ساخت 200 هزار واحد مسکونی وارد فاز عملیاتی شد
1398/05/30
پنجره ایرانیان؛ خبرهای بسیاری این روزها در رسانه‌های مختلف درباره طرح اقدام ملی مسکن دیده می‌شود و همه معاونت‌ها و زیرمجموعه‌های وزارت راه و شهرسازی در حوزه مسکن به‌نوعی درگیر این طرح هستند.
ساخت 200 هزار واحد مسکونی وارد فاز عملیاتی شد

تولید ۲۰۰ هزار واحد این طرح به عهده شرکت شهرهای جدید است، ‌ ۱۰۰ هزار واحد به عهده بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و ۱۰۰ هزار واحد هم باید در قالب بازآفرینی شهری و در بافت فرسوده ساخته شود.

پس از اعلام طرح اقدام ملی شاهد عزم جدی مسئولان حوزه مسکن برای اجرای هر چه سریع‌تر این طرح بودیم. در ادامه به‌مرور برخی اقدامات که در طول یک ماه گذشته از سوی مسئولان شهرهای جدید در این خصوص انجام‌شده می‌پردازیم.

 

حبیب‌الله طاهر خانی، مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید:

تأثیر چشمگیر اجرای برنامه اقدام ملی مسکن در رونق شهرهای جدید

بدون شک اجرای این پروژه و اسکان مردم به‌خصوص از قشر متوسط اجتماعی کشور در این مناطق موجب رونق یافتن شهرها و درنهایت توانمندسازی شهرداری‌ها می‌شود، امری که برای ما نیز در اجرای این طرح حائز اهمیت خواهد بود.

به‌طورقطع تسهیل اجرای پروژه‌های مسکونی برنامه اقدام ملی از سوی شهرداری باعث ترغیب سرمایه‌گذاران شده و نتایج مثبت آن به خود شهرداری بازخواهد گشت، ازاین‌رو انتظار داریم تا نهایت همکاری را با وزارت راه و شهرسازی در پیشبرد پروژه‌ها داشته باشند.

از مجموع ۲۰۰ هزار واحد مربوط به شهرهای جدید، ۱۴۵ هزار واحد (معادل ۷۳ درصد) تاکنون مکان‌یابی و تعیین و تکلیف شده و ۵۵ هزار واحد باقیمانده (برابر با ۲۷ درصد) در مرحله کارشناسی و اخذ مجوزهای لازم هستند.

برنامه اقدام ملی و بحث فروش اقساطی پروژه‌های مسکن مهر به‌عنوان موتور حرکتی شرکت عمران شهرهای جدید محسوب می‌شوند در این راستا شهرها و مجموعه ستاد شرکت مادر باید تلاش خود را افزایش داده و با بالا بردن شتاب عملیات اجرایی، این برنامه‌ها را هرچه سریع‌تر به نتیجه قابل قبولی برسانند.

وزیر راه و شهرسازی نسبت به انجام اقدامات و پیشبرد اهداف در حوزه فروش اقساطی و برنامه اقدام ملی حساسیت بسیار بالایی دارد و تمامی قراردادهای مربوط به ساخت باید تا هفته دولت عملیاتی شده و به مرحله خوبی برسد، ازاین‌رو از تمامی شهرها انتظار داریم با دقت و تلاش لازم و برنامه‌ریزی مناسب این پروژه‌ها را به جایگاه قابل قبولی برسانند. در این راستا رضایت مردم و بازتاب اقدامات صورت گرفته در شهرها نکته بسیار مهمی است که باید با اجرای نظم و کنترل رفتار نیروهای زیرمجموعه به بهترین شکل گزارش شود.

 

محمدرضا احمدی، مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید «بهارستان»:

 

طرح اقدام ملی در شهر جدید بهارستان آغاز می‌شود

عملیات اجرایی ۱۲ هزار و ۸۰۰ واحد مسکونی طرح اقدام ملی مسکن در این شهر از نیمه دوم سال جاری آغاز می‌شود از این تعداد، ساخت حدود هشت هزار و ۲۰۰ واحد در سال ۹۷ برنامه‌ریزی و شروع‌شده و احداث مابقی واحدها در برنامه سال جاری است که عملیات اجرایی آن ظرف ماه‌های آینده آغاز خواهد شد. برنامه‌ریزی‌های مقدماتی ساخت ۱۲ هزار و ۸۰۰ واحد دیگر صورت گرفته است که عملیات اجرایی این واحدها در نیمه دوم سال آغاز خواهد شد.

