سرمایه‌گذاری میلیارد دلاری ایران برای تولید آلومینیوم
1398/08/20
پنجره‌ایرانیان؛ شکل‌گیری نخستین کارخانه صنعت آلومینیوم ایران قدمتی نزدیک به پنج دهه در کارنامه دارد و از سال ۱۳۵۱ خطوط تولید شمش در کارخانه ایرالکو راه‌اندازی شد و این مجموعه سال‌ها به فعالیت خود ادامه داد تا در دوران جمهوری اسلامی (۱۳۶۹) کارخانه‌های المهدی و سپس هرمزال (۱۳۸۵) وارد مدار تولید شدند، اما اکنون سخن از سرمایه‌گذاری میلیارد دلاری در کارخانه آلومینیوم جنوب برای دستیابی به ظرفیت میلیونی به میان آمده است.
سرمایه‌گذاری میلیارد دلاری ایران برای تولید آلومینیوم

به گزارش پنجره‌ایرانیان به نقل از ایمیدرو، بررسی پیشینه کارخانه آلومینیوم جنوب که در منطقه ویژه صنایع انرژی‌بر لامرد (استان فارس) واقع شده، گویای آن است که در سال ۱۳۸۲ (۲۰۰۳ میلادی) شرکت مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب (سالکو) به‌منظور توسعه صنایع انرژی‌بر و باهدف صادرات، رفع فقر، افزایش اشتغال و استفاده بهینه از منابع عظیم گازی کشور با ساخت یک کارخانه ذوب آلومینیوم با ظرفیت تقریبی یک‌میلیون تن در سال در سه فاز جداگانه برنامه‌ریزی شد.

چشم‌انداز پیش‌بینی‌شده برای شکل‌گیری این مجموعه، تبدیل‌شدن به بزرگ‌ترین تولیدکننده آلومینیوم در کشور و قرار گرفتن در جمع چهار تولیدکننده برتر آلومینیوم در خاورمیانه از راه توسعه ظرفیت تولید آلومینیوم برای ایجاد ارزش‌افزوده در بخش انرژی و دسترسی به بازارهای صادراتی است.

قرارداد این شرکت در سال ۱۳۹۰ (۲۰۱۱) به‌صورت EPCF (مهندسی، اجرا و ساخت با شرط تامین مالی) با شرکت ان.اف.سی چین امضا شد و اعتبار اسنادی آن در سال ۱۳۹۴ (۲۰۱۵ میلادی) فعال شد.

اکنون طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته انتظار می‌رود، افتتاح رسمی فاز نخست آلومینیوم جنوب (سالکو) آذرماه امسال با حضور مقام‌های ذی‌ربط کلید بخورد و به‌این‌ترتیب یک‌سوم از ظرفیت کارخانه فعال خواهد شد.

آمارها نشان می‌دهد که میزان کل سرمایه‌گذاری این طرح یک میلیارد دلار است و اشتغال‌زایی مستقیم این کارخانه یک هزار و ۲۰۰ نفر در نظر گرفته شده است.

طرح آلومینیوم جنوب با مشارکت سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و سرمایه‌گذاری غدیر شکل گرفت. یکی از ویژگی‌های پروژه سالکو، مشارکت پنج بانک کشور بوده است که با هدایت بانک صادرات صورت گرفته است.

کارخانه آلومینیوم جنوب، قرار است با ظرفیت ۱۰۰ هزار تن از مجموع ۳۰۰ هزار تن فاز نخست، وارد مدار تولید شود. دیگ‌های فاز نخست این مجموعه (۳۰۰ هزار تن) به‌مرور وارد مدار تولید می‌شود و در سال ۱۳۹۹ تکمیل خواهد شد. سالکو با تکمیل سه فاز به ظرفیت یک‌میلیون تن خواهد رسید.

جمهوری اسلامی برای افق ۱۳۹۹ دستیابی به تولید ۸۲۳ هزار تن شمش آلومینیومی را هدف‌گذاری کرده که برای تحقق این مهم یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری صرف می‌شود، صنعت آلومینیوم پس از سال‌ها از شکل‌گیری مثلث سه وجهی ایرالکو، المهدی و هرمزال، تبدیل به مربع چهارضلعی می‌شود که آلومینیوم جنوب از یک ایده کلان روی کاغذ، تبدیل به یک ضلع تولید در این بخش می‌شود.

 

 

 

تولید و عرضه پروفیل مولیون کشویی تک‌ریل توسط دکتروین
تولید و عرضه پروفیل مولیون کشویی تک‌ریل توسط دکتروین

پنجره‌ایرانیان؛ پروفیل مولیون کشویی تک‌ریل به سبد کالایی دکتروین اضافه شد.

مطالب بیشتر
صنعت آلومینیوم با تحریم خو گرفته است
صنعت آلومینیوم با تحریم خو گرفته است

پنجره‌ایرانیان؛ عضو هیات‌ مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم گفت: چند سال است که صنعت آلومینیوم در سایه تحریم‌ها در حال فعالیت است و صنایع کشور با آن خو گرفته‌اند.

مطالب بیشتر
عرضه نسخه موبایل نرم‌افزار MasterWin
عرضه نسخه موبایل نرم‌افزار MasterWin

پنجره‌ایرانیان؛ نسخه موبایل نرم‌افزار MasterWin برای گوشی‌های موبایل با سیستم‌عامل (Android و iOS) طراحی و به بازار عرضه می‌شود.

مطالب بیشتر
پذیرش نماینده فعال پروفیل پایندژ
پذیرش نماینده فعال پروفیل پایندژ

پنجره‌ایرانیان؛ پایندژ تولیدکننده پروفیل یو.پی.وی.سی در و پنجره از سراسر کشور نمایندگی فعال می‌پذیرد.

مطالب بیشتر
وین‌تک منتخب جشنواره ملی اقتصاد مقاومتی
وین‌تک منتخب جشنواره ملی اقتصاد مقاومتی

پنجره‌ایرانیان؛ دومین جشنواره ملی اقتصاد مقاومتی در شهر تبریز برگزار شد.

مطالب بیشتر
دریافت گواهینامه مدیریت یکپارچه سیستم کرتین‌وال توسط آکپا ایران
دریافت گواهینامه مدیریت یکپارچه سیستم کرتین‌وال توسط آکپا ایران

پنجره‌ایرانیان؛ آکپا ایران موفق به دریافت گواهینامه سیستم مدیریت یکپارچه برای محصولات سیستم‌های نمای کرتین‌وال شد.

مطالب بیشتر
تولید افزودنی آچانت در رنگین آلومینیوم پاسارگاد
تولید افزودنی آچانت در رنگین آلومینیوم پاسارگاد

پنجره‌ایرانیان، رنگین آلومینیوم پاسارگاد محصول جدید افزودنی آچانت را روانه بازار کرد.

مطالب بیشتر
راه ‏اندازی ماشین ‏آلات فوم اینداستری در شیراز
راه ‏اندازی ماشین ‏آلات فوم اینداستری در شیراز

پنجره ایرانیان: ماشین‏ آلات ایتالیایی مونتاژ در و پنجره ‏آلومینیومی با برند فوم اینداستری در شیراز نصب و راه ‏اندازی شد.

مطالب بیشتر
وزیر صمت: تولیدکنندگان آلومینیوم در تامین مواد اولیه استراتژیک خود مشارکت کنند
وزیر صمت: تولیدکنندگان آلومینیوم در تامین مواد اولیه استراتژیک خود مشارکت کنند

پنجره‌ایرانیان؛ وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: شرکت‌های تولیدکننده آلومینیوم همانند شرکت‌های فولادی، در تامین مواد اولیه استراتژیک موردنیاز خود، مشارکت کنند.

مطالب بیشتر
شماره 155 پنجره‌ایرانیان روی سایت قرار گرفت
شماره 155 پنجره‌ایرانیان روی سایت قرار گرفت

جدیدترین شماره نشریه پنجره‌ایرانیان قبل از انتشار و توزیع نسخه کاغذی، به‌صورت پی.دی.اف روی وب‌سایت این نشریه بارگذاری شد.

مطالب بیشتر
تغییر آدرس شرکت پارس یراق پروفیل
تغییر آدرس شرکت پارس یراق پروفیل

پنجره‌ایرانیان؛ نشانی پستی شرکت پارس یراق پروفیل تغییر کرد.

مطالب بیشتر
اعطای نمایندگی فروش پروفیل کاتیا در بازرگانی سمام
اعطای نمایندگی فروش پروفیل کاتیا در بازرگانی سمام

پنجره‌ایرانیان؛ بازرگانی سمام به متقاضیان واجد شرایط، نمایندگی فروش پروفیل کاتیا اعطا می‌کند.

مطالب بیشتر