افزایش سن خانه‌های مشمول وام یکم و چند ابهام
1399/11/14
پنجره‌ایرانیان؛ بانک مسکن در حالی ظرف چند روز دو طرح تشویقی شامل افزایش سقف سنی واحدهای مشمول دریافت وام مسکن یکم و استفاده از نصف تسهیلات اوراق بدون خرید برگه‌های تسه را مصوب کرده که به دلیل رشد قیمت مسکن اولا این وام‌های ۱۶۰ و ۲۴۰ میلیون تومانی کارایی ندارد و دوما متقاضیان از توانایی کافی برای پرداخت اقساط ۱.۷ و ۴.۴ میلیون تومانی آن برخوردار نیستند.
افزایش سن خانه‌های مشمول وام یکم و چند ابهام

به گزارش ایسنا، سوق یافتن متقاضیان خرید مسکن به‌سوی آپارتمان‌های قدیمی با یک مصوبه بانکی دیگر برای افزایش سقف سنی واحدهای مشمول دریافت وام مواجه شد. بانک مسکن به‌تازگی و هم‌زمان با فرارسیدن دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی، سقف سنی آپارتمان‌های مسکونی مشمول استفاده از تسهیلات صندوق پس‌انداز مسکن یکم را از ۲۰ به ۲۵ سال افزایش داده است. البته هم‌اکنون با توجه به منقضی شدن زمان پنج‌ساله این صندوق، افتتاح حساب در صندوق پس‌انداز مسکن یکم امکان‌پذیر نیست و طرح مذکور صرفا مشمول متقاضیانی می‌شود که در گذشته حائز شرایط دریافت این وام بوده‌اند. محمود شایان ـ مدیرعامل بانک مسکن ـ گفته که این اقدام مربوط به خرید واحدهای مسکونی در بافت‌های معمولی شهر است و شامل واحدهای واقع در بافت‌های فرسوده نمی‌شود.

مهرماه سال گذشته نیز این بانک مصوب کرد خریداران واحدهای با عمر بنای ۲۵ سال می‌توانند از تسهیلات اوراق استفاده کنند که تا پیش‌ازاین به واحدهای کمتر از ۲۰ سال پرداخت می‌شد. سقف تسهیلات مسکن یکم برای زوجین تهرانی ۱۶۰ میلیون تومان با نرخ سود ۸ درصد است. حداکثر وامی هم که می‌توان از طریق خرید اوراق به‌اضافه وام جعاله دریافت کرد ۲۴۰ میلیون تومان با نرخ سود ۱۸ درصد برای زوجین است. هر دو نوع تسهیلات باید ۱۲ ساله تسویه شود.

اقساط ماهانه وام ۱۶۰ میلیون تومانی یک‌میلیون و ۷۰۰ هزار تومان با نرخ سود ۸ درصد و اقساط ماهانه وام ۲۴۰ میلان تومانی ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان با نرخ سود ۱۸ درصد است. اقساط هر دو تسهیلات برای متقاضیان این وام‌ها سنگین به نظر می‌رسد.

حدود سه هفته قبل در آستانه سالروز تاسیس بانک مسکن و دهه مبارک فجر با هدف تقویت قدرت خرید متقاضیان، این بانک طرحی را به تصویب رسانده که متقاضیان خرید خانه بتوانند نیمی از وام ۲۴۰ میلیون تومانی اوراق را با خرید تسه و نیمی دیگر را بدون خرید اوراق دریافت و وام را پنج‌ساله تسویه کنند؛ درحالی‌که طبق طرح قبلی با مدت بازپرداخت ۱۲ ساله، اقساط ماهیانه ۴.۴ میلیون تومان بود و طبیعتا اقساط وام جدید به حدود دو برابر آن می‌رسد.

این در حالی است که با توجه به رشد قیمت مسکن، تسهیلات مذکور کارایی خود را از دست داده و افزایش سقف سنی واحدهای مشمول اهمیت چندانی ندارد. با توجه به میانگین قیمت ۲۷.۴ میلیون تومان قیمت مسکن در شهر تهران در حال حاضر با وام ۱۶۰ میلیون تومانی خانه اولی‌ها می‌توان ۵ متر و ۸۰ سانتیمتر و با وام ۲۴۰ میلیون تومانی اوراق ۸ متر و ۷۰ سانتیمتر خانه خریداری کرد.

