انرژی، چالش اصلی آلومینیوم‌سازان

پنجره‌ایرانیان؛ چالش انرژی که از سال گذشته به‌طورجدی بر عملکرد صنعتگران تحمیل شده است، آخرین توان صنعتگران را از آن‌ها سلب کرده است. این محدودیت‌ها به‌طورجدی از سال گذشته آغاز شده و انتظار می‌رود در طول سال‌های آینده نیز ادامه یابد، درواقع تا زمانی که دولت اقدام به سرمایه‌گذاری و توسعه زیرساخت‌های انرژی نکند، نمی‌توانیم به رفع این مشکل امید داشته باشیم.
  • یکشنبه 9 مرداد 1401 ساعت 14:1

به گزارش صمت، هوشنگ گودرزی، رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم ایران اظهار کرد: صنایع بالادستی آلومینیوم کشور در حال‌ حاضر با 2 چالش اساسی تامین برق و همچنین تامین مواد اولیه روبه‌رو هستند. ایران ذخایر غنی بوکسیت یا آلومینا ندارد و بخشی از مواد اولیه موردنیاز تولیدکنندگان شمش باید از طریق واردات تامین شود. درواقع صنعت آلومینیوم در ایران برپایه بهره‌گیری از ذخایر انرژی احداث‌ شده و از اول بنا بوده بخش مهمی از مواد اولیه این صنعت با واردات تامین شود. بااین‌وجود، واردات بوکسیت و آلومینا در طول سال‌های گذشته و به‌ویژه باتوجه به شرایط تحریم با چالش‌های جدی روبه‌رو بوده است.

رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم گفت: زنجیره تولید در صنایع گوناگون به هم وابسته است؛ در شرایطی که صنایع بالادستی آلومینیوم به هر علتی ازجمله کمبود مواد اولیه از تولید بازبمانند، سایر حلقه‌های این زنجیره تا تولید محصول نهایی نیز در روند فعالیت خود با مشکلات جدی روبه‌رو خواهند شد.

این فعال صنعت آلومینیوم در ادامه با اشاره به بحران انرژی در کشور گفت: صنعت آلومینیوم، جزو صنایع انرژی‌بر است، همان‌طور که پیش‌تر هم اشاره شد، یکی از دلایل احداث و توسعه واحدهای تولیدکننده شمش آلومینیوم در کشور، دسترسی ما به منابع غنی و ارزان انرژی بوده است. بااین‌وجود، بی‌توجهی به توسعه زیرساخت‌های انرژی در کشور همگام با توسعه صنعتی و افزایش جمعیت، اکنون ما را با بحران انرژی روبه‌رو کرده است. تامین نشدن انرژی برای صنعت آلومینیوم کشور، حکم مرگ واحدهای فعال در این صنعت مادر را دارد.

گودرزی گفت: در صنعت آلومینیوم هنگامی‌که یک دیگ احیا روشن می‌شود، باید ۵ تا ۷ سال به‌صورت ۲۴ ساعته فعال باشد و هرگونه اختلالی در فعالیت آن، سبب کاهش عمر دیگ خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: متعلقات هر دیگ (شامل تجهیزات، مواد نسوز و کاتد) علاوه بر گران‌قیمت بودن، از مواردی هستند که در دوران تحریم، واردات آن‌ها با سختی فراوان انجام می‌شود و برای راه‌اندازی مجدد دیگ‌ها باید همه آن‌ها تامین شود. در همین حال باید تاکید کرد که در صنعت تولید آلومینیوم به‌علت پیوستگی فرآیند، نمی‌توان همچون سایر صنایع یک شیفت‌ کاری را تعطیل و شیفت شب را جایگزین آن کرد.

این فعال صنعت آلومینیوم گفت: بر همین اساس نیز سال گذشته و امسال جلساتی با مدیران وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار و مقرر شد، برق صنایع آلومینیوم قطع نشود. بااین‌وجود، این صنایع موظف شدند میزان مصرف خود را به حداقل ممکن کاهش دهند.

 

 


ثبت نظر

ارسال