دولت یازدهم برای واردات و صادرات چه کرد؟
1396/06/11
پنجره‌ایرانیان؛ مروری بر آمارهای گمرکی گویای آن است که در چهار ماه اول سال جاری هم‌زمان با ماه‌های پایانی دولت یازدهم بار دیگر تراز تجارت غیرنفتی کشور به حالت منفی درآمده است. بااین‌حال در این سال‌ها صحبت‌های متعددی مبنی بر توسعه صادرات کشور و تلاش برای جلوگیری از واردات مطرح شده است.
دولت یازدهم برای واردات و صادرات چه کرد؟

به گزارش ایسنا، هم‌زمان با هفته دولت مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری گزارشی منتشر کرده و در قالب آن عملکرد دولت یازدهم در بخش‌های مختلف را تشریح کرده است.

 

دستیابی به صادرات ۵۰ میلیارد دلاری

به استناد این گزارش رسیدن به رکورد صادرات غیرنفتی در سال ۹۳ به ۵۰ میلیارد دلار، پیشی گرفتن صادرات از واردات و مثبت شدن تراز تجاری کشور، گسترش همکاری‌های تجاری منطقه‌ای و بین‌المللی، تسریع در پیشبرد الحاق ایران به سازمان تجارت و رایزنی‌های مختلف برای فرآیند الحاق، کاهش محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها در صادرات (نظیر حذف عوارض بر صادرات اقلام صنعتی)، آزادسازی خریدوفروش ارز حاصل از صادرات به نرخ آزاد توسط سیستم بانکی و افزایش سرمایه صندوق ضمانت صادرات ایران به میزان ۲۰۰ میلیون دلار و فراهم شدن پوشش ضمانتی به حدود ۳ میلیارد دلار برخی از اقدامات دولت در حوزه بازرگانی بوده است.

علاوه بر این اعمال عوارض بر صادرات مواد خام و فرآوری نشده (۲۳ ردیف کالایی)، تعیین ۵۰ کشور هدف برای سال ۱۳۹۵ و تدوین نقشه راه تجارت با ۲۲ کشور دارای اولویت، برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری و انجام اقدامات لازم برای شکل‌گیری شرکت‌های تخصصی و عمومی صادراتی، برگزاری نمایشگاه‌های متعدد داخلی و خارجی و حمایت از حضور شرکت‌های توانمند داخلی در نمایشگاه‌های دارای اولویت خارجی، افزایش اعزام و پذیرش هیئت‌های تجاری، فعال‌سازی کمیسیون‌های مشترک با کشورهایی که به دلایل تحریم فعالیت آن‌ها متوقف شده بود، اجرایی شدن موافقت‌نامه تجارت ترجیحی بین اعضای دی – ۸، مدیریت هدفمند واردات و کاهش مقدار واردات و هدایت در جهت واردات کالاهای مصرفی و افزایش واردات کالاهای واسطه‌ای و سرمایه‌ای و تحقق افزایش تراز تجاری مثبت نیز از دیگر راهکارهایی بوده که طی این سال‌ها موردتوجه قرار گرفته است.

 

شناسنامه‌دار کردن واردکنندگان موبایل، لاستیک و...

همچنین شناسنامه‌دار کردن تجار و واردکنندگان کالاهای مهم مانند لاستیک، موبایل، باطری، پوشاک و قالب اخذ نمایندگی رسمی و افزایش مدت اعتبار کارت بازرگانی واحدهای تولیدی از ۳ به ۵ سال از دیگر اقدامات دولت یازدهم در این حوزه به شمار می‌رود.

البته دولت یازدهم آمارهایی مبنی بر کاهش ۵۰ درصدی قاچاق کالا ارائه کرده که برای دستیابی به این هدف مبارزه با قاچاق از طریق شیوه‌هایی چون کاهش اقلام قابل ورود مرزنشینان از ۷۱ به ۴۱ قلم، حذف ۳۴ بازارچه مشترک مرزی غیرفعال، تمرکز حوزه بازرسی و نظارت سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت بر مبارزه با قاچاق و در اولویت قرار گرفتن مبارزه با قاچاق به‌عنوان مهم‌ترین محور مسئولیت‌های اتاق‌های اصناف انجام شده است.

تهیه ابلاغ دستورالعمل‌های نظارتی مبارزه با قاچاق کالا در سطح عرضه با محوریت چگونگی تشخیص کالاهای قاچاق از غیر قاچاق، تدوین طرح جامع مبارزه با قاچاق لوازم‌خانگی، لوازم‌یدکی، پوشاک، پتو، موبایل، کالاهای دخانی، آرایشی و بهداشتی، کالاهای سلامت‌محور، راه‌اندازی سامانه‌های پیش‌بینی‌شده در قانون مبارزه با قاچاق از دیگر اقدامات صورت گرفته در حوزه کنترل قاچاق بوده است.

