ایرادهای کلان آیین‌نامه کنترل ساختمان رفع شد
1396/06/28
پنجره‌ایرانیان؛ مدیرکل مقررات ملی و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه با نظرخواهی‌های صورت گرفته ایرادات کلان آیین‌نامه کنترل ساختمان مرتفع و بر قوانین جاری کشور تطبیق داده شده است، دلایل مخالفت برخی از بدنه جامعه مهندسی را نیز تشریح کرد.
ایرادهای کلان آیین‌نامه کنترل ساختمان رفع شد

به گزارش صما، حامد مانی‌فر ضمن بیان مطلب فوق برخی از مخالفت‌ها ناشی از دلسوزی و نیز در برخی از موارد ناشی از انگیزه‌های منفعت‌طلبانه است، اما به‌طور کل با توجه به اینکه برخی از مسئولیت‌ها از رهگذر آیین‌نامه کنترل ساختمان شفاف می‌شود، بنابراین طبیعی است که برخی بخواهند با این آیین‌نامه مخالفت کنند.

مانی‌فر در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه چرا روند تدوین آیین‌نامه کنترل ساختمان حدود سه سال زمان‌بر شده است و دلیل وجود دست‌اندازهای مختلف برای تصویب آن چیست گفت: دکتر شیبانی به‌عنوان مدیر تشکل‌های حرفه‌ای مسئولیت مستقیم تهیه این آیین‌نامه را عهده‌دار هستند و در حال انجام پیگیری‌های لازم هستند، ضمن اینکه من درگذشته در فرآیند تهیه این آیین‌نامه حضور نداشته‌ام و دلیل طولانی شدن آن را نمی‌دانم.

وی درباره دلیل مخالفت‌های برخی از بدنه جامعه مهندسی با این آیین‌نامه نیز گفت: اصولاً هر فرآیندی که در بردارنده تحول باشد با یکسری مقاومت‌ها روبه‌رو خواهد بود و این امر کاملاً طبیعی است.

مدیرکل مقررات ملی و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی هدف آیین‌نامه کنترل ساختمان را ایجاد تحول در صنعت ساختمان قلمداد کرد و گفت: با توجه به اینکه از رهگذر این آیین‌نامه برخی از مسئولیت‌ها شفاف می‌شوند بنابراین در اثر این شفاف‌سازی ممکن است برخی از مسئولیت‌ها بیشتر نمایان شود و درنتیجه طبیعی است که برخی بخواهند با این آیین‌نامه مخالفت کنند.

مانی فر درعین‌حال با بیان اینکه دغدغه‌مندی و نگرانی‌های ناشی از وضعیت اشتغال ممکن است سبب شود برخی در برابر این آیین‌نامه مخالفت کنند همچنین بعضی از مخالفت‌ها را ناشی از دلسوزی و برخی را نیز ناشی از انگیزه‌های منفعت طلبانه ارزیابی کرد و گفت: اما با همه این مخالفت‌ها بنده بر این باورم که اساسا باید این مسیر طی شود و در حال حاضر این آیین‌نامه در دستور کار دولت قرار دارد و هر موقع تصمیم بگیرد آن را بررسی می‌کند.

وی در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه آیا اساسا بر این باورید که این آیین‌نامه فاقد هرگونه اشکال کلان است نیز تاکید کرد: مسئله اصلی این است که بتوانیم ایرادها را به دودسته کلان و جزئی طبقه‌بندی کنیم و خوشبختانه با تلاش‌هایی که صورت گرفت ایرادهای کلان آیین‌نامه برطرف و بر قوانین جاری کشور منطبق شد و ایرادهای جزئی نیز در فرآیند کار اصلاح خواهد شد.

دعوت به بازدید از غرفه کارگو وود در نمایشگاه ساختمان تهران
دعوت به بازدید از غرفه کارگو وود در نمایشگاه ساختمان تهران

پنجره‌ایرانیان: شرکت کارگو وود از کلیه فعالان و علاقه‌مندان صنعت در و پنجره و ساختمان دعوت کرده است تا در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت ساختمان تهران از غرفه این شرکت در سالن 38B بازدید کنند.

مطالب بیشتر
پنجره‌های یوپی‌وی‌سی؛ انتخاب اول
پنجره‌های یوپی‌وی‌سی؛ انتخاب اول

پنجره ایرانیان:شاید عبارت پی‌وی‌سی زیاد به گوشتان خورده است، اما آیا چیزی در مورد یو‌پی‌وی‌سی شنیده‌اید؟ این ماده نوع سخت پی‌وی‌سی می‌باشد که ایده‌آل برای ساخت پنجره‌های دوجداره است.

