور با حضور مدرس خیابانی قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی و معاونین و مسئولان بخش معدنی و صنایع معدنی وزارتخانه، نمایندگانی از ایمیدرو و سازمان توسعه صادرات، همچنین تورج زارع عضو هیئت‌مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم ایران و مدیرعامل جاجرم، هوشنگ گودرزی رئیس هیئت‌مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم ایران به همراه چند نماینده دیگر از سندیکای صنایع آلومینیوم ایران روز شنبه 6 اردیبهشت‌ماه برگزار شد.

وی بیان کرد: اولین موضوعی که در جلسه دیروز مطرح شد، در مورد بی‌متولی ماندن صنعت آلومینیوم بود؛ به این دلیل که نوبت قبلی این جلسه در اردیبهشت‌ماه سال 1398 بود و یک سال بین جلسات مخصوص صنعت آلومینیوم وقفه افتاد و در این یک سال، هیچ جلسه‌ای برای رسیدگی به مسائل صنعت آلومینیوم در کشور برگزار نشد؛ در این جلسه خیابانی بر لزوم داشتن متولی تاکید کرد و تعیین متولی را جزو اولویت‌های کاری قرار داد.

عضو هیات مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم ایران تاکید کرد: برگزاری جلسات صنایع آلومینیوم به‌صورت مستمر کمک شایانی به بررسی و نقد مسائل این حوزه می‌کند و سریع‌تر به راه‌حلی برای رفع مشکلات می‌رسیم.

حقیقی عنوان کرد: مسئله دیگری که در این جلسه مطرح شد، مسئله خام فروشی با قیمت بسیار پایین است که البته این موضوع را نمایندگان ایمیدرو نیز تایید کردند. به‌این‌ترتیب که اسملترها آلومینیوم خام را با قیمت فلت (پریمیوم صفر) یا حتی در برخی موارد با قیمت 20 دلار کمتر از LME به ازای هر تن صادر می‌کنند، این در حالی است که آلومینیوم خام در کشور با پریمیوم 150 دلار بر تن عرضه می‌شود، این امر موجب کاهش میزان نقدینگی شرکت‌های تولیدکننده محصولات آلومینیومی شده و همچنین، موجب به تحمیل مبالغ هنگفت گردیده است.

وی خاطرنشان کرد: عرضه آلومینیوم خام در کشور با پریمیوم 150 دلار بر تن امکان صادرات را از تولیدکنندگان محصولات آلومینیومی گرفته است و از طرف دیگر، فضایی برای واردات محصولات آلومینیومی به کشور ایجاد می‌کند. این موارد در جلسه با اطلاعات و داده‌های کاملا موثق و تایید شده اعلام شد.

عضو هیات مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم ایران افزود: مهم‌ترین عاملی که امکان رقابت را از تولیدکنندگان ایرانی گرفته، میزان بالای پریمیوم وضع‌شده برای شمش است، این پریمیوم مانعی برای فعالیت‌های داخلی به شمار می‌آید و مقرر شد، درصورتی‌که شرکتی توان صادرات محصولات را دارد، می‌تواند با اسملترها هماهنگ کند. به‌گونه‌ای که محصولات را صادر کند و برگ سبز یا ارز حاصله را در اختیار اسملترها قرار دهد و به قیمت آلومینیوم خام صادراتی، مواد اولیه موردنیاز خود را خریداری کند.

عضو هیات مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم ایران عنوان کرد: در این جلسه، در خصوص عرضه مواد اولیه نیز مباحثی مطرح شد که شواهد حاکی از این است که انبارهای اسملترها از شمش‌های آلومینیومی پر شده، به‌گونه‌ای که میزان ذخیره آلومینیوم در این شرکت‌ها طبق اطلاعات ایمیدرو قابل‌توجه است اما مدیران این شرکت‌ها همچنان از فروش امتناع می‌کنند. به این منظور که در تلاش هستند تا قیمت بازار را حفظ کنند.

حقیقی تصریح کرد: در حال حاضر، شاهد کنترل عرضه و تقاضا در بازار بورس هستیم که این امر میزان فعالیت صنعتگران را کاهش می‌دهد. به همین دلیل سندیکای صنایع آلومینیوم ایران درخواست کرد که این موضوع را موردبررسی قرار بدهند و عرضه را به‌صورت مستمر دربیاورند و عرضه شمش هر هفته و به میزان مکفی انجام شود.

وی مطرح کرد: سندیکای صنایع آلومینیوم ایران از مدت‌ها قبل این موضوع را موردبررسی قرار داده و در جلسه‌ای که با شرکت‌های بالادستی داشتیم، این مباحث را مطرح کردیم و از آن‌ها خواستیم که میزان عرضه را افزایش دهند و تا حدودی نیز به نتیجه رسیدیم، چنانچه در هفته گذشته شاهد افزایش میزان عرضه شمش از سوی شرکت‌ها بودیم.

عضو هیات مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم ایران اذعان کرد: در مورد اصلاح قیمت مواد اولیه نیز گفت‌وگوهایی انجام شد؛ قرار شد قیمت داخلی مواد خام بعدازاینکه به لحاظ عرضه و تقاضا، به نتیجه خوبی رسیدیم، تعدیل قیمت‌های داخلی را نیز داشته باشیم و اصلاحی نیز در این زمینه انجام شود.

حقیقی افزود: برخی از گفت‌وگوهای صورت گرفته مانند منع واردات، در حال حاضر نیز اجرا می‌شود اما بند اول که شامل خرید مواد اولیه می‌شود، قرار شد به‌سرعت موردبررسی قرار گیرد و مصوباتی در این خصوص وضع کنند. همچنین در خصوص برگزاری مرتب جلسات حوزه آلومینیوم نیز مقرر شد که هر سه ماه یک‌بار جلسه‌ای با حضور قائم‌مقام وزیر صمت برگزار شود.

 


ثبت نظر

ارسال