اثر تلاطم دلار بر بازار مسکن چقدر است؟
1396/11/10
پنجره ایرانیان؛ معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در صورت تلاطم بازار ارز، نگران اثرگذاری آن در بازارهای موازی هستیم گفت: پیش‌بینی این است که بازار ارز به ثبات برسد و تاثیر نامطلوبی بر رونق مسکن نگذارد.
اثر تلاطم دلار بر بازار مسکن چقدر است؟

به گزارش ایسنا، حامد مظاهریان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در آذرماه شاخصه‌های مهم بازار مسکن همچون تعداد مبایعه‌نامه‌ها، مبلغ قراردادها، قیمت واحد مسکونی و همچنین تعداد پروانه‌های ساختمانی افزایش قابل‌توجهی را نشان می‌داد. تفسیر می‌شد که شاید این موضوع در آذرماه اتفاقی بوده و منتظر بودیم ببینیم آیا در دی‌ماه ادامه می‌یابد یا خیر. آمار دی‌ماه خوشبختانه نشان داد روند شتابانی که در آذرماه شروع شده در دی نیز ادامه یافت. یعنی در هر چهار شاخص نسبت به ۱۰ ماهه مشابه سال قبل افزایش یافت. بنابراین می‌توان گفت بازار مسکن به‌طور کامل وارد رونق شده است.

وی افزود: چیزی که نگران‌کننده است بحث تلاطم در بازار ارز است که اگر نتواند در مدت کوتاهی به ثبات برسد حتما بر روی همه بازارهای موازی تاثیر نامطلوب خود را خواهد گذاشت. ولی اگر تثبیت شود می‌توان امیدوار بود که رونق مسکن ادامه یابد.

معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: دولت طی چهار سال گذشته صبوری داشت و شوک هیجانی به بازار ایجاد نکرد که این موضوع در دو ماه آذر و دی خود را نشان داده و حالا فقط منتظر اثرات بازار ارز هستیم.

خبرنگاری پرسید برخی فروشندگان واحدهای نوساز قیمت‌ها را بعضا تا ۵۰ درصد بالا برده‌اند، درحالی‌که مردم قدرت خرید ندارند، تحلیلی شما از این موضوع چیست؟ که مظاهریان در پاسخ اظهار کرد: این چیزی که نمی‌دانم از قول چه کسی نقل می‌کنید، فقط باعث ایجاد تلاطم در بازار می‌شود و به‌هیچ‌وجه علمی نیست. در دی‌ماه ۱۹ هزار معامله در شهر تهران انجام شده، حالا اینکه یک مالک را نشان دهیم که قیمت پیشنهادی را ۵۰ درصد بالا برده مبنایی برای کل معاملات محسوب نمی‌شود.

مظاهریان تصریح کرد: روند کلی بازار مسکن، قیمت را تعیین می‌کند. در این شرایط هرکسی می‌تواند هر قیمتی بگذارد ولی بازار نشان داده کسی که قیمت پیشنهادی را بالاتر از میانگین قرار می‌دهد نمی‌تواند واحد خود را بفروشد. افزایش قیمت ۱۰ ماهه شهر تهران ۸ درصد است که نشان می‌دهد هنوز در حال نزدیک شدن به قیمت تورم هستیم. بنابراین شو و جنجالی که ممکن است بعضی بخواهند از آن سود ببرند اتفاق نمی‌افتد چون به‌اندازه کافی موجودی مسکن داریم.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی درباره پیش‌بینی از آینده بازار مسکن گفت: اگر در بازار ارز تلاطم داشته باشیم شاید با خروج سرمایه‌ها از بانک‌ها منجر شود و ممکن است قیمت‌های کاذب در هر بازاری خود را نشان دهد. البته فکر می‌کنیم ارز به‌زودی به ثبات می‌رسد.

وی در پاسخ به ایسنا که چه دهک‌هایی در بازار مسکن حضور دارند گفت: گروه کم‌درآمد در بازار ایران بیشتر اجاره‌نشینی است. قیمت مبایعه‌نامه‌های شهر تهران نشان می‌دهد که طبقات میانی که دارای توان هستند در بازار مسکن حضور دارند.

اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید
اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید

پنجره ایرانیان:کشورهای اندکی از قیمت پائین نفت برای کاهش یارانه ها سود می برند. اقتصاددانان از یارانه های انرژی متنفر هستند. آنها بودجه دولت را نابود می کند- شرایط مالی خطرناک ونزوئلا تاحدودی ناشی از آن است که شهروندان در این کشور هر گالن بنزین را به ارزش چند سنت خریداری می کنند.

مطالب بیشتر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر

پنجره ایرانیان: قائم مقام وزیر راه و شهرسازی و مجری ویژه مسکن مهر شرط تکمیل 570 هزار واحد مسکن مهر باقی مانده را اعلام کرد.

مطالب بیشتر
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید

پنجره ایرانیان از کلیه علاقمندان و فعالان صنعت در و پنجره دعوت می‏ کند تا از غرفه این نشریه در نخستین نمایشگاه در و پنجره، ماشین ‏آلات و صنایع وابسته، واقع در سالن ابن سینای شهر همدان بازدید به عمل آورند.

مطالب بیشتر
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
خانه‌های شناور خودکفا در تولید آب و برق
خانه‌های شناور خودکفا در تولید آب و برق

پنجره ایرانیان: محققان دو موسسه IVI و IKTS اقدام به ساخت خانه‌های شناور جدید در دریاچه Geierswalde کرده‌اند که در تولید آب و برق خودکفا هستند.

مطالب بیشتر
ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های تجدید پذیر در سیستان
ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های تجدید پذیر در سیستان

پنجره ایرانیان: رئیس بنیاد نخبگان سیستان و بلوچستان با اعلام اینکه طرح ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های نو در استان با پیگیری بنیاد نخبگان استان و حمایت ستاد فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و استانداری سیستان و بلوچستان در حال پیگیری است که در صورت تحقق استان به قطب تولید انرژی‌های تجدیدپذیر تبدیل خواهد شد.

مطالب بیشتر
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷

پنجره‌ایرانیان: نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا 2017 خردادماه 96 برگزار می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
آدرس انحرافی التهاب بازار مسکن
آدرس انحرافی التهاب بازار مسکن

پنجره‌ایرانیان؛ ۴ روز پس از بازگشت قیمت مسکن به درگاه‌های اینترنتی خریدوفروش کالا، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی نسبت به این موضوع اعتراض کرده و از دادستانی خواسته تا «از درج قیمت در آگهی‌های فروش مسکن سایت‌های اینترنتی جلوگیری کند.»

مطالب بیشتر
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود

پنجره‌ایرانیان؛ معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات از محل منابع داخلی بانک‌ها به واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی کشور تزریق می‌شود.

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
تکلیف مجلس به بانک‌ها برای کمک به رونق مسکن
تکلیف مجلس به بانک‌ها برای کمک به رونق مسکن

پنجره‌ایرانیان؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مصوبه‌ای بانک‌ها را مکلف کردند با ارائه‌ی تسهیلات مسکن به رونق این بخش کمک کنند.

مطالب بیشتر