چشم‌انداز صنعت آلومینیوم تاریک نیست اما مبهم است

پنجره‌ایرانیان؛ در ابتدای سال جاری کاهش تقاضا برای محصولات آلومینیومی به‌دلیل شیوع بیماری شدید بود اما با گذشت زمان، شاهد روند رو به رشد تقاضا و عرضه بودیم که مجدداً نوسان قیمت‌ها، وضعیت عرضه و تقاضا را تحت‌تأثیر قرار داد. به سبب شیوع بیماری کرونا، موانع بسیاری سر راه تولید قرار گرفته که رفع آن نیازمند صرف انرژی بیشتر و هزینه‌های زیاد است.
  • سه شنبه 18 آذر 1399 ساعت 12:33

به گزارش فلزات آنلاین، محمد مرادی‌مطلق مدیرعامل شرکت نوین‌‌ گدازه مطلق اظهار داشت: شرکت نوین گدازه مطلق فعالیت خود را از سال 1360 در زمینه تولید قطعات پیچیده آلومینیومی با روش دایکست برای صنایع گوناگون ازجمله صنعت خودرو، نفت و گاز، ساختمان و تأسیسات، روشنایی و نور، صنایع غذایی و لوازم‌خانگی آغاز کرد و از پیشگامان صنعت قالب‌سازی و ریخته‌گری به‌حساب می‌آید.

وی در ارتباط با وضعیت بازار در سال جاری، بیان کرد: بهای شمش آلومینیوم نسبت به سال گذشته تقریباً دو برابر شده است که البته در بعضی از روزها افت ناچیزی را تجربه می‌کند. با توجه به سهم بالای 50 تا 90 درصدی مواد اولیه در بهای تمام‌شده قطعات آلومینیومی، افزایش دو برابری طی چند ماه بسیار مشکل‌ساز شده است و مشتریان تاب افزایش 40 درصدی محصولات را ندارند و به همین دلیل تقاضا برای محصولات ما کاهش یافته است.

وی تأکید کرد: هر بنگاه تولیدی در چنین شرایطی، انعطاف کمی را در تغییر مسیر و سیاست‌ها دارد و ما نیز درنظر داریم تا ضررها را به حداقل برسانیم و بدون تعدیل نیرو از این بحران عبور کنیم. حفظ خانواده کاری برای ما حائز اهمیت است و تصمیم‌گیری در شرایطی که نمی‌توان حتی وضعیت یک روز را پیش‌بینی کرد، دقت نظر خاصی را می‌طلبد. مدیریت هر مجموعه، باید بپذیرد که تمام این شرایط جزئی از فعالیت صنعتی است و وی نباید از اوج کار خود به‌‌شدت احساس رضایت کامل و از افت آن، احساس درماندگی و پشیمانی کند.

مرادی‌‌مطلق درخصوص تأثیر شیوع ویروس کرونا بر صنعت، بیان کرد: به‌هرحال شیوع این بیماری تاکنون در تمام دنیا اثرگذار بوده است. در آغاز این شیوع، بخش قابل‌توجهی از صنایع و کسب‌وکارهای دنیا تعطیل شدند اما به‌مرور فعالیت‌ خود را به‌شکل متفاوت‌تر آغاز کردند. به‌طور مثال، برگزاری جلسات حضوری بسیار محدود شده است و جا‌به‌جایی کالا در دنیا به‌سختی انجام می‌شود. پیش‌بینی می‌کنیم که اگر این ویروس تا پایان‌ سال و ابتدای سال آینده نیز ادامه داشته باشد، قیمت به‌طور متوسط شبیه شرایط فعلی را تجربه کند. علاوه ‌بر این وجود تحریم‌ها در این‌چنین شرایطی، فعالیت را برای تولیدکنندگان ایرانی دشوار کرده و خیلی اوقات زمان موردنیاز برای تأمین کالاهای خارجی چهار برابر قبل شده است و کالاهای وارداتی در مدت طولانی‌تری به‌دست ما می‌رسد.

وی درخصوص الزام رعایت پروتکل‌های بهداشتی در شرکت، خاطرنشان کرد: با آموزش کارکنان و اجرای پروتکل‌های بهداشتی و همچنین بررسی روند بهبودی افراد مبتلا شده در جامعه، سعی در حفظ سلامت تمام افراد مجموعه کرده‌ایم. علی‌رغم خطرناک‌ترشدن رفتار این ویروس و همچنین وضعیت نابسامان و شکننده اقتصاد کشور، بعید است که فعالیت کارگاه‌ها و کسب‌وکارها به‌طور کامل متوقف شود. ما نیز در تلاش برای حفظ موقعیت شغلی افراد هستیم.

مرادی ‌مطلق در ارتباط با چالش‌های ایجادشده به‌علت وضع تحریم‌ها گفت: مهم‌ترین چالش به‌وجود آمده در اثر تحریم‌های وضع‌شده علیه ایران، معضل دسترسی به بازارهای صادراتی است. به‌‌طور مثال، ما به‌دلیل اینکه قادر به تأمین الزامات برخی خودروسازان و زنجیره تامین‌های خارجی بودیم، در این خصوص رایزنی‌هایی با برخی از شرکت‌های خارجی انجام دادیم اما وقتی کار به قرارداد و تولید نزدیک شد، با تشدید تحریم‌ها، روابط و راه‌های مبادلاتی قطع شد. البته هنوز در تلاش هستیم فعالیت در حوزه بازاریابی خارجی را ادامه داده و با انجام مکاتبات برای دستیابی به بازار صادراتی برنامه‌ریزی داشته ‌باشیم.

وی اضافه کرد: البته تحریم‌ها و افزایش نرخ ارز، فرصت‌هایی را نیز برای ما به‌وجود آورده است. به‌عنوان‌مثال، قطعات و تجهیزاتی بودند که طی سال‌های گذشته از طریق واردات تأمین می‌شد اما اکنون واردات این محصولات دشوار شده و می‌توان گفت این امر برای شرکت‌ها و کارخانه‌ها مقرون‌به‌صرفه نیست. برای عرضه محصولات خود با شرکت‌ها و کارخانه‌هایی که به این تجهیزات نیاز دارند، وارد گفت‌وگو شده‌ایم و درحال‌حاضر در حال انجام مذاکرات مربوطه هستیم.

 


ثبت نظر

ارسال