مدیرعامل اطلس پویا: تولیدکننده واقعی در هر شرایطی کار خود را به سرانجام می‌رساند

پنجره‌ایرانیان؛ مدیرعامل شرکت اطلس پویا اراک گفت: تحریم‌ها بر تولیدکنندگان واقعی اثری نداشته است و آنها همچنان سودآوری دارند اما آن دسته از مونتاژکارانی که مواد اولیه خود را از کشور چین وارد می‌کردند با تشدید تحریم‌ها و ممنوعیت‌های وارداتی، از رقابت جا ماندند و دچار زیان شدند.
  • سه شنبه 17 فروردین 1400 ساعت 17:30

حمیدرضا افتخاری در گفت‌وگو با فلزات آنلاین، اظهار داشت: شرکت اطلس پویا اراک از سال 1385 فعالیت خود را در حوزه تولید پروفیل آلومینیومی آغاز کرد و در هر سال حدود یک هزار تن پروفیل آلومینیومی تولید و به فروش می‎‌‌‌رسانیم. البته با توجه به مشکلاتی که در سال جاری به وجود آمد، میزان تولید شرکت کمی کاهش یافت و تقریبا در حدود 800 تا 900 تن محصول تولید شد.

وی افزود: در سال جاری تقریبا به‌صورت کارمزدی برای مشتریان خود محصول تولید و فقط هزینه تولید کالا را دریافت می‌کردیم. به علت افزایش نرخ ارز و به‌تبع آن، صعود قیمت مواد اولیه، هم در تولید کارمزدی توانستیم سودآوری بیشتری داشته باشیم و سال خوبی را ازنظر فروش پشت سر بگذاریم.

این تولیدکننده صنعت آلومینیوم در خصوص تکنولوژی مورداستفاده در خطوط تولید، تصریح کرد: ما از دستگاه‌های اکسترود استفاده می‌کنیم که متعلق به کشور اروپا است و همچنین بسیار قدیمی بوده و تاکنون برای مدرن کردن تجهیزات اقدامی نکرده‌ایم. با افزایش روزافزون قیمت ماشین‌آلات و دستگاه‌های مدرن، نمی‌توان به فکر به‌روزرسانی تکنولوژی بود و این معضل بسیاری از تولیدکنندگان است که قصد دارند در واحدهای تولیدی خود، طرح‌های توسعه‌ای پیاده‌سازی و اجرایی کنند اما با به وجود آمدن شرایط کنونی کشور، قادر به انجام این کار نیستند. اگر به میزان موردنیاز، از سوی دولت ارز دریافت می‌کردیم می‌توانستیم عملیات نوسازی تجهیزات را انجام بدهیم اما دولت از این بابت، تاکنون هیچ حمایتی انجام نداده است.

افتخاری در خصوص نوع مواد اولیه و منابع تامین آن، گفت: عمده مواد اولیه‌ای که برای تولید پروفیل آلومینیوم استفاده می‌کنیم، ضایعات آلومینیومی است که آن را از بنگاه‌های پخش ضایعات آلومینیومی مستقر در استان تهران، اصفهان و... تامین می‌کنیم. ازنظر کیفیت محصولات تولیدی، باید به این مورد اشاره کرد که هر چه میزان مواد اولیه خالص در تولید یک محصول، بالاتر باشد قطعا عیار کیفی آن محصول نیز بالا خواهد بود و در محصولاتی که از ضایعات آلومینیومی ساخته می‌شوند، نمی‌توان کیفیتی مانند محصولات پروفیلی ساخته‌شده از شمش و بیلت آلومینیومی خالص را جست‌‌وجو کرد. چراکه در ذوب ضایعات برای تهیه پروفیل آلومینیومی، به‌غیراز آلومینیوم عناصر به‌اصطلاح مزاحم دیگری نیز وجود دارد که قطعا نمی‌توان آن را از آلومینیوم جدا کرد اما استفاده از ضایعات، بسته به تقاضای بازار است.