 

سهم ۱۷ میلیارد دلاری تجارت الکترونیک

طبق گزارش ارائه‌شده، اصلاح ضوابط اطلاع‌رسانی قیمت به مصرف‌کنندگان در خصوص کالاهای رقابتی واگذاری آن به شبکه توزیع خرده‌فروشی با برچسب قیمت و نصب اتیکت، انتقال منافع حاصل از هزینه‌های توزیع به مصرف‌کنندگان نهایی از طریق توسعه فروشگاه‌های زنجیره‌ای، اختیار پایین آوردن قیمت بدون الزام اخذ مجوز در زمان افزایش قیمت و...، برنامه‌ریزی گسترده برای توسعه فروشگاه‌های بزرگ و زنجیره‌ای و افزایش سهم فروشگاه‌های بزرگ و زنجیره‌ای از کل خرده‌فروشی به ۸ درصد، افزایش کمی و کیفی تجارت الکترونیکی به‌نحوی‌که در سال ۲۰۱۴ به حدود ۱۷ میلیارد دلار (با سهم ۱/۱ درصدی از دنیا و ۴ درصد از تولید ناخالص داخلی) رسیده‌ را می‌توان برخی دیگر از دستاوردهایی دانست که گزارش‌های تهیه‌شده توسط دولت از دستیابی به آن‌ها خبر می‌دهد.

برگزاری انتخابات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی در سراسر کشور در سال ۱۳۹۳، ساماندهی توزیع محصولات داخلی، سیاست‌گذاری برای تجمیع اتحادیه‌های همگن، تعامل سازمانده با تشکل‌های غیردولتی به‌ویژه اتاق بازرگانی، اتاق اصناف و اتاق تعاون در جهت تقویت بنگاه‌های خصوصی و اصناف، ادامه تجهیزات واحدهای صنفی و صندوق مکانیزه فروش، کاهش بار مالی یارانه نان، افزایش نسبی کیفیت و جبران هزینه‌های نانوایی در حد ۳۰ درصد، با افزایش سهم تعداد صنوف آزاد پز و رساندن به سهم ۱۵ درصدی از کل آرد توزیعی از دیگر راهکارهایی بوده که دولت اول حسن روحانی به‌منظور حمایت از بخش بازرگانی کشور در دستور کار قرار داده است.

اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید
اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید

پنجره ایرانیان:کشورهای اندکی از قیمت پائین نفت برای کاهش یارانه ها سود می برند. اقتصاددانان از یارانه های انرژی متنفر هستند. آنها بودجه دولت را نابود می کند- شرایط مالی خطرناک ونزوئلا تاحدودی ناشی از آن است که شهروندان در این کشور هر گالن بنزین را به ارزش چند سنت خریداری می کنند.

مطالب بیشتر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر

پنجره ایرانیان: قائم مقام وزیر راه و شهرسازی و مجری ویژه مسکن مهر شرط تکمیل 570 هزار واحد مسکن مهر باقی مانده را اعلام کرد.

مطالب بیشتر
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید

پنجره ایرانیان از کلیه علاقمندان و فعالان صنعت در و پنجره دعوت می‏ کند تا از غرفه این نشریه در نخستین نمایشگاه در و پنجره، ماشین ‏آلات و صنایع وابسته، واقع در سالن ابن سینای شهر همدان بازدید به عمل آورند.

مطالب بیشتر
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
خانه‌های شناور خودکفا در تولید آب و برق
خانه‌های شناور خودکفا در تولید آب و برق

پنجره ایرانیان: محققان دو موسسه IVI و IKTS اقدام به ساخت خانه‌های شناور جدید در دریاچه Geierswalde کرده‌اند که در تولید آب و برق خودکفا هستند.

مطالب بیشتر
ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های تجدید پذیر در سیستان
ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های تجدید پذیر در سیستان

پنجره ایرانیان: رئیس بنیاد نخبگان سیستان و بلوچستان با اعلام اینکه طرح ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های نو در استان با پیگیری بنیاد نخبگان استان و حمایت ستاد فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و استانداری سیستان و بلوچستان در حال پیگیری است که در صورت تحقق استان به قطب تولید انرژی‌های تجدیدپذیر تبدیل خواهد شد.

مطالب بیشتر
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷

پنجره‌ایرانیان: نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا 2017 خردادماه 96 برگزار می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود

پنجره‌ایرانیان؛ معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات از محل منابع داخلی بانک‌ها به واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی کشور تزریق می‌شود.

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین در اسفندماه
بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین در اسفندماه

پنجره ایرانیان: بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین 12 تا 15 اسفندماه در کی‏ یف اوکراین برگزار می‏ شود.

مطالب بیشتر
اوراق تسهیلات مسکن چرا ارزان شد
اوراق تسهیلات مسکن چرا ارزان شد

پنجره ایرانیان:رئیس اداره ابزارهای نوین مالی فرابورس گفت: عرضه اوراق تسهیلات مسکن در آذرماه امسال، همانند مهر و آبان از تقاضا پیشی گرفت که این مسئله مهمترین عامل کاهش قیمت اوراق تسهیلات در سه ماه گذشته بوده است.

مطالب بیشتر