مهدی سهرابی در گفتوگو با فلزات آنلاین پیرامون برنامههایی که برای شرکت آلومتک در مدت باقیمانده تا پایان سال در نظر گرفتهاند اظهار کرد: در حال حاضر، انجام تعهداتی که در 6 ماهه ابتدایی سال به عهده گرفتهایم در اولویت شرکت قرار دارد. با توجه به اینکه در چهار ماه اخیر شاهد نوسانات شدید قیمتی بودهایم، صنعت برق به خواب زمستانی فرورفته و پروژه جدیدی هم در قیاس با سال گذشته تعریف نشده است. در کنار این مسئله، بخشی از مطالبات شرکت آلومتک از پروژههای انجامشده در صنعت برق کشور پرداخت نشده است. بهاینترتیب، امیدوار هستیم تا دو ماه آینده مناقصات صنعت برق برگزار شود و بتوانیم با پیروزی در آنها، قراردادهای جدیدی را عقد کنیم. بقیه فعالیتهای تولیدی شرکت آلومتک نیز طبق معمول در حال انجام است.
سهرابی در خصوص ارزیابیشان از بازار آلومینیوم گفت: مدت زیادی است که شرکتهای مصرفکننده آلومینیوم از خرید ماده اولیه به نحوی امتناع میورزند زیرا معتقد هستند نرخهایی که در بورس کالا برای محصولات اولیه آلومینیومی تعیین میشود، عادلانه نیست و در حقیقت، نرخ جهانی آلومینیوم بهمراتب پایینتر از نرخهای اعلامشده در بورس کالا است. در ایران، برق به شرکتهای تولیدکننده شمش آلومینیوم با سوبسید دولتی ارائه میشود و حداقل نیمی از بهای تولید آلومینیوم، برق است. با توجه به این موضوع، چرا شرکتهای تولیدکننده آلومینیوم بدون توجه به بحث هزینه برق، توقع دارند قیمت آلومینیوم در بورس کالا طبق نرخ جهانی و بیشتر از آن تعیین شود؟ شاهد این ادعا نیز، افت میزان معاملات بورسی در یک ماه اخیر است که درواقع، بسیاری از عرضهها در این مدت معامله نشدند.
وی افزود: به این نکته باید اشاره کرد که اگر کشور در شرایط عادی قرار داشت، شاید در نقطهای طاقت صنایع پاییندستی طاق میشد و در انتها، مواد اولیه موردنیاز خود را به همین قیمت از بورس کالا خریداری میکردند؛ اما در حال حاضر، بسیاری از این شرکتها با عدم تامین مطالبات خود از سوی مشتریان مواجه هستند. بهطوریکه شرکت آلومتک و تولیدکنندگان سیم و کابل آلومینیومی به دلیل اینکه صنعت برق کشور بهنوعی پرداخت تمام مطالبات را متوقف کرده است، با کمبود نقدینگی مواجه شدهاند. این یعنی عملا پولی وجود ندارد تا بتوان مواد اولیه را به این قیمت از بورس کالا خریداری کرد.
مدیرعامل شرکت آلومتک در پایان خاطرنشان کرد: تا زمانی که مطالبات شرکتهای تولیدکننده محصولات آلومینیومی پرداخت نشود و یا بهنوعی تامین مالی پروژهها صورت نپذیرد، بعید است بازار آلومینیوم رونق دوباره بگیرد و شرایط آن تغییر کند. وضعیت در حوزه بیلت و پروفیلهای آلومینیومی که در پروژههای ساختمانی استفاده میشوند، بهتر است ولی بهطورکلی، دورنمای فعالی در صنعت آلومینیوم دیده نمیشود و نمیتوان به آینده خوشبین بود.