وی ادامه داد: نزدیک به 70 تا 80 درصد بازار محصولات آلومینیومی در ایران را محصولاتی که از ضایعات آلومینیومی ساخته‌شده‌اند تشکیل می‌دهد. البته ممکن است که بازار نیاز به قطعاتی خاص داشته باشد که حتما باید آنادایزینگ حرفه‌ای روی آن انجام شود تا از استحکام کافی برخوردار باشد که در این صورت، بخشی از بازار به محصولات تولیدی از مواد اولیه خالص آلومینیومی، اختصاص می‌یابد.

افتخاری در مورد اثرگذاری تحریم‌ها روی فعالیت شرکت اطلس پویا اراک، اظهار کرد: تحریم، برخلاف نظر عموم، اثر مثبتی بر کارکرد ما گذاشته است؛ کسانی که مدام دم از کسادی بازار می‌زنند، در حقیقت تولیدکننده واقعی نیستند. افرادی بودند که به اسم تولیدکننده اما درواقع مونتاژکار، از کشور چین قطعاتی را وارد کرده و در ایران مونتاژ و بسته‌بندی می‌کردند و به فروش می‌رساندند و دنبال خلق محصول نبودند. طبیعتا با پیشرفت و مدرن‌تر شدن روش‌های تولید در داخل کشور و دشواری‌های واردات، این افراد متحمل ضررهایی شدند که برای آن‌ها قابل جبران نبود.

وی افزود: افراد دیگری نیز هستند که به معنای واقعی کلمه تولیدکننده بوده و با همت و پشتکار فراوان بدون در نظر گرفتن سود زیاد از فروش محصولات، از ابتدایی‌ترین مرحله تولید تا به فروش رساندن محصول نهایی پای‌کار هستند. این افراد حتی هم‌اکنون که تحریم‌های مختلفی علیه کشور وضع شده است، سودآوری دارند. به‌عنوان‌مثال، قالب پروفیل از کشور ترکیه به قیمتی گزاف وارد می‌شد و به دست تولیدکننده می‌رسید اما با تشدید تحریم‌ها، تولیدکنندگان قالب پروفیل در سراسر ایران، به چرخه تولید برگشتند و فعالان صنعت پروفیل آلومینیومی نیز، قالب‌های موردنیاز خود را از داخل کشور تامین می‌کنند. این امر سبب افزایش درآمد تولیدکنندگان داخلی شد و فعالان صنعت آلومینیوم نیز با توجه به کیفیت بالای کالای ایرانی، از محل فروش محصولات خود، دارای رونق تولید و درآمد بیشتر شدند.

این فعال صنعت آلومینیومی در ادامه توضیح داد: در طی مراحل تولید هر محصولی، چند جنبه مختلف وجود دارد که عبارت است از نیروی متخصص، ماشین‌آلات، بودجه کافی و مواد اولیه به میزان موردنیاز که در حال حاضر تامین مواد اولیه به دلیل سودجویی دلالان و فروش مواد اولیه چینی بی‌کیفیت به‌جای مواد اولیه مرغوب، دشوار شده است.

وی اضافه کرد: ماشین‌آلاتی که در کشور وجود دارند، به‌اندازه کافی بر طبق علم روز دنیا ساخته نشده است و یا اگر هم ساخته‌شده، افرادی که با آن‌ها سروکار دارند به دلیل نداشتن دانش فنی کافی، نمی‌توانند آن‌طور که باید، از کارایی دستگاه‌ها بهره ببرند و ترجیح می‌دهند تا به سمت استفاده از این ماشین‌آلات نروند.

افتخاری در پایان این نکته را خاطرنشان کرد: برخی از تولیدکنندگان به دلیل اینکه از علم روز عقب مانده‌اند، توانایی تولید باکیفیت به همراه درآمد مطلوب را ندارند. به‌عنوان‌مثال در حال حاضر، قالب‌سازان ایرانی یک برنامه شبیه‌سازی قالب در دسترس ندارند و این ضعف تکنولوژی اصلا به نفع صنعت کشور نیست.


ثبت نظر

ارسال