به گزارش ایرنا: مقدمات همکاری با سرمایهگذاران جمهوری چک پیش از این فراهم شده بود و برای اجرایی کردن سرمایهگذاری، منتظر اجرایی شدن برجام بودیم.
سمیه حیدری گفت: براساس توافقی که پیش از این صورت گرفته بود سرمایهگذاران کشور چک نیروگاه 50 مگاواتی خورشیدی در کرمانشاه خواهند ساخت.
مدیر مرکز خدمات سرمایهگذاری استان کرمانشاه توضیح داد: سرمایه لازم برای ساخت این نیروگاه توسط سرمایهگذاران جمهوری چک تامین میشود و وزارت نیرو نیز برق تولیدی این نیروگاه را به صورت تضمینی خریداری خواهدکرد. حیدری افزود: اتاق تعاون استان کرمانشاه کار رسیدگی به ساخت این نیروگاه را بر عهده گرفته است.
وی همچنین اعلام کرد که مذاکرات لازم برای جذب سرمایهگذاران جمهوری چک برای ساخت پروژه پالایشگاه 150 هزار بشکهای آناهیتا نیز انجام شده است.
رئیس مرکز خدمات سرمایهگذاری کرمانشاه با اشاره به حضور هیئت اقتصادی جمهوری چک به سرپرستی وزیر صنعت و تجارت این کشور در تهران افزود: عصر روز گذشته جلسهای را با هیئت اعزامی از جمهوری چک با محوریت سرمایهگذاری در استان کرمانشاه برگزار کردیم و پیشبرد 2 پروژه مطرح شده در دستور کار قرار گرفت.
حیدری جذب این سرمایهگذاریها برای استان را ناشی از برداشتن تحریمها دانست و اظهارداشت: به دنبال این هستیم تا سرمایهگذاران خارجی بیشتری به کرمانشاه جذب کنیم.
هیئت تجاری جمهوری چک به رهبری جان ملادک وزیر صنعت و تجارت این کشور 27 دیماه وارد تهران شد و تفاهمنامهای را در پنج بخش انرژی با ایران امضا کرد. حمید چیت چیان وزیر نیرو پس از امضای این تفاهمنامه، گفت: ایران و چک برای توسعه همکاریهای دوجانبه ظرفیت های بالایی دارند و میتوان فعالیتهای مشترک دو کشور را در زمینه آب و برق ارتقا داد.
آمارهای پنج ماه منتهی به مرداد ماه امسال از حجم تجاری نزدیک به 12 میلیون و 300 هزار دلاری ایران و جمهوری چک حکایت دارد. در این مدت صادرات ایران به جمهوری چک دو میلیون و 300 هزار دلار و واردات از این کشور 10 میلیون دلار ثبت شده است.