 

رضا فرهاد زاده، مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید «شیرین شهر»:

شیرین شهر هم وارد طرح اقدام ملی مسکن شد

مجموع مساحت در نظر گرفته‌شده برای احداث واحدهای مسکونی طرح اقدام ملی در این شهر جدید را ۲۰۰ هکتار است و مقررشده هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی در محلات دهم، دوازدهم (پرنیان) و سیزدهم شیرین شهر ساخته شود؛ که در این خصوص آماده‌سازی محله «پرنیان» با پیشرفت فیزیکی نسبتاً خوبی شروع‌شده و طراحی و تأسیس دو محله دیگر نیز انجام‌شده است. افق جمعیتی شیرین شهر ۷۵ هزار نفر پیش‌بینی‌شده است، تصریح کرد: جمعیت‌پذیری این شهر هم‌اکنون در مراحل مقدماتی است و در سه سال اخیر حدود دو هزار و ۳۰۰ نفر در این شهر جدید اسکان‌یافته‌اند و روند رشد جمعیتی با سرعت بالایی ادامه دارد.

 

عباس مصطفوی، مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید «سهند»:

زمین برای طرح اقدام ملی مسکن در شهر جدید سهند تأمین‌شده است

مقررشده سه هزار واحد مسکن طرح اقدام ملی شهر جدید سهند ساخته شود به این منظور کارگاه‌های ساخت نیز تجهیز شده و طرح آماده کلنگ‌ زنی است. بر مبنای این طرح زمین و پروانه ساخت را شرکت عمران تأمین می‌کند و احداث واحدها بر عهده بخش خصوصی است. این سه هزار واحد در فازهای دو، سه و چهار شهر جدید سهند ساخته خواهد شد و به‌احتمال‌زیاد این طرح با حضور یکی از مقامات کشوری ظرف هفته‌های آینده کلنگ زنی و بلافاصله عملیات ساخت آغاز می‌شود.

 

مهدی مسلم خانی، سرپرست شرکت عمران شهر جدید «اندیشه»:

شهر اندیشه موفق در اجرای طرح اقدام ملی مسکن

برنامه طرح اقدام ملی تولید و عرضه مسکن در شهر اندیشه ۲۵۰۰ واحد است که عملیات اجرایی ۲۰۹۹ واحد این پروژه از چند هفته پیش آغازشده است و جمعیتی بالغ‌بر ۸۱۰۰ نفر را در خود جای خواهد داد.

طرح اقدام ملی مسکن در این شهر، برای ۶۶۰۰ نفر به‌صورت مستقیم و برای بیش از ۲۷ هزار نفر نیز به‌صورت غیرمستقیم اشتغال آفرینی خواهد داشت. شهر جدید اندیشه با وسعت ۱۴۰۰ هکتار در غرب استان تهران واقع‌شده است، شرکت عمران شهر جدید اندیشه فعالیت خود را از سال ۱۳۷۰ به‌عنوان مجری شهر جدید اندیشه آغاز کرده است و پس از مطالعات و تصویب طرح‌های شهرداری، عملیات اجرایی این شهر از سال ۱۳۷۲ آغازشده است و تاکنون نیز ادامه دارد.

شهر جدید اندیشه در حال حاضر پذیرای بیش از ۱۲۰ هزار نفر جمعیت است و شرکت عمران شهر جدید اندیشه پس از استقرار شهرداری و با همکاری دستگاه‌های خدمات رسان، خدمات مطلوبی را برای زندگی شهروندان فراهم آورده است به‌عنوان‌مثال این شرکت توفیق مدیریت و ساخت بیش از ۴۵ مجتمع آموزشی را دارا است که همین امر باعث شده است که علاوه بر تأمین نیازهای شهر اندیشه این شهر میزبان دانشجویان و دانش‌آموزان از سایر شهرهای اطراف نیز باشد که این مثال در خصوص سایر خدمات نیز قابل‌تعمیم است.

با توجه به تأمین مطلوب امکانات که به افزایش کیفیت خدمات شهری انجامیده است، اقبال مردمی در این شهر وجود داشته و همچنان رو به افزایش است.

