آلومینیوم سردمدار افزایش تولید در بین فلزات اساسی

پنجره‌ایرانیان؛ تولید شمش آلومینیوم در پنج ماه نخست امسال به رقم ۱۷۴ هزار و ۹۱۳ تن رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش ۶۹ درصدی داشته که بالاترین رشد تولید در بین فلزات راهبردی را نشان می‌دهد.
  • چهارشنبه 26 شهریور 1399 ساعت 10:6

به گزارش ایرنا، بر پایه جداول آماری شرکت‌های ایرالکو (اراک)، المهدی و هرمزال (بندرعباس)، سالکو (فارس) و آلومینای ایران (خراسان شمالی) حاکی است تولید شمش آلومینیوم این واحدها در مردادماه گذشته به رقم ۳۶ هزار و ۱۳۲ تن رسید که در مقایسه با ماه مشابه پارسال، رشد ۷۷ درصدی داشته است.

پنج‌ماهه امسال بالاترین رشد عملکرد در بین واحد‌های مزبور مربوط به هرمزال (بندرعباس) با ۱۷۷ درصد و بیشترین شمش تولیدی هم مربوط به ایرالکو با رقم ۸۰ هزار و ۳۱۰ تن ثبت شد.

مردادماه هم بالاترین رشد تولید شمش آلومینیوم از آن شرکت آلومینای ایران (جاجرم - خراسان شمالی) با رقم ۲۲۲ درصد بود و ایرالکو (اراک) نیز با ۱۵ هزار و ۸۲۹ تن تولید بیشترین سهم را به خود اختصاص داد.

پیش‌ازاین وزارت صنعت، معدن و تجارت در جداول آماری چهارماهه ۹۹ خبر داد که میزان تولید شمش آلومینیوم بالاترین میزان رشد عملکرد در بین تولیدات تحت پوشش این وزارتخانه را به خود اختصاص داد و رقم ۴۹ درصد داشت.

تولید شمش آلومینیوم از فروردین تا پایان تیرماه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش بازدهی ۴۹ درصدی داشت.

تولید شمش آلومینیوم در فروردین‌ماه امسال رقم ۳۱.۷ هزار تن را نشان داد و نسبت به اردیبهشت‌ماه که به رقم ۳۰.۷ هزار تن رسید، کاهش ۳.۳ درصدی را ثبت کرد، اما آمار دوماهه امسال تولید شمش به میزان ۶۲.۴ هزار تن را نشان می‌دهد و در مقایسه با دوره مشابه پارسال که ۴۳.۵ هزار تن بود، رشد بازدهی به میزان ۴۳.۴ درصد را به ثبت رساند.

آمار تولید شمش آلومینیوم تا پایان سال ۹۷ منحصر به سه واحد ایرالکو (اراک)، هرمزال و المهدی (بندرعباس) بود، اما از سال گذشته با افتتاح واحد شمش ۴۰ هزار تنی آلومینای ایران (خراسان شمالی) و آلومینیوم جنوب به ظرفیت ۳۰۰ هزار تن در فاز نخست (لامرد - فارس) روند رو به افزایش این بخش شکل گرفت.

اردیبهشت‌ماه امسال آلومینیوم جنوب (سالکو) به شکل رسمی افتتاح شد، این مجتمع در منطقه ویژه صنایع انرژی‌بر لامِرد- جنوب استان فارس و هم‌مرز با عسلویه- واقع شده و بخشی از گاز پایتخت گازی جهان را به برق و سپس به آلومینیوم تبدیل می‌کند.

 مجتمع آلومینیوم جنوب قرار است در سه فاز به ظرفیت یک میلیون تن برسد که در فاز نخست در مرحله اول با ظرفیت تولید ۱۰۰ هزار تن فعال شده و قرار است در دو گام دیگر به ظرفیت ۳۰۰ هزار تنی دست یابد. کارخانه‌های فعلی آلومینیوم در ایران حداکثر ظرفیت ۱۴۷ هزار تنی دارند. ارزش احداث این پروژه به ۱.۲ میلیارد دلار می‌رسد.

همچنین در پنج‌ماهه امسال تولید پودر آلومینا (خراسان شمالی) به رقم ۱۰۲ هزار و ۵۹۳ تن رسید که در مقایسه با دوره مشابه پارسال چهار درصد افزایش دارد.

مردادماه تولید پودر آلومینا به رقم ۱۹ هزار و ۳۰۵ تن رسید که نسبت به ماه مشابه در سال ۹۸ افزایش دو درصدی را نشان می‌دهد.


ثبت نظر

ارسال