مدیرعامل اطلس آلومینیوم: مهم‌ترین درخواست تولیدکنندگان ارائه تسهیلات بانکی است

پنجره‌ایرانیان؛ مدیرعامل شرکت تک اطلس آلومینیوم ممتاز گفت: تولیدکنندگان درخواست‌های زیادی از دولت دارند که مهم‌ترین توقع آن‌ها، حمایت از تولیدکننده و تسهیل دریافت وام بانکی است.
  • دوشنبه 20 دی 1400 ساعت 10:25

مصطفی شریفی در گفت‌وگو با فلزات آنلاین، در ارتباط با میزان تولید شرکت تک اطلس آلومینیوم ممتاز در سال جاری، اظهار کرد: با توجه به اینکه هم رکود اقتصادی دامان تولیدکننده را نیز گرفته و میزان نقدینگی کاهش یافته است، در سال جاری توانستیم ماهانه نزدیک به 60 تن پروفیل آلومینیومی تولید کنیم و به فروش برسانیم.

مدیرعامل شرکت تک اطلس آلومینیوم ممتاز در پاسخ به اینکه آیا با اکثر تولیدکنندگان که تولید را در شرایط کنونی به‌صرفه نمی‌دانند، موافق هستید، تصریح کرد: این ادعا کاملا صحیح است؛ اگر کارخانه‌داران همان سرمایه‌ای که برای تولید نیاز دارند را در بانک سپرده‌گذاری می‌کردند، دریافتی ماهانه‌ای که از بانک داشتند از درآمد حاصل از فروش محصولات بیشتر بود. مشکل اکثر تولیدکنندگان، عدم وجود نقدینگی لازم است که متاسفانه توسط بانک‌ها تامین نمی‌شود و اگر هم تولیدکننده‌ای اقدام به دریافت وام کند، با نرخ سود 18 درصدی که در نظر گرفته شده، همه میزان درآمد خود را باید برای پرداخت اقساط وام به بانک پرداخت کند و عملا تولید معنایی نخواهد داشت.

وی اضافه کرد: اگر بانک‌ها و موسسات مالی همت کنند و به‌جای دریافت سود 18 درصدی از تولیدکنندگان، سود کمتری دریافت کنند تا تولیدکننده بتواند هم اقساط خود را راحت‌تر پرداخت کند، بزرگ‌ترین لطف را در حق تولیدکنندگان کرده‌اند. بیشتر تولیدکنندگان به علت چالشی مثل تغییرات لحظه‌ای نرخ ارز و به‌تبع آن، افزایش قیمت تمام‌شده محصولات، مدام در حال ضرردهی هستند اما بااین‌حال، سعی کردند باوجود متحمل شدن زیان به تولید ادامه دهند.

شریفی در خصوص طرح توسعه‌ شرکت تک اطلس آلومینیوم ممتاز بیان کرد: تصمیم گرفتیم برای رنگ‌کاری پروفیل آلومینیوم، با یکی از تولیدکنندگان کوره رنگ قراردادی تنظیم کنیم تا بتوانیم ازاین‌پس پروفیل‌های آلومینیومی را رنگ‌شده به مشتریان عرضه کنیم. اگر چالش‌های جدی که بر سر راه تولید قرار دارد، مرتفع شوند، می‌توانیم تنوع تولید محصولات را در برنامه کاری خود قرار دهیم و از این طریق سودآوری و درآمد بیشتری داشته باشیم.

این تولیدکننده پروفیل آلومینیومی خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان درخواست‌های زیادی از دولت دارند که مهم‌ترین توقع آن‌ها، حمایت از تولیدکننده و تسهیل دریافت وام بانکی است. برای دریافت وام فقط باید اسنادی مانند سند واحد مسکونی به بانک ارائه کنیم و این در حالی است که سند خود کارخانه را به‌عنوان یک سند ملکی قبول ندارند. قصد داشتیم برای خرید از شرکت ایرالکو LC باز کنیم و برای انجام این کار، سند کارخانه را ارائه کردیم اما متاسفانه موردقبول واقع نشد و مجبور شدیم تا یک فقره سند واحد مسکونی در اختیار بانک قرار دهیم تا بتوانیم برای بهره‌برداری از واحد تولیدی که دو سال است منتظر فعال‌سازی خط تولید آن هستیم، مواد اولیه از شرکت آلومینیوم ایران خریداری کنیم. بهتر است در این زمینه بازنگری‌هایی صورت بگیرد.

وی در تکمیل صحبت خود اذعان کرد: 50 تا 60 درصد تامین مالی خود را از طریق بانک انجام می‌دهیم. متاسفانه علی‌رغم تمام وعده‌هایی که داده شده، بانک‌ها هیچ رغبتی برای اعطای تسهیلات حمایتی به تولیدکنندگان ندارند و مدام برای آن‌ مانع‌تراشی‌ می‌کنند. با بررسی وضعیت فرایند تامین مالی از بانک‌ها در دو سال اخیر نسبت به پنج سال گذشته، به عمق فاجعه می‌توان پی برد. با رشد بیش‌ازپیش نرخ ارز و به پیروی از آن، افزایش قیمت مواد اولیه، بانک‌ها باید مبالغ بیشتری را برای وام تولیدکنندگان در نظر بگیرند تا نیاز تولیدکننده را تا حد زیادی تامین کنند اما به این دلیل که برخی از تولیدکنندگان خلف وعده کرده‌اند و اقساط خود را پرداخت نکرده‌اند، بانک‌ها به تولیدکنندگان بی‌اعتماد شده‌اند و شرایط دریافت تسهیلات را سخت‌تر کرده‌اند و همچنین ضمانت‌ها و وثیقه‌های سنگین‌تری از تولیدکننده طلب می‌کنند.


ثبت نظر

ارسال