به گزارش فارس از تبریز، صابر پرنیان رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با بیان اینکه شهرک صنعتی سلیمی بزرگترین مرکز اشتغال در شمال غرب کشور است، اظهار کرد: با تکمیل فاز توسعه، ظرفیت این شهرک ۸۰ درصد افزایش خواهد یافت و پیشبینی میشود ۷۰۰ واحد صنعتی جدید در چند سال آینده به واحدهای صنعتی این منطقه افزوده شود.
وی افزود: یکی از مشکلات سرمایهگذاران برای تکمیل واحدهای تولیدی و افزایش تولید محصولات در این شهرک، کمبود زمین بود که در این زمینه مشکلات عدیدهای ایجاد میشد ولی اکنون با توسعه این شهرک امیدواریم مشکل تامین زمین صنعتی تا ۱۰ سال آینده رفع شود.
پرنیان با اشاره به اهمیت رفع مشکلات زیرساختی مانند تامین آب و برق پایدار در شهرکهای صنعتی گفت: در ۲۷ مگاپروژه استان بیش از ۴۵ هزار میلیارد تومان در حال سرمایهگذاری است که امیدواریم با ایجاد بستر مناسب سرمایهگذاری موجبات رشد و توسعه استان فراهم شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با بیان اینکه در آذربایجان شرقی مشکل سرمایهگذار وجود ندارد، تاکید کرد: آذربایجان شرقی در ۹ ماه گذشته در زمینه میزان پروانههای صادرشده رتبه دوم، در واحدهای ایجادی رتبه سوم و در زمینه واحدهای صنعتی در حال احداث در رتبه نخست کشور قرار دارد.
وی ادامه داد: ۱۷۰ واحد صنعتی جدید در ۶ ماه گذشته با سرمایهگذاری پنج هزار میلیارد تومان و اشتغالزایی برای سه هزار و ۵۰۰ نفر در داخل و خارج از شهرکهای صنعتی افتتاح شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با بیان اینکه در راهاندازی طرحهای توسعه واحدهای صنعتی در جایگاه سوم کشور قرار داریم، گفت: در این زمینه با راهاندازی ۲۷۶ واحد صنعتی با چهار هزار میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان سرمایهگذاری برای سه هزار و ۳۰۰ نفر در ۱۰ ماه گذشته فرصت شغلی ایجاد شده است.
پرنیان گفت: بر اساس آخرین گزارشی که مرکز پایش اتاق بازرگانی ایران منتشر کرده آذربایجان شرقی جزو سه استان اول کشور در حوزه بهبود فضای کسبوکار معرفی شده است.
وی ضمن تقدیر و تشکر از حمایتهای مسئولان دستگاه قضایی و همکاران بازرسی کل استان از حمایت از تولید و رفع مشکلات حقوقی و قضایی افزود: در شورای تامین استان و با حضور دستگاههای نظارتی در طول ۶ ماه گذشته رسوب کالا، مواد اولیه و ماشینآلات را در گمرکات به حداقل ممکن رساندهایم.
وی ادامه داد: فعالسازی معادن استان در دستور کار قرار گرفته است در این زمینه اختیارات شورای معادن به فرمانداران شهرستانها محول شده و در هر شهرستان، جلسات کمیته معادن بهصورت مرتب تشکیل میشود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی افزود: سال گذشته در حوزه معدن حدود هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان حقوق دولتی اخذ شده بود و در پنج ماه گذشته هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان اخذ شده این موضوع نشان میدهد توقعات از حوزه معدن در استان افزایش یافته است.
پرنیان گفت: نفلین سینیت سراب در حجم بسیار بالایی در استان وجود دارد و این ماده یک محصول استراتژیک است در حال حاضر قرارگاه خاتمالانبیا بهعنوان مجری این پروژه در حال فعالیت است و طبق گزارش اعلامشده در اوایل سال آینده فاز نخست تولید آلومینیوم راهاندازی میشود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی افزود: پیگیر ایجاد شهرک پاییندستی آلومینیوم هستیم که در حوزه مس نیز این موارد را دنبال میکنیم بنابراین اگر بتوانیم این دو پروژه مهم را در استان نهادینه کنیم اقتصاد استان متحول میشود.