(دستورالعمل اجرای نما)
مهندس شهرام علیزاده – مدیرعامل شرکت آلوکد
در بخش های آینده به قسمت های دیگر نما نیز می پردازیم و در انتها سعی خواهیم کرد نتایج مثبت و منفی هر کدام از فصل ها را بررسی کنیم.
نصب خشک سرامیک
یک روش نصب سرامیک های مورد استفاده در نما روش نصب خشک می باشد. مشخصات و الزامات سرامیک های پورسلان یا سرامیک های تهویه شونده (Terra Cotta) در این روش در استاندارد ملی ISIRI 25 آورده شده است.
اجزای یک سیستم نصب خشک سرامیک به شرح زیر است:
1- ریل های قائم آلومینیومی با درزبند که به دیوار پشتیبان به وسیله براکت ها و بست های مورد نیاز متصل شده است.
2- بست های آلومینیومی با واشرهای عایق که بست ها به ریل ها به نحو مناسبی متصل می شوند و واشرها مانع ایجاد صدای لرزش حاصل از باد می شوند.
3- پانل های سرامیکی با ابعاد استاندارد که توسط بست ها مهار می شوند.
بست های آلومینیومی در حفره های قطعات قائم آلومینیومی کار گذاشته می شوند و از درزبند برای جلوگیری نفوذ هوا به پشت سرامیک ها استفاده می شود.
اجزای سیستم اتصال خشک
دیوار پشتیبان
دیوار پشتیبان نما که بار سیستم اتصال خشک سرامیکی به آن وارد می شود باید از نظر دارا بودن سطحی صاف و شاقولی و در محدوده رواداری های مجاز و شرایط تعیین شده برای نصب سیستم سرامیکی بررسی شود.
زیرسازی
زیرسازی نصب خشک سرامیک، متشکل از پروفیل های قائم و براکت های اتصال می باشد که این پروفیل ها و براکت ها از آلیاژ آلومینیوم با حداقل ضخامت 2 میلیمتر تشکیل شده است. این پروفیل ها و براکت ها به نحوی به دیوار پشتیبان متصل می شوند که قادر به تحمل انبساط و انقباض حرارتی و همچنین تغییر شکل های تکیه گاه باشند به طوری که باعث ایجاد تنش و آسیب در پوشش نما نشود. اجزای اتصال پروفیل به دیوار پشتیبان به شرح زیر می باشند:
برای مشاهده فایل پی دی اف کامل کلیک کنید.
نشریه پنجره ایرانیان-سال دهم-شماره 113,114-اسفند95وفروردین96