رشد قیمت مسکن و اقساط بالای تسهیلات، متقاضیان خرید را به سمت واحدهای قدیمی سوق داده است. دی‌ماه ۱۳۹۳ واحدهای بالای پنج سال صرفا ۴۲ درصد معاملات شهر تهران را به خود اختصاص می‌داد که هم‌اکنون این میزان به ۶۱ درصد رسیده است. پرداخت وام به واحدهای ۲۵ ساله شاید از منظر سوق یافتن متقاضیان به سمت واحدهای قدیمی قابل توجیه باشد اما با توجه به عدم تکافوی وام‌های پرداختی و نبود توانایی کافی از سوی متقاضیان برای پرداخت اقساط هردو نوع وام مذکور، این مشوق‌ها را بی‌اثر کرده است. با توجه به شرایط موجود، افزایش سقف تسهیلات نیز کارایی نخواهد داشت؛ زیرا اصولا متقاضی که هم‌اکنون نمی‌تواند از عهده قسط ۴.۴ میلیون تومانی بربیایند با افزایش مبلغ وام، بدون افزایش مدت بازپرداخت تمایلی به دریافت تسهیلات مسکن نخواهد داشت.

زمستان ۹۵ گرما به معاملات مسکن برگشت
زمستان ۹۵ گرما به معاملات مسکن برگشت

پنجره‌ایرانیان؛ آمارها حاکی از آن است که تعداد معاملات مسکن شهر تهران در فصل زمستان ۱۳۹۵ به ۴۵ هزار واحد رسیده که این تعداد با میانگین هر فصل در سال‌های ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ یعنی زمان اوج رونق مسکن برابری می‌کند.

مطالب بیشتر
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
آدرس انحرافی التهاب بازار مسکن
آدرس انحرافی التهاب بازار مسکن

پنجره‌ایرانیان؛ ۴ روز پس از بازگشت قیمت مسکن به درگاه‌های اینترنتی خریدوفروش کالا، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی نسبت به این موضوع اعتراض کرده و از دادستانی خواسته تا «از درج قیمت در آگهی‌های فروش مسکن سایت‌های اینترنتی جلوگیری کند.»

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
رکود بزرگ مسکن در راه است
رکود بزرگ مسکن در راه است

پنجره ایرانیان: در حالی معاون وزیر راه و شهرسازی از موافقت سازمان مدیریت با پرداخت 200 میلیارد تومان یارانه سود تسهیلات به منظور تحریک بازار مسکن خبر داده که برخی کارشناسان و فعالان این بخش معتقدند با این قبیل برنامه‌ها اتفاق مثبتی در بازار مسکن روی نمی‌دهد.

مطالب بیشتر
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت

پنجره‌ایرانیان؛ درحالی‌که ترمز افزایش هزینه وام مسکن در سال جدید کشیده شده و هفته قبل هر برگ از تسهیلات مسکن حدودا ۷۸ هزار تومان قیمت داشت، قیمت این اوراق اکنون به بیش از ۹۰ هزار تومان نیز رسیده است.

مطالب بیشتر
دلایل افزایش قیمت اوراق مسکن
دلایل افزایش قیمت اوراق مسکن

پنجره‌ایرانیان؛ قیمت هر برگ تسهیلات مسکن در سال جدید افزایش چشمگیری داشته و در فروردین و اردیبهشت‌ امسال به ۸۰ هزار تومان رسیده که نسبت به ابتدای اردیبهشت‌ماه افزایش دو برابری داشته است. اتفاقی که فرابورس علت آن را افزایش تقاضا برای دریافت تسهیلات مسکن و همچنین روزهای پرمعامله بازار مسکن می‌داند.

مطالب بیشتر
ثبات بازار مسکن شکننده است
ثبات بازار مسکن شکننده است

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه در پنج ماه گذشته تورم بازار مسکن صفر شده است گفت: ادامه ثبات کنونی به عملکرد دولت آینده بستگی دارد اما می‌توان از دیدگاه افراد نزدیک رئیس‌جمهور برداشت کرد که به خلق پول و انبساط مالی اعتقاد دارند که اگر این برداشت درست باشد ایجاد تورم اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

مطالب بیشتر
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند

پنجره ایرانیان: رییس سازمان نظام مهندسی و ساختمان کشور گفت:روزانه پنج نفر در کارگاه های ساختمانی کشور جان خود را از دست می دهند، یعنی در کنار مصرف مصالح ساختمانی، در ساخت و سازها جان انسان هم مصرف می شود.

مطالب بیشتر
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران

پنجره‌ایرانیان؛ بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود از احتمال افزایش رشد منفی اقتصاد ایران در سال‌های پیش‌رو خبر داده است.

مطالب بیشتر
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت

پنجره‌ایرانیان؛ حدود ۴۸ درصد خریدوفروش‌های بازار مسکن تهران در پنج منطقه انجام می‌شود که در شهریورماه با رشد تا ۶۰ درصدی معاملات نسبت به مرداد مواجه بودند؛ از دلایل تحرک بازار در این ماه می‌توان به آخرین‌مهلت جابه‌جایی، انتظارات تورمی و افزایش خریدهای سرمایه‌ای اشاره کرد.

مطالب بیشتر