بانک مرکزی: هیچ قرارداد مسکن مهری با سود غیر یارانه‌ای منعقد نشد
1396/08/20
پنجره‌ایرانیان؛ گرچه درخواست برای تصویب یارانه سود تسهیلات مازاد مسکن مهر و گنجاندن آن در بودجه سالانه، در نوبت طرح در هیات دولت قرار گرفته و تاکنون یارانه‌ای در این رابطه تامین نشده اما بانک مرکزی تاکید دارد که با هماهنگی که با بانک مسکن داشته تاکنون بانک مسکن قراردادی با نرخ‌های مصوب شورای پول و اعتبار و غیر یارانه‌ای با مشتریان خود منعقد نکرده است.
بانک مرکزی: هیچ قرارداد مسکن مهری با سود غیر یارانه‌ای منعقد نشد

این در حالی است که اوایل هفته اخیر قائم‌مقام بانک مرکزی دستور لغو بخشنامه پرداخت تسهیلات با سود مصوب شورای پول و اعتبار را به بانک مسکن صادر کرده بود ولی ظاهرا این بانک نسبت به ابلاغ آن اقدام کرده است.

به گزارش ایسنا، به دنبال ابلاغیه مهرماه بانک مرکزی به بانک مسکن در رابطه با انعقاد قراردادهای جدید برای تسهیلات ٤٠ میلیون تومانی مسکن مهر حواشی نیز ایجاد شد.

این ابلاغیه در حالی رسانه‌ای شد و تاکید داشت که نرخ سود تسهیلات مسکن مهر با توجه به افزایشی که از ٢٥ به ٤٠ میلیون داشته با عدم تامین یارانه سود تا سه برابر افزایش یافته که ظاهرا این تمام ماجرا نبود.

در ادامه مشخص شد که بعدازاین که بانک مرکزی پیشنهاد تامین یارانه سود تسهیلات جدید مسکن مهر را به هیات دولت ارائه کرده است به بانک مسکن در مهرماه اعلام می‌کند که می‌تواند فعلا بر اساس نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار که تا ١٢ درصد است قراردادهای جدید را منعقد کند اما وقتی تضمین یارانه سود از دولت آمد مجدد نرخ‌ها کاهش خواهد داشت.

اما بعدازاین ابلاغیه مجدد بانک مرکزی به دنبال نامه مهرماه خود به بانک مسکن دستور لغو این بخشنامه را داده و تاکید می‌کند که قراردادها بر اساس سود مصوب شورا نبوده و حتی تسهیلات جدید ٤٠ میلیونی نیز با همان روال قبل منعقد شود.

بانک مرکزی در اعلام خود به ایسنا توضیحاتی دیگر در این رابطه نیز ارائه کرده که از این حکایت دارد که تاکنون وامی با سود مصوب شورا پرداخت نشده و به‌زودی پیشنهاد تامین یارانه سود و به عبارتی کمک مالی دولت برای کاهش نرخ سود تسهیلات مشتریان مسکن مهر در هیات دولت بررسی و تصویب خواهد شد.

طبق اعلام بانک مرکزی، کمیجانی -قائم‌مقام بانک مرکزی- اوایل هفته جاری، دستور عدم صدور بخشنامه افزایش نرخ سود تسهیلات مازاد مسکن مهر را به مدیرعامل بانک مسکن داده بود؛ بااین‌وجود، این بانک نسبت به ابلاغ بخشنامه مربوط، اقدام کرد.

همچنین بانک مرکزی روز چهارشنبه ١٧ آبان، به‌صورت کتبی نیز دستور لغو بخشنامه صادرشده توسط بانک مسکن به واحدهای خود در سراسر کشور را ابلاغ کرده است. این موضوع هم‌زمان با درخواست از دولت برای تصویب یارانه سود تسهیلات مازاد وام مسکن صورت گرفته است.

