قاسم محسنی در گفتوگو با فلزات آنلاین، اظهار داشت: با توجه به شرایط بازار جهانی آلومینیوم و تاثیرپذیری بازار داخلی این فلز از آن و همچنین جهش نرخ ارز، قیمت آلومینیوم در ایران افزایش یافت. پسازآن، تولیدکنندگان منتظر ماندند تا پیروزی جو بایدن بر کاهش نرخ ارز و قیمت آلومینیوم تاثیر بگذارد اما این انتظار تاکنون برآورده نشده است و تقاضا برای شمش آلومینیومی در بورس کالا روند نزولی را طی میکند.
وی افزود: ضمن اینکه تقاضا برای محصولات پاییندستی نیز کاهش یافته و موجب شده است تا نیاز به شمش آلومینیومی کاهش یابد. بهطورکلی، رکود بر بازار تمام حلقههای زنجیره ارزش آلومینیوم حاکم شده است و مصرفکنندگان آلومینیوم برای بازگشت رونق و ثبات قیمتی صبر کردهاند. بهطوری با مشاهده آمار معاملات هفتههای اخیر، شاهد افت آن خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت آلومینیوم آلسون در پاسخ به این سوال که آیا شرایط حاکم بر بازار آزاد بر میزان معاملات بورس کالا موثر است یا خیر، گفت: به عقیده بنده رکود و کاهش معاملات یک مسئله سراسری است و شامل حال بازار آزاد نیز میشود.
این تولیدکننده پروفیل آلومینیومی در خصوص شرایط در بازار آزاد و کاهش یا افزایش دادوستد در این بازار، بیان کرد: در حال حاضر، هرگونه دادوستد در بازار آزاد کاهش پیدا کرده است و علت اصلی آن، افزایش قابلملاحظه نرخ ارز و کاهش اندک آن بود که هنوز موردقبول واقع نشده است. اکثر فعالان پیشبینی میکنند که نرخ ارز از قیمت 24 هزار تومان به 18 یا 17 هزار تومان برسد و به همین دلیل جهت جلوگیری از هرگونه ضرر احتمالی، دست از خرید کشیدهاند. ضمن اینکه شرایط اقتصادی موجود قدرت خرید را نیز از صنعتگران و مشتریان نهایی گرفته است.
مدیرعامل شرکت آلومینیوم آلسون در پاسخ به این پرسش که همهگیری ویروس کرونا و بهتبع آن، افت فعالیتهای صنعتی بر کاهش تقاضا در بورس کالا تاثیر بیشتری داشته است یا رشد نرخ ارز، خاطرنشان کرد: شیوع ویروس کرونا تاکنون نقش موثری در این مورد ایفا نکرده اما افزایش ناگهانی نرخ ارز، عامل اصلی ایجاد آشفتگی و بیثباتی در بازار و همچنین کاهش تقاضا در بورس کالا شده است. در سال جدید، شاهد رونق فعالیت صنعتی نیز بودهایم؛ اگر در سال گذشته تعداد روزهای کاری 60 روز بود، در سال جدید این میزان به 110 روز افزایش پیدا کرده است.
محسنی در خصوص پیشنهاد سهمیهبندی مواد اولیه آلومینیومی، تصریح کرد: اگر الزام به اجرای این کار وجود نداشته باشد، بهتر است. زمانی اجرای سهمیهبندی مناسب است که بهطور مثال صنعت پروفیل آلومینیومی، با کمبود مواد اولیه مواجه باشد و بورس کالا به تولیدکنندگان سهمیههایی را اختصاص میدهد تا بر اساس آن بتوانند مواد اولیه خود را تهیه کنند و به فعالیت تولیدی خود ادامه دهند، اما اکنون که در بازار، مواد اولیه به میزان لازم و حتی بیش از مقدار تقاضا وجود دارد، چه لزومی بر اجرای قانون سهمیهبندی است؟ البته ممکن است در صنعت فولاد که قیمت مواد اولیه در بورس با قیمت در بازار آزاد بهاندازه 10 هزار تومان اختلاف دارد، سهمیهبندی انجام شود اما در آلومینیوم اینطور نیست.
این تولیدکننده پروفیل آلومینیوم در پایان با صحیح دانستن این ادعا که کیفیت محصولات شرکتهای مختلف با یکدیگر تفاوت است، اظهار کرد: تاکنون سعی در این داشتهایم آلومینیوم موردنظر خود را از شرکتهایی تهیه کنیم که محصولاتی استاندارد و درجه یک تولید میکنند. شرکت آلسون، همیشه خود را در ردهای قرار داده است که بهترین محصولات را با بهترین کیفیت به مشتریان خود عرضه کند. این شرکت تا زمانی که در بازار رقابت حضور دارد، تامین بهترین مواد اولیه و تولید بهترین محصول، در دستور کار قرار داده است.