شرکت عمران شهر جدید اندیشه با بررسی ظرفیت موجود در این شهر، اقدام به طراحی و اجرای پروژه در قالب طرح اقدام ملی مسکن نموده است. پروژه لاله، با مشارکت شرکت عمران شهر جدید اندیشه و بخش خصوصی به تعداد ۵۰۶ واحد ساخته خواهد شد و بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در آن اتفاق خواهد افتاد. همچنین پروژه مسکونی مرکز شهر دارای بیش از هزار و ۳۳ واحد مسکونی است که با مشارکت شرکت عمران شهر جدید اندیشه و شرکت سرمایه‌گذاری مسکن ساخته خواهد شد و ۶۹۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در این پروژه صورت می‌گیرد که شامل پروژه مسکونی و ره باغ مرکز شهر است

علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
تضییع‌حقوق؛ نگرانی مهندسان تجمع‌کننده جلوی شورای شهر
تضییع‌حقوق؛ نگرانی مهندسان تجمع‌کننده جلوی شورای شهر

پنجره ایرانیان: اقبال شاکری رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران با اعلام تجمع برخی از مهندسان عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان جلوی شورای شهر تهران، گفت: در آخرین جلسه مقرر شد تا شهرداری تهران، موارد اصلاحی فرآیند را انجام دهد.

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت

پنجره‌ایرانیان؛ درحالی‌که ترمز افزایش هزینه وام مسکن در سال جدید کشیده شده و هفته قبل هر برگ از تسهیلات مسکن حدودا ۷۸ هزار تومان قیمت داشت، قیمت این اوراق اکنون به بیش از ۹۰ هزار تومان نیز رسیده است.

مطالب بیشتر
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند

پنجره ایرانیان: رییس سازمان نظام مهندسی و ساختمان کشور گفت:روزانه پنج نفر در کارگاه های ساختمانی کشور جان خود را از دست می دهند، یعنی در کنار مصرف مصالح ساختمانی، در ساخت و سازها جان انسان هم مصرف می شود.

مطالب بیشتر
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران

پنجره‌ایرانیان؛ بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود از احتمال افزایش رشد منفی اقتصاد ایران در سال‌های پیش‌رو خبر داده است.

مطالب بیشتر
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت

پنجره‌ایرانیان؛ حدود ۴۸ درصد خریدوفروش‌های بازار مسکن تهران در پنج منطقه انجام می‌شود که در شهریورماه با رشد تا ۶۰ درصدی معاملات نسبت به مرداد مواجه بودند؛ از دلایل تحرک بازار در این ماه می‌توان به آخرین‌مهلت جابه‌جایی، انتظارات تورمی و افزایش خریدهای سرمایه‌ای اشاره کرد.

مطالب بیشتر
سامانه سادا چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟
سامانه سادا چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مجلس در طرح ساماندهی بازار اجاره‌بهای املاک مسکونی مصوبات خوبی برای تکمیل سامانه‌های حوزه مسکن به‌ویژه سامانه املاک و اسکان و سامانه سادا پیش‌بینی کرده است و قطعا تکمیل این سامانه‌ها دست دولت را برای برنامه‌ریزی دقیق در حوزه مسکن بازخواهد کرد.

مطالب بیشتر
مسکن اجتماعی ناقص و کلی است
مسکن اجتماعی ناقص و کلی است

پنجره ایرانیان:همواره سیاست‌های مسکنی دولت را پیگیری می‌کنیم اما از انجایی که هنوز وزارت راه و شهرسازی سیاست نهایی و شفافی ندارد متاسفانه به نتیجه‌ای نمی‌رسیم.

مطالب بیشتر
کاهش اتلاف انرژی با اصلاح تجهیزات مصرف گاز
کاهش اتلاف انرژی با اصلاح تجهیزات مصرف گاز

پنجره ایرانیان: مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی گاز ایران از اجرای طرحهایی برای کاهش مصرف گاز در سال جاری خبر داد و گفت: اصلاح تجهیزات مصرف کننده گاز مهمترین راهکار برای کاهش مصرف گاز است.

مطالب بیشتر
دولت واحدهای مسکن بدون متقاضی را به کمیته امداد واگذار کند
دولت واحدهای مسکن بدون متقاضی را به کمیته امداد واگذار کند

پنجره ایرانیان؛ رئیس کمیته امداد با اعضای فراکسیون مستقلان ولایی مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت‌وگو کرد.

مطالب بیشتر