علیرضا بخشعلیزاده در گفتوگو با فلزات آنلاین، اظهار داشت: مهمترین چالشی که در روند فروش ورقهای آلومینیومی تولیدشده در این شرکت طی سال 1399 به وجود آمده و تاکنون نیز ادامه دارد، عدم سهولت در دریافتیهای حاصل از فروش است.
وی افزود: وقتی محصولات خود را به فروش میرسانیم، اکثر خریداران بهجای وجه نقد، یک فقره چک ارائه میکنند؛ در اکثر اوقات حسابهای بانکی این خریداران موجودی کافی ندارد و چکها وصول نمیشوند. این امر بیشترین لطمه را برای خرید مواد اولیه و فرایند تولید شرکت وارد کرده است.
این تولیدکننده ورق آلومینیومی در تشریح سایر چالشهای تولید مطرح کرد: شیوع کرونا، افزایش بیمنطق نرخ ارز و درنتیجه جهش قیمت مواد اولیه آلومینیومی، مشکلات دیگری هستند که با آنها مواجه هستیم. هنگامیکه قیمت آلومینیوم خیز برمیدارد، تقاضا از سوی مشتریان برای خرید افزایش پیدا میکند و در این شرایط، نمیتوانیم بهراحتی مواد اولیه موردنیاز خود را از بازار داخلی تهیه کنیم و با افت قیمت، اگرچه تامین مواد اولیه تسهیل مییابد اما بازار محصولات آلومینیومی ازجمله ورق با رکود مواجه میشود. این عدم توازن در بازار و ایجاد وقفه در روند تولید و فروش محصول، به همه تولیدکنندگان خسارت وارد میکند. در حال حاضر، اکثر تولیدکنندگان دست نگه داشتهاند تا مجددا هم بازار جهانی و هم بازار داخلی ثبات پیدا کند تا فعالیتهای تولیدی به حالت عادی خود برگردد.
مدیرعامل شرکت ژرفا باخیش آریان در خصوص محصولات این شرکت گفت: ضخامت ورق آلومینیومی تولیدشده در شرکت ژرفا باخیش آریان کاملا به نیاز و سفارش مشتریان بستگی دارد؛ قطر این ورقها از یک تا چهار میلیمتر است. ظرفیت سالانه تولید این شرکت، 950 تن برآورد میشود که در حال حاضر با توجه به شرایط به وجود آمده، بهطور متوسط 50 درصد این ظرفیت فعال است.
بخشعلیزاده درباره تکنولوژی بهکاررفته در خطوط تولید این شرکت، اذعان کرد: تکنولوژی تولید برای ورق آلومینیومی متعلق به 50 سال گذشته بوده و سنتی است. درنهایت دو یا سه برند در سراسر کشور هستند که تکنولوژی تولید ورق آلومینیومی در واحد تولیدی خود را از سنتی به مدرن تغییر دادهاند و ماشینآلات و دستگاههای بهروز و پیشرفته را وارد خط تولید کردهاند. بقیه شرکتها به روش سنتی تولید ورق آلومینیومی را دنبال میکنند.
این تولیدکننده ورق آلومینیومی در خصوص مشتریان شرکت ژرفا باخیش آریان، عنوان کرد: اکثر مشتریان محصولات ما، سازندگان ظروف خانگی تفلون، قابلمه و... هستند که برای تولید این کالاها، ورق آلومینیومی موردنیاز خود را با خرید از ما تامین میکنند.
وی با اشاره به سال پر چالش 1399، اضافه کرد: با شیوع کرونا در اواخر سال 1398، هم میزان تولید شرکت کاهش پیدا کرد و هم تقاضا از سوی مشتریان کم شد؛ چراکه هیچ فردی از آینده بازار و صنعت در سال 1399 خبر نداشت و نمیتوانست تصمیم درستی بگیرد. اکثر تولیدکنندگان ظروف آلومینیومی هم صبر کرده بودند تا شرایط کمی به حالت ثبات و پایداری نزدیک شود تا بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.
بخشعلیزاده در پاسخ به این سوال که از چه مواد اولیهای برای تولید محصولات خود استفاده میکنید، گفت: عمده مواد اولیه مصرفی در این شرکت، شمشهای آلومینیومی است که آنها را هم از بازار آزاد و هم از شرکت ایرالکو که شمش تولیدی خود را در بورس کالا عرضه میکند، تهیه میکنیم.
مدیرعامل شرکت ژرفا باخیش آریان در خصوص چالش تامین مواد اولیه اظهار کرد: طبیعی است که در زمان افزایش قیمت آلومینیوم، نتوانیم بهراحتی مواد اولیه موردنیاز خود را تامین کنیم اما تلاش همواره بر این اصل بوده است که به هر میزان ممکن شمش آلومینیومی تهیه کنیم تا اجازه ندهیم خط تولید معطل ماده اولیه باشد.
وی در پاسخ به این سوال که سهمیهمندی بر تامین مواد اولیه از بورس کالا چه تاثیری دارد، اذعان کرد: هر تولیدکننده به هر میزانی که در توان منبع مالی آن قرار داشته باشد، میتواند خرید شمش آلومینیومی انجام دهد و این امر ربطی به داشتن یا نداشتن سهمیه از بورس کالا ندارد.