بنابراین توضیحات هرچند درخواست بانک مرکزی مبنی بر تصویب یارانه سود تسهیلات مازاد مسکن مهر و منظور کردن رقم آن در بودجه سالانه، در نوبت طرح در جلسه دولت قرار داشته است، بااین‌وجود بانک مسکن با هماهنگی بانک مرکزی ظرف ماه‌های اخیر، بیش از ۵۰۰ هزار فقره قرارداد تسهیلات متمم مسکن مهر از ۲٥ میلیون به ۴۰ میلیون تومان را با همان نرخ‌های یارانه‌ای گذشته تفاهم یا منعقد کرده است؛ بنابراین تاکنون بانک مسکن قراردادی با نرخ‌های اعلام‌شده و غیر یارانه‌ای با مشتریان خود منعقد نکرده است.

بانک مرکزی تاکید کرد که با تصویب یارانه سود تسهیلات مازاد و متمم مسکن مهر در اولین جلسه پیش روی دولت، موضوع به‌صورت قانونی نیز به بانک مرکزی و بانک مسکن ابلاغ خواهد شد و تسهیلات مسکن مهر کماکان با نرخ‌های قبلی در اختیار مشتریان گرامی قرار خواهد گرفت و از این نظر، نگرانی وجود نخواهد داشت.

اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید
اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید

پنجره ایرانیان:کشورهای اندکی از قیمت پائین نفت برای کاهش یارانه ها سود می برند. اقتصاددانان از یارانه های انرژی متنفر هستند. آنها بودجه دولت را نابود می کند- شرایط مالی خطرناک ونزوئلا تاحدودی ناشی از آن است که شهروندان در این کشور هر گالن بنزین را به ارزش چند سنت خریداری می کنند.

مطالب بیشتر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر

پنجره ایرانیان: قائم مقام وزیر راه و شهرسازی و مجری ویژه مسکن مهر شرط تکمیل 570 هزار واحد مسکن مهر باقی مانده را اعلام کرد.

مطالب بیشتر
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید

پنجره ایرانیان از کلیه علاقمندان و فعالان صنعت در و پنجره دعوت می‏ کند تا از غرفه این نشریه در نخستین نمایشگاه در و پنجره، ماشین ‏آلات و صنایع وابسته، واقع در سالن ابن سینای شهر همدان بازدید به عمل آورند.

مطالب بیشتر
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
خانه‌های شناور خودکفا در تولید آب و برق
خانه‌های شناور خودکفا در تولید آب و برق

پنجره ایرانیان: محققان دو موسسه IVI و IKTS اقدام به ساخت خانه‌های شناور جدید در دریاچه Geierswalde کرده‌اند که در تولید آب و برق خودکفا هستند.

مطالب بیشتر
ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های تجدید پذیر در سیستان
ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های تجدید پذیر در سیستان

پنجره ایرانیان: رئیس بنیاد نخبگان سیستان و بلوچستان با اعلام اینکه طرح ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های نو در استان با پیگیری بنیاد نخبگان استان و حمایت ستاد فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و استانداری سیستان و بلوچستان در حال پیگیری است که در صورت تحقق استان به قطب تولید انرژی‌های تجدیدپذیر تبدیل خواهد شد.

مطالب بیشتر
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷

پنجره‌ایرانیان: نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا 2017 خردادماه 96 برگزار می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود

پنجره‌ایرانیان؛ معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات از محل منابع داخلی بانک‌ها به واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی کشور تزریق می‌شود.

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین در اسفندماه
بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین در اسفندماه

پنجره ایرانیان: بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین 12 تا 15 اسفندماه در کی‏ یف اوکراین برگزار می‏ شود.

مطالب بیشتر
اوراق تسهیلات مسکن چرا ارزان شد
اوراق تسهیلات مسکن چرا ارزان شد

پنجره ایرانیان:رئیس اداره ابزارهای نوین مالی فرابورس گفت: عرضه اوراق تسهیلات مسکن در آذرماه امسال، همانند مهر و آبان از تقاضا پیشی گرفت که این مسئله مهمترین عامل کاهش قیمت اوراق تسهیلات در سه ماه گذشته بوده است.

مطالب بیشتر