بهگزارش پنجرهایرانیان بهنقل از آشیانه، در زندگی امروزه و همچنین معماری نوین، پنجره جزء لاینفکی از ساختمان شده است؛ اما این جزء همانقدر که برای زندگی امری ضروری است و درکل نعمتی است بسیار بزرگ، به همان اندازه نیز میتواند خطرناک و دردسرآفرین باشد.
یعنی هرچند پنجرهها دریچهای برای ورود نور به خانهها هستند اما درعینحال میتوانند محل مناسبی نیز برای ورود دزدان باشند که در این صورت یافتن راهی برای جلوگیری از ورود آنها از طریق شیشههای دروپنجره امری ضروری و لازم است.
به همین منظور، محققان مؤسسه Fraunhofer در آلمان موفق به ساخت دروپنجرههای هوشمندی شدهاند که میتواند در مقابل هر حرکت مشکوکی از خود عکسالعمل نشان دهند.
این محققان توانستهاند با استفاده از غشاء خاصی که در این شیشهها بهکار بردهاند درها و پنجرههای شیشهای را قادر به درک هوشمند هرگونه حرکت مشکوک کنند و در مقابل این حرکات از خود عکسالعمل نشان دهند و زنگ خطر را به صدا درآورند.
بدین ترتیب که شیشهها شامل نانوذراتی هستند که نور را به تشعشع فلورسنت مبدل میسازد؛ بنابراین زمانی که یک نور غیرقابل رؤیت لامپ UV به این غشاء بتابد، پرتوهای فلورسنتی از خود ساطع میکنند که این پرتوها از طریق کانالهایی به لبه پنجره، جایی که سنسورها در آن قرار دارند هدایت میشوند و زمانی که کسی یا چیزی جلوی نور لامپ را بگیرد، نور کمتری به غشاء میرسد و تشعشعات فلورسنتی کمتری تولید میشود که این امر میتواند علامتی برای سنسورها و درنهایت بهکار افتادن زنگ خطر باشد.
این سنسورها همچنین میتوانند اندازه شیء مشکوک را نیز ارزیابی کنند که در این صورت سنسورها در مقابل اجسام کوچک همچون پرندگان از خود عکسالعمل نشان نمیدهند.