مطالب بیشتر
افزایش کیفیت مصالح ساختمانی با صدور گواهینامه‌ فنی
افزایش کیفیت مصالح ساختمانی با صدور گواهینامه‌ فنی

پنجره ایرانیان: رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در کنفرانس ملی محافظت ساختمان‌ها و سیستم‌های حمل ونقل در برابر آتش با بیان این‌که همه اقلام ساختمانی در دامنه شمول گواهی‌نامه فنی ساختمان می‌گنجند گفت: نگرانی در مورد کیفیت ساخت و ساز بیشتر شده و این باعث شده تا به مقوله گواهینامه فنی بیشتر پرداخته شود.

مطالب بیشتر
قدرت خرید مسکن افزایش می‌یابد؟
قدرت خرید مسکن افزایش می‌یابد؟

پنجره‌ایرانیان؛ اولویت پرداخت وام ازدواج به کسانی که در صندوق پس‌انداز مسکن یکم ثبت‌نام کرده‌اند در حالی از سوی مجلس مطرح‌شده که محاسبات نشان می‌دهد تجمیع این دو نوع تسهیلات تنها ۳۱ درصد ارزش یک آپارتمان ۵۵ متری با توجه به میانگین قیمت پایتخت را پوشش می‌دهد.

مطالب بیشتر
سرمایه گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است
سرمایه گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است

پنجره ایرانیان: معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و امور اجتماعی گفت: در حالی که رشد سرمایه‏ گذاری در کشور در 20 سال گذشته 1.6 درصد افزایش یافته، میزان سرمایه‏ گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است.

مطالب بیشتر
گزارش مدیران ارشد صنعت ساختمان؛ اندکی دلگرم‌کننده
گزارش مدیران ارشد صنعت ساختمان؛ اندکی دلگرم‌کننده

پنجره‌ایرانیان؛ نتایج تازه‌‌‌ترین نظرسنجی ماهانه از مدیران شرکت‌های ساختمانی فعال در بازار مسکن حاوی نشانه‌‌‌هایی از خروج این گروه از فاز بدبینی است.

مطالب بیشتر
فراخوانی برای حمایت از طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان
فراخوانی برای حمایت از طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان

پنجره‌ایرانیان؛ فراخوان ارسال طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان منتشر شد.

مطالب بیشتر
ساخت و تحویل ۴۰۰ هزار واحد مسکن ملی به عمر دولت دوازدهم قد می‌دهد؟
ساخت و تحویل ۴۰۰ هزار واحد مسکن ملی به عمر دولت دوازدهم قد می‌دهد؟

پنجره‌ایرانیان؛ پس از کلی وعده‌ووعید توسط وزارت راه و شهرسازی درباره افتتاح اولین واحد‌های مسکن ملی، سرانجام تعدادی از این مسکن‌ها در آبان‌ماه سال جاری افتتاح شد. به نظر می‌رسد سرعت کُند دولت در تحویل این واحد‌ها موجب شده است که اطلاعیه‌های غیرقانونی فروش مسکن‌های ملی در فضای مجازی رو به رشد باشد.

مطالب بیشتر
راه‌‏اندازی خانه گفتمان شهری راهی برای مرمت بافت‏‌های تاریخی
راه‌‏اندازی خانه گفتمان شهری راهی برای مرمت بافت‏‌های تاریخی

پنجره ایرانیان: معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه مرمت و بهسازی بافت‏‌های تاریخی در مردم باید نهادینه شود، گفت: تنها راه‌حل احیای این بافت‌‏ها جریان سازی روند مرمت و بهسازی آن‌ها و راه‌‏اندازی گفتمان‏‌های شهری است.

مطالب بیشتر
شماره 155 پنجره‌ایرانیان روی سایت قرار گرفت
شماره 155 پنجره‌ایرانیان روی سایت قرار گرفت

جدیدترین شماره نشریه پنجره‌ایرانیان قبل از انتشار و توزیع نسخه کاغذی، به‌صورت پی.دی.اف روی وب‌سایت این نشریه بارگذاری شد.

مطالب بیشتر
مثلث مهندسی، شناسنامه فنی و مقررات ملی را جدی بگیریم
مثلث مهندسی، شناسنامه فنی و مقررات ملی را جدی بگیریم

نایب رییس اول سازمان نظام مهندسی کشور، مثلث قانون نظام مهندسی، شناسنامه فنی ملکی و مقررات ملی ساختمان را دارای ارتباط تنگاتنگی دانست و گفت: اگر شناسنامه فنی ملکی ساختمان به صورت دقیق اجرا شود، حداقل این است که در حوزه نظام مهندسی میزان تخلفات کاهش می یابد.

مطالب بیشتر
شماره 164 پنجره‌ایرانیان روی سایت قرار گرفت
شماره 164 پنجره‌ایرانیان روی سایت قرار گرفت

جدیدترین شماره نشریه پنجره‌ایرانیان قبل از انتشار و توزیع نسخه کاغذی، به‌صورت پی.دی.اف روی وب‌سایت این نشریه بارگذاری شد.

مطالب بیشتر