مرتضی اسلامیفرد در گفتوگو با فلزات آنلاین، اظهار داشت: ما در زمینه اصلی تولید قالبهای اکستروژن آلومینیوم نزدیک به 20 سال در حال فعالیت هستیم. در طول روز سه قالب و در طول سال نزدیک به 750 عدد قالب اکستروژن آلومینیوم تولید میکنیم. این شرکت دو نوع تیغه کرکره برقی نرمال به عرضهای 60، 80 و 100 میلیمتر و بیصدا به عرض 80 میلیمتر نیز تولید میکند. برای تولید این تیغهها از بیلتهای آلومینیومی بازیافت شده و ریختهگری DC استفاده میکنیم.
وی افزود: ظرفیت تولید این محصولات دو تن در روز است و ما توانستهایم از 80 درصد ظرفیت تولید خود بهرهبرداری کنیم. گفتنی است در زمینه تولید تیغه کرکره آلومینیومی رقابت بر سر وزن و قیمت آن است؛ نه بر سر کیفیت. به همین دلیل و همچنین بحث ممنوعیت واردات، کیفیت میزان تولید ما بهشدت کاهش پیدا کرده است زیرا ابزارهای موردنیاز ما نظیر ابزار برش و تراش وارداتی هستند و در حال حاضر به علت توقف واردات، ابزارآلات موردنیاز ما در بازار داخلی وجود ندارد؛ اگر هم باشد، قیمت بالایی دارد و برای ما خرید آن صرفه اقتصادی ندارد. این خود یک ضرر سنگین برای مجموعه محسوب میشود.
مدیرعامل شرکت آلومینیوم رامرو در ادامه تصریح کرد: مواد اولیه ما برای تولید قالب اکستروژن، فولاد آلیاژی است که مانند ابزارآلات از طریق واردات تامین میشود. نوسانات نرخ ارز و عدم تخصیص ارز دولتی و همچنین تشدید تحریمها موجب شده تا توانایی ما در واردات تا حد صفر کاهش یابد.
اسلامیفرد عنوان کرد: وضعیت بازار در سال جاری بههیچوجه با مدت مشابه در سال گذشته قابلمقایسه نیست و بهشدت اکثر تولیدکنندگان را دچار خسارت و زیان کرده است. نوسانات شدید قیمتها و کاهش چشمگیر تقاضا برای آلومینیوم، نتیجه اوضاع نابسامان بازار از ابتدای سال جاری تاکنون است. با این تفاسیر از آغاز سال جدید تاکنون تنها توانستهایم به میزان 150 عدد قالب اکستروژن تولید و عرضه کنیم که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته تقریبا 50 درصد کاهش تولید داشتهایم. به همین دلیل متاسفانه مجبور به تعدیل نیرو نیز شدهایم.
وی خاطرنشان کرد: با اینکه تقاضا برای محصولات آلومینیومی نسبت به سال قبل بیشتر شده اما به دلیل افزایش قیمتها، مشتریان تعداد قالبهای کمتری را سفارش میدهند. این در حالی است که واردات قالبهای اکستروژن تقریبا ممنوع شده و مشتریان راهی جز خرید از شرکتهایی همچون ما ندارند. بهاینترتیب، در شرایط فعلی، بیشترین تقاضا و سفارشی که میتوانیم داشته باشیم را داریم.
مدیرعامل شرکت آلومینیوم رامرو در خصوص چشمانداز آینده بازار صنعت آلومینیوم در صورت احتمال ادامهدار بودن شیوع کرونا سال آینده نیز، گفت: شیوع این ویروس تبعات منفی زیادی برای همه دارد و اگر تا سال آینده همراه ما بماند، قطعا بازار محصولات آلومینیومی بیشازپیش با رکود مواجه خواهد شد.
اسلامیفرد در ارتباط با نقش دولت در ارائه راهحل برای رفع مشکلات اقتصادی، تصریح کرد: متاسفانه مدیران دولتی با تصمیمگیریهای نابخردانه، بیشتر باعث ایجاد معضل و چالش جدید برای تولیدکنندگان شدهاند. اکثر تصمیمهای اتخاذ شده توسط آنها، خلقالساعه و غیر کارشناسی بوده و هیچ تاثیری در بهبود شرایط نداشته است. بخشنامههای متعددی که برای کنترل واردات وضع کردهاند از یکسو و بیتدبیری در نظام ارزی از سوی دیگر، خسارتهای زیادی را متوجه تولیدکنندگان کرده است.
وی در تشریح این موضوع که ممنوعیت واردات تا چه میزان به تولید داخلی کمک کرده است، تصریح کرد: ممنوعیت واردات، پتانسیل خوبی را برای تولید داخلی ایجاد کرده است اما این پتانسیل زمانی ارزش و کارایی مفید دارد که زیرساخت آن در کشور وجود داشته باشد. تولید محصول با کیفیت نیازمند ماشینآلات و تجهیزات بهروز است و درصورتیکه این نیاز برطرف نشود، نمیتوان پاسخگوی تقاضای مشتریان بود اما بخشی از این ماشینآلات در کشور ساخته نمیشود و تولیدکنندگان ناچار به واردات آن هستند.
مدیرعامل شرکت آلومینیوم رامرو یادآور شد: بهعنوانمثال، در صنعت آلومینیوم، محدودیت واردات چطور باعث رشد میتواند باشد درصورتیکه بخش زیادی از آلومینای موردنیاز تولیدکنندگان از کشورهایی نظیر چین تامین میشود؟ حتی در شرایط کنونی، میزان واردات این ماده اولیه نیز کاهش یافته و موجب کاهش میزان تولید صنایع بالادستی آلومینیوم شده است. اینکه صنایع کشورهای پیشرفته از رونق بالایی برخوردار هستند، ریشه در فراهم بودن زیرساختهایی نظیر ماشینآلات بهروز و همچنین دسترسی به مواد اولیه دارد.