پیش از این در سرمقاله یکی از شماره های پیشین پنجره ایرانیان هشدار داده بودیم که به واسطه افزایش نرخ ارز و بالارفتن هزینه تمام شده تولید، صنعت در و پنجره یوپیویسی و صنایع وابسته دچار چالشهای جدی خواهد شد و پیشنهاد شده بود تا فعالان این صنعت به جای فردگرایی در یک فرایند خردجمعی در صدد رفع موانع برآیند. به گزارش خبرنگار ما برخی واحدهای تولید پروفیل در ماه گذشته، ظرفیت تولید خود را کاهش داده اند و برخی هم به ناچار اقدام به اصلاح قیمت محصولات خود کردهاند. روی دیگر سکه تنگنای صنعت این است که برخی عرضه کنندگان یراقآلات و سایر ملزومات مورد نیاز برای تولید در و پنجره یوپیویسی اقدام به افزایش شدید قیمت کرده اند و نتیجه اینکه پیش بینی میشود چرخه عرضه و تقاضا ناموزون شود به ویژه اینکه برخی نمایندگان فروش به خبرنگار پنجره ایرانیان خبر دادند که به آنها گفته شده تا مدت اعتبار سفارشات را به کمتر از 24 ساعت کاهش دهند و دستکم در پذیرش سفارشات با احتیاط بیشتری عمل کنند.
یکی از تولیدکنندگان پروفیل یوپیویسی که نخواست نامش فاش شود، میگوید: در یک سال اخیر هزینه تمام شده پروفیل به واسطه افزایش نرخ ارز، گران شدن مواد اولیه و دشواری دسترسی به مواد اولیه تولید شده در داخل بیش از میزان انتظار بالا رفته است و قدرت رقابت در بازار افت شدیدی پیدا کرده است. او هشدار داد: در این شرایط خطر افت شدید کیفیت و ورود پروفیل فاقد کیفیت و استاندارد لازم وجود دارد و بهتر است هرچه زودتر مسوولان فکری برای این صنعت بکنند. او همچنین خواستار برگزاری نشستهای فوقالعاده انجمن صنفی صنایع تولید پروفیل یوپیویسی برای چاره اندیشی جهت خروج از تنگناها شد و تاکید کرد: در مواقع بروز دشواری و موانع بر سر راه تولید، تشکلهای صنفی و حرفهای اقدام به برگزاری نشستهای تخصصی میکنند و نقطه نظرات و پیشنهادهای خود را با مسوولان در میان میگذارند و به همین دلیل از انجمن صنایع تولید پروفیل یوپیویسی می خواهم مواضع شفافتری نسبت به دشواریها و تنگناها اتخاذ کنند و تا دیرنشده و برخی واحدهای تولیدی دچار تعطیلی ناخواسته نشدهاند، تمهیدات لازم را در نظر بگیرند.
جواد چاووشی، از تولیدکنندگان در و پنجره یوپیویسی هم از تغییر مداوم قیمتها و بی ثباتی در قیمت سفارشات گلایه دارد و میگوید: بسیاری از واحدهای تولیدی به واسطه نوسان شدید قیمت پروفیل، یراق آلات و سایر ملزومات دچار کمبود نقدینگی شدهاند و اصلا نمی شود قیمت مشخصی برای مصرف کننده نهایی در نظر گرفت. او می افزاید: از ابتدای امسال تا کنون بسیاری از مشتریان خود را به دلیل تغییر مداوم قیمت در و پنجره یوپیویسی اعلام نارضایتی کردهاند و متاسفانه برخی سازندگان و مالکان ساختمانهای جدید پیشنهاد تولید در و پنجره با قیمت پایین تر و البته کیفیت پایین تر را دارند که این رویه در نهایت به زیان مصرف کننده نهایی است.
حسن امیدی فروشنده یراقآلات در و پنجره یوپیویسی هم به رد سفارشات از سوی شرکتهای عرضه کننده اشاره می کند و می گوید: هر روز شاهد تغییر لیست قیمتها هستیم و گاه به جای ریال درخواست تسویه حساب ارزی هم مطرح می شود که این فرایند کسب و کار را به شدت متزلزل ساخته است. او با اشاره به اینکه هر کس به صورت انفرادی دنبال رفع گرفتاری های خود و حفظ حاشیه سود منطقی اش است می افزاید: باور کنید در نمایشگاه اخیر صنعت ساختمان وقتی به غرفه معدود شرکتهای فعال در صنعت در و پنجره یوپیویسی مراجعه کردم، نتوانستم به نتیجه مطلوب برسم و اکثر شرکتهای حاضر عنوان می کردند که یا اقلام مورد نیاز را بر اساس نوسان روزانه نرخ ارز اعلام می کنند یا اینکه باید تسویه حساب به صورت نقدی صورت گیرد در حالی که تولیدکنندههای در و پنجره با مشکل سرمایه در گردش مواجه هستند و نمی توانند از سفارش دهندگان در و پنجره پول نقد و تمام را تقاضا کنند.
آیا تداوم این وضعیت به نفع صنعت در و پنجره یوپیویسی و صنایع وابسته است؟ این پرسشی است که تلاش خواهیم کرد در شماره آینده با فعالان این صنعت مطرح کنیم و از آنها راهکار بخواهیم.
تا شماره بعد...
ماهنامه پنجره ایرانیان – شماره61 -آبان91