از مصوبه "بنیاد علم ایران" تا "سند انرژی‌های تجدیدپذیر"
1400/08/12
پنجره‌ایرانیان؛ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از ابلاغ چهار مصوبه جدید دیگر خبر داد و گفت: رئیس‌جمهور بر الزام‌آور بودن اجرای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرده‌اند، بر این اساس تمام دستگاه‌ها و نهادها ملزم به اجرای مصوبات شورا هستند.
از مصوبه

به گزارش ایسنا، دکتر سعیدرضا عاملی در جلسه ۸۴۷ شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: چهار مصوبه قبلی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی را آیت‌الله دکتر رئیسی، رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ابلاغ کرد که اسناد بسیار مهم شورا محسوب می‌شوند.

وی یکی از این اسناد ابلاغ‌شده را مصوبه "بنیاد علم ایران" که درواقع جایگزین صندوق حمایت از پژوهشگران می‌شود. یکی دیگر از اسناد ابلاغی "صندوق علم و فناوری کشور" است که مجموعه حمایت‌های پژوهشی وزارت علوم در این صندوق متمرکزشده و این صندوق ظرفیتی را برای حمایت از پایان‌نامه‌ها و طرح‌های پژوهشی ایجاد می‌کند.

دکتر عاملی از دیگر مصوبات "سند انرژی‌های تجدیدپذیر" را نام برد و تصریح کرد: این سند ظرفیتی را در سطح ملی برای انرژی‌های جایگزین فراهم می‌کند بنابراین می‌توان از طریق این سند از جایگزین‌هایی برای انرژی‌های فسیلی بهره برد.

وی افزود: در حقیقت این سند در حراست از محیط‌زیست و سلامت جسمانی مردم اهمیت محوری دارد. خوشبختانه این سند هم ابلاغ شد و همچنین سند "ملی معماری اسلامی ایرانی" که از مصوبات قبلی شورای عالی انقلاب فرهنگی است، توسط رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ابلاغ شد.

استاد دانشگاه تهران ادامه داد: دستور جلسه ۸۴۷ شورای عالی انقلاب فرهنگی ایجاد ظرفیت‌هایی برای حمایت از خانواده‌های ایرانی در نام‌گذاری فرزندان بود. واقعیت این است نام نیکو برای فرزندان یک امر بسیار مهمی است. فرزندان ما در عمر طولانی خودشان را با «نام» می‌شناسند و دیگران هم با «نام»، فرزندان ما را می‌شناسند، لذا انتخاب نام نیکو، یک اصل مهم و هویت‌بخش است. کما اینکه همچنان در جامعه ایرانی نام‌های برگزیده‌ی اسلامی و ایرانی را شاهد هستیم.

وی افزود: در حقیقت ایجاد یک ظرفیت در فرهنگستان زبان و ادب فارسی و هم ایجاد سامانه ارائه نام‌های تایید شده سازمان ثبت‌احوال، باعث توسعه حق انتخاب به خانواده‌های ایرانی، در انتخاب نام نیکو برای فرزندانشان می‌شود.

به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر عاملی اظهار کرد: در این دستور جلسه ارائه خدمات تشویقی برای خانواده‌ها را مدنظر داشتیم. به‌عنوان‌مثال با این ظرفیت ایجادشده می‌توان شجره‌نامه نام‌های یک خانواده را در چندین نسل معرفی کرد و یا تلفیق‌های جدیدی از اسم‌های رایج برخاسته از ادبیات فاخر ایرانی و نیز اسم‌های مذهبی (که در طول تاریخ ایران وجود داشته) را در معرض دید خانواده‌های ایرانی قرار داد. در این راستا صداوسیما و وزارت آموزش‌وپرورش هم می‌توانند نقش یاری‌دهنده در شناساندن بهتر اسم‌های برگزیده به خانواده‌های ایرانی ایفا کنند.

وی تصریح کرد: در این جلسه، توسط رئیس‌جمهور بر الزام‌آور بودن اجرای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید شد. لذا تمام دستگاه‌ها و نهادها ملزم به اجرای مصوبات شورا هستند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: طبیعتا الزاماتی که مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی ایجاد می‌کند، باعث می‌شود دستگاه‌های نظارتی کشور بر حسن اجرای مصوبات و تامین ضمانت اجرایی و قانونی، نظارت داشته باشند.

علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
دولت از بخش خصوصی در تجدیدپذیر‌ها حمایت نمی‌کند
دولت از بخش خصوصی در تجدیدپذیر‌ها حمایت نمی‌کند

پنجره‌ایرانیان؛ عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه بخش خصوصی در جریان تولید برق از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر مورد حمایت دولت قرار نمی‌گیرد، گفت: برخی از کاستی‌ها و اشکالات در کار دولت برای جذب سرمایه‌گذار بخش خصوصی وجود دارد؛ نخست آنکه برنامه مدون و رگلاتوری (مقررات‌گذار) هدف‌گذاری شده‌ای برای شناسایی و احصاء بازار‌های انرژی‌های تجدیدپذیر در استان‌های مختلف وجود ندارد تا بر اساس آن برای ایجاد سایت‌ها یا همان مرکز تولیدی بزرگ، متوسط و خرد انرژی فراخوان داده و سرمایه‌گذاری شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت

پنجره‌ایرانیان؛ درحالی‌که ترمز افزایش هزینه وام مسکن در سال جدید کشیده شده و هفته قبل هر برگ از تسهیلات مسکن حدودا ۷۸ هزار تومان قیمت داشت، قیمت این اوراق اکنون به بیش از ۹۰ هزار تومان نیز رسیده است.

مطالب بیشتر
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند

پنجره ایرانیان: رییس سازمان نظام مهندسی و ساختمان کشور گفت:روزانه پنج نفر در کارگاه های ساختمانی کشور جان خود را از دست می دهند، یعنی در کنار مصرف مصالح ساختمانی، در ساخت و سازها جان انسان هم مصرف می شود.

مطالب بیشتر
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران

پنجره‌ایرانیان؛ بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود از احتمال افزایش رشد منفی اقتصاد ایران در سال‌های پیش‌رو خبر داده است.

مطالب بیشتر
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت

پنجره‌ایرانیان؛ حدود ۴۸ درصد خریدوفروش‌های بازار مسکن تهران در پنج منطقه انجام می‌شود که در شهریورماه با رشد تا ۶۰ درصدی معاملات نسبت به مرداد مواجه بودند؛ از دلایل تحرک بازار در این ماه می‌توان به آخرین‌مهلت جابه‌جایی، انتظارات تورمی و افزایش خریدهای سرمایه‌ای اشاره کرد.

مطالب بیشتر
سامانه سادا چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟
سامانه سادا چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مجلس در طرح ساماندهی بازار اجاره‌بهای املاک مسکونی مصوبات خوبی برای تکمیل سامانه‌های حوزه مسکن به‌ویژه سامانه املاک و اسکان و سامانه سادا پیش‌بینی کرده است و قطعا تکمیل این سامانه‌ها دست دولت را برای برنامه‌ریزی دقیق در حوزه مسکن بازخواهد کرد.

مطالب بیشتر
تولید ۱۲ درصد انرژی جهان از طریق باد و خورشید در سال ۲۰۲۲
تولید ۱۲ درصد انرژی جهان از طریق باد و خورشید در سال ۲۰۲۲

پنجره‌ایرانیان؛ در سال ۲۰۲۲ رکورد تازه‌ای در زمینه تولید انرژی بادی و خورشیدی ثبت شد و این رقم از ۱۰ درصد کل انرژی تولیدی جهان در سال ۲۰۲۱ به ۱۲ درصد افزایش یافت.

مطالب بیشتر
کاهش اتلاف انرژی با اصلاح تجهیزات مصرف گاز
کاهش اتلاف انرژی با اصلاح تجهیزات مصرف گاز

پنجره ایرانیان: مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی گاز ایران از اجرای طرحهایی برای کاهش مصرف گاز در سال جاری خبر داد و گفت: اصلاح تجهیزات مصرف کننده گاز مهمترین راهکار برای کاهش مصرف گاز است.

مطالب بیشتر
دولت واحدهای مسکن بدون متقاضی را به کمیته امداد واگذار کند
دولت واحدهای مسکن بدون متقاضی را به کمیته امداد واگذار کند

پنجره ایرانیان؛ رئیس کمیته امداد با اعضای فراکسیون مستقلان ولایی مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت‌وگو کرد.

مطالب بیشتر