مدیرعامل قم آلیاژ: امکان رقابت ما در بازار جهانی آلومینیوم گرفته شده است

پنجره‌ایرانیان؛ مدیرعامل شرکت قم آلیاژ گفت: عدم عرضه مکفی و مستمر آلومینیوم در بورس کالا، تفاوت در قیمت عرضه شمش آلومینیومی در بازار داخلی و صادراتی و ایجاد رقابت کاذب باعث ‌شده امکان رقابت ما در بازارهای جهانی برای فروش محصولات آلومینیومی گرفته شود.
  • شنبه 23 مرداد 1400 ساعت 12:57

آریا صادق‌نیت حقیقی، در خصوص زمینه فعالیت شرکت قم آلیاژ گفت: شرکت قم آلیاژ تولیدکننده آلیاژهای پایه آلومینیوم، سرب و روی، شمش‌های سرب خالص، مفتول و سیم و هادی آلومینیومی است. ظرفیت روزانه تولید شرکت در زمینه تولید سرب 80 تن، زاماک 10 تن، آلومینیوم آلیاژی 30 تن و مفتول آلومینیومی نیز 40 تن است. برای تولید سیم و مفتول آلومینیومی و آلیاژسازی از آلومینیوم خالص استفاده می‌کنیم، برای تولید زاماک از روی خالص و از سرب کارگاهی برای خط تولید سرب استفاده می‌کنیم. منابع تامین مواد اولیه در بخش آلومینیوم، شرکت‌های اسملتر بزرگ مانند چهار شرکت ایرالکو، سالکو، آلومینای ایران و المهدی است و سرب موردنیاز را از بنگاه‌های جمع‌آوری باتری فرسوده که سرب را از این ضایعات استحصال می‌کنند تهیه و شمش روی را نیز از شرکت‌های مطرح تولیدکننده روی در ایران خریداری می‌کنیم.

حقیقی پیرامون چالش‌های فعالیت تولیدی شرکت اظهار کرد: مشکلات متعددی دامن‌گیر تولید شده است؛ در زمینه تامین قراضه و سرب کارگاهی، باید گفت که مالیات بر ارزش‌افزوده این مواد اولیه در فرایند تولید و مصرف، یک مرتبه پرداخت می‌شود اما چون این ضایعات به‌صورت کاملا سنتی جمع‌آوری می‌شوند، دوباره در مراحل خریدوفروش آن‌ها از سوی اداره امور مالیات، درخواست پرداخت مجدد مالیات بر ارزش‌افزوده داده می‌شود که برحسب قانون، تولیدکننده می‌بایست پرداخت را انجام دهد. به دلیل جمع‌آوری ضایعات و فروش آن‌ها به روش سنتی توسط بنگاه‌ها و عدم وجود آمار دقیق ثبت و ضبط خریدوفروش، این بنگاه‌ها تصمیم می‌گیرند تا تحت پوشش شرکت‌های فروش خود را انجام می‌دهند و البته از ارائه فاکتور فروش نیز خودداری می‌کنند. اداره مالیات و دارایی انجام این کار را غیرقابل‌قبول می‌داند و این شرکت‌ها را به رسمیت نمی‌شناسد و تمام اعتبارات مالیاتی این شرکت‌ها را رد می‌کند که باعث تحمیل شدن هزینه گزافی برای ما به‌عنوان تولیدکننده می‌‌شود. البته می‌توان به‌صورت خرید از بنگاه‌های فروش ضایعات زیرپله‌ای اقدام به تامین این مواد اولیه کرد اما چون یک شرکت با اعتبار و همراه با شفافیت در عملکرد هستیم، این کار را انجام نمی‌دهیم.

وی افزود: در تامین آلومینیوم خالص در سال گذشته نیز، بعضا با مشکل عدم عرضه مکفی و مستمر در بورس کالا مواجه بودیم و اینکه متاسفانه در قیمت‌ها، رقابت کاذب به وجود می‌آمد و قیمت عرضه شمش آلومینیومی در بازار داخلی بیشتر از قیمت صادراتی بود که این باعث می‌شد امکان رقابت ما در بازارهای جهانی برای فروش محصولات آلومینیومی گرفته شود.

مدیرعامل شرکت قم آلیاژ خاطرنشان کرد: در سال جدید، فاصله قیمتی بین قیمت بازار داخلی و قیمت صادرات کمتر شده و از 10 درصد به 5 درصد کاهش پیدا کرده است. با ورود شرکت مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب به عرصه تامین‌کنندگان ماده اولیه آلومینیومی، کمبود آلومینیوم جبران شده است و عرضه‌ها به استمرار خود دست یافته‌اند. همچنین رقابت‌های کاذب ناشی از قیمت‌گذاری حذف شده که ازجمله اتفاقات خوب و مثبت سال 1400 هستند.

حقیقی در مورد مشتریان اصلی محصولاتشان گفت: مشتریان شمش سربی که در این شرکت تولید می‌شود، عموما کابل‌آباد برای استفاده در تولید غلاف‌های سربی و باتری‌‌سازان برای تولید باتری خودرو هستند. در بخش زاماک (آلیاژهای پایه روی)، قطعات خودرو و یراق‌آلات صنعت برق، شیرآلات بهداشتی و یراق‌آلات قطعات ساختمانی مانند دستگیره‌های دروپنجره و... از موارد مصرف این محصول هستند. عمده مشتریان آلیاژهای آلومینیومی نیز صنایع قطعه‌سازی خودرو و همچنین تولیدکنندگان یراق‌آلات صنعت برق و لوازم‌خانگی هستند. مفتول‌های تولید شده در این شرکت مورداستفاده صنایع الکتریکی برای تولید انواع هادی‌ها و کابل‌های هوایی انتقال نیرو قرار می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت قم آلیاژ در پایان پیرامون فعالیت در حوزه صادرات توضیح داد: طی سال‌های متمادی، شرکت قم آلیاژ به‌عنوان یکی از واحدهای صادرکننده نمونه در استان قم شناخته شده و به‌عبارت‌دیگر از 20 سال فعالیت این شرکت، 10 سال پیاپی به‌عنوان صادرکننده نمونه معرفی شده‌ایم. آخرین مرتبه‌ای که صادرات داشتیم به سال 1399 بازمی‌گردد. محصولاتی که صادر کردیم در سال‌های مختلف، متفاوت بوده‌اند؛ محصولاتی همچون شمش‌های سرب، مفتول آلومینیوم و در مواقعی هم صادرات کابل‌ها و هادی‌های هوایی آلومینیومی را در دستور کار خود قرار داده بودیم.


ثبت نظر

ارسال