گفتگوی اختصاصی پنجره ایرانیان با جمعی از تولیدکنندگان برتر پروفیل کشور؛
نمایشگاه تخصصی و بینالمللی در و پنجره تهران 9 سال است که بهعنوان بزرگترین گردهمایی فعالان صنعت در و پنجره کشور در بهمن ماه برگزار میشود و همواره با استقبال شایان توجهی نیز روبهرو بوده است. هرچند در سالهای اخیر رکود حاکم بر صنعت ساختمان تا حدی از شور و اشتیاق دورههای نخستین این نمایشگاه کاسته، اما بههر حال همچنان بهعنوان مهمترین و بزرگترین رویداد این صنعت به شمار میرود. البته در تمام این سالها شماری از غرفهگذاران انتقادات مختلفی را به نحوه برگزاری این نمایشگاه وارد میکردند، و این انتقادها را از مجاری مختلف به گوش مسئولان میرساندند. در این میان پنجره ایرانیان نیز که هر ساله نظرات مشارکتکنندگان را در قالب گزارشی منعکس میکند، گوش شنوای این گلایهها بوده و در انتشار آنها کوتاهی نکرده است. اما شاید صدور اطلاعیه انجمن نخستین اقدام دستهجمعی برای پیگیری جدی این مطالبات به شمار آید.
کیفیت برگزاری، ساعات و روزهای برگزاری، تبلیغات و اطلاعرسانی از جمله انتقاداتی است که بسیاری بر دورههای پیشین نمایشگاه وارد میدانند اما اصلیترین گلایه موجود به زمان برگزاری بازمیگردد که از نظر اهالی صنعت بههیچوجه بازخوردی ندارد. این نمایشگاه هر ساله در بهمنماه برگزار میشود و این مقطع زمانی بهنوعی پایان فصل کاری این صنعت به شمار آمده و ثمره چندانی برای غرفهگذاران ندارد.
در پی بازتاب این انتقاد در گزارش پنجره ایرانیان از گفتگو با مشارکتکنندگان نمایشگاه 96، رئیس ستاد برگزاری نمایشگاه بینالمللی در و پنجره تهران طی مصاحبهای با پنجره ایرانیان این انتقاد را وارد دانسته و از پیگیری سه ساله خود برای حل این مشکل خبر داد: «در خصوص زمان کلی برگزاری نمایشگاه در و پنجره باید عرض کنم که ما از سال 94 یعنی تقریبا از سه سال پیش به دنبال تغییر زمان برگزاری نمایشگاه هستیم ولی به دلیل فشردگی تقویم نمایشگاهی شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی ایران این امکان فراهم نشد. ضمن اینکه وسعت نمایشگاه در و پنجره و تعداد زیاد سالنهای آن هم کار جابهجایی را دشوارتر کرده است. اگر این نمایشگاه یک رویداد کوچک در حد سه یا چهار سالن بود میشد آن را در کنار یک نمایشگاه بزرگتر در زمان دیگری قرار داد که البته در آن صورت هم طبیعتا امکان استفاده از سالنهای مناسب وجود نداشت. ولی چون نمایشگاه در و پنجره یک نمایشگاه بزرگ است تنها در صورتی امکان جابهجایی آن هست که یک نمایشگاه بزرگ دیگر که در زمان مورد نظر ما و در همین سالنها برپا میشود حذف شود تا بتوانیم نمایشگاه در و پنجره را جایگزین آن کنیم. البته ما همچنان پیگیری و تلاشهایمان را برای جابهجایی زمان این نمایشگاه ادامه میدهیم و حتی اگر در سال 97 این امکان فراهم نشود برای سال 98 حتما این جابهجایی را محقق خواهیم کرد» (خرداد 97، شماره 128).
با این حال، در تاریخ 15 مهر 1397 انجمن صنایع پروفیل یو.پی.وی.سی در و پنجره ایران با صدور اطلاعیهای اعتراض به زمان و شرایط برگزاری نمایشگاه را وارد ابعاد تازهتری کرد و رسما امتناع خود را از عقد قرارداد جمعی با نمایشگاه 97 اعلام کرد.
در این اطلاعیه ضمن اشاره به مشکلات دورههای گذشته بهویژه بحث زمان برگزاری نمایشگاه و تلاشهای انجمن برای رفع این مسائل، خاطرنشان شده است که بهواسطه عدم همکاری مسئولان در زمینه رفع این مشکلات انجمن صنایع پروفیل یو.پی.وی.سی در و پنجره ایران از انعقاد قرارداد جمعی به روال سالهای گذشته معذور بوده و اعضا میتوانند در صورت تمایل بهصورت مستقل شرکت کنند. البته اعضای این انجمن تاکید داشتهاند که صدور این اطلاعیه به هیچوجه به معنای تحریم این نمایشگاه نیست.
نظر به اهمیت این موضوع، پنجره ایرانیان که نخستین رسالت خود را گام برداشتن در مسیر رشد و پویایی صنعت در، پنجره و نما میداند بر آن شد تا با برخی از تولیدکنندگان برتر پروفیل کشور گفتگو کرده و نظرات ایشان را در این خصوص منعکس سازد؛ با این امید که شاید طرح تمامی نقطهنظرات در این زمینه بتواند در روشن شدن ابعاد این موضوع مثمر ثمر واقع شود.
بر همین اساس گفتگوهای جداگانهای با احمد پورفلاح، مدیرعامل شرکت سکوایران؛ حسین طوسی، رئیس انجمن صنایع پروفیل یو.پی.وی.سی در و پنجره ایران و مدیرعامل شرکت فنپلاست طوس؛ کاوه خداپرست، مدیرعامل آدوپن پرشین پلاست (وینتک)؛ حسن تاجیک، مدیرعامل سیندژ؛ محمد حمیدیه، مدیرعامل میراب پروفیل (هافمن)؛ علی نظری جویباری، مدیرعامل شاهین سازه فجر (ماژول)؛ غلامرضا حکیمی، مدیرعامل شرکت صنایع آکپا ایران کیش؛ و قاسم اصلانی، مدیرعامل پنجره آریا (ABI) انجام شد که در ادامه مشروح این گفتگوها را با هم میخوانیم. البته روشن است که پنجره ایرانیان از دیدگاههای مخالف نیز استقبال کرده و آمادگی درج این نظرات را در شماره آینده خود دارد.
نشریه پنجره ایرانیان-سال یازدهم-شماره 134-آذر97