قیمت گران‌ترین خانه‌ فروخته‌شده در تهران
1398/08/25
پنجره‌ایرانیان؛ خانه‌ای در محله درختی سعادت‌آباد با ۵۲۳ مترمربع متراژ لقب گران‌ترین خانه معامله‌شده‌ بازار مسکن شهر تهران در مهرماه ۱۳۹۸ را به خود اختصاص داد.
قیمت گران‌ترین خانه‌ فروخته‌شده در تهران

به گزارش ایسنا، مهرماه امسال محله بلوار دریا در منطقه ۲ بیشترین ارزش معاملات، محله جنت‌آباد جنوبی در منطقه ۵ بیشترین تعداد قراردادهای خریدوفروش و محله سرتخت در منطقه ۲۰ بالاترین میزان رشد سالیانه قیمت مسکن شهر تهران را به خود اختصاص دادند؛ اما ازنظر قیمت کل، خانه‌ای در محله درختی واقع در سعادت‌آباد با ۵۲۳ مترمربع متراژ و ارزشی بالغ‌بر ۳۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان، لقب گران‌ترین خانه را به خود اختصاص داده است. از سوی دیگر خانه‌ای ۳۴۷ متری در محله امام‌زاده قاسم با قیمت متری ۷۱ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان رکورد گران‌ترین خانه را ازنظر قیمت هر مترمربع کسب کرد.

 

منطقه ۲ کانون ارزش معاملات در بازار مسکن

آمار به‌دست‌آمده از سامانه آماری کیلید نشان می‌دهد پنج محله‌ای که بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داده‌اند، به ترتیب بلوار دریا با ۱۵۰ میلیارد و ۳۵۷ میلیون تومان طی ۳۶ معامله، سعادت‌آباد با ۱۳۱ میلیارد و ۳۶۱ میلیون تومان طی ۳۱ خریدوفروش، کاشانک با ۷۹ میلیارد و ۶۸۰ میلیون تومان در ۱۷ معامله و امامزاده قاسم و امانیه به ترتیب با ۷۶ میلیارد و ۴۱۷ میلیون و ۷۲ میلیارد و ۴۳۵ میلیون تومان با ۱۰ و ۱۷ مورد خریدوفروش ملکی، بالاترین میزان ارزش قیمت را از آن خود کردند.

اما اگر بخواهیم میزان تورم به وجود آمده در بازار مسکن را به‌درستی درک کنیم، کافی است ارزش و تعداد معاملات رخ‌داده را با همین بازه زمانی در سال گذشته مقایسه کنیم. گزارش بانک مرکزی، خبر از نصف شدن تعداد معاملات می‌دهد اما این کاهش‌کمی، ارزش معاملات را کاهش نداده؛ حتی در برخی مناطق افزایش هم داشته است.

سال گذشته بلوار دریا ۶۸ مورد معاملاتی را با ارزش ۱۵۱ میلیارد و ۵۰۷ میلیون تومان ثبت کرد و محله سعادت‌آباد نیز طی ۷۳ مورد خریدوفروش ۲۴۹ میلیارد و ۹۲۱ میلیون تومان در ارزش معاملات را رقم‌زده بود. کاشانک نیز به همین نسبت ۵۰ درصد کاهش را تجربه کرده و با ۳۶ مورد خریدوفروش به ارزش ۱۲۹ میلیارد و ۶۰۳ میلیون تومان، مهرماه سال گذشته را پشت سرگذاشت. درهمین راستا محله امامزاده قاسم ۱۰۷ میلیارد و ۸۲۰ میلیون تومان طی ۲۷ مورد معاملاتی و امانیه با ۱۳۲ میلیارد و ۶۱۴ میلیون تومان در ۵۴ مورد خریدوفروش که تفاوت قیمتی بیش از سه برابر نسبت به مهرماه امسال داشته، هفتمین ماه سال پیش را پشت سر گذاشتند.

 این آمار به‌صراحت افزایش قیمت مسکن و کاهش تعداد معاملات را نشان می‌دهد که راهنمای خوبی برای اعمال سیاست‌گذاری‌های منطقه‌ای محسوب می‌شود. از طرفی متقاضیان خرید در این مناطق نیز می‌توانند با بررسی این آمار، روند نوسانات روی‌داده را مشاهده و برای ورود به آن محلات تصمیم‌گیری کنند.

 

شروع روند افزایش معاملات از مهرماه

اما باید مدنظر داشته باشیم مهرماه آغاز سال تحصیلی است و خانواده‌های کمتری در این بازه زمانی نقل‌وانتقال ملکی انجام می‌دهند. بااین‌حال مهر امسال نسبت به شهریورماه، روند افزایشی در تعداد معاملات داشته و با ۶۵۷ مورد افزایش در معاملات عدد ۳ هزار و ۵۱۲ مورد معاملاتی را ثبت کرده است. این در حالی است که ابتدای سال تحصیلی در سال ۹۷، ۹ هزار و ۵۷۵ عدد خریدوفروش ثبت شده بود.

آماری که شاید برای سرمایه‌گذاران از اهمیت بیشتری برخوردار باشد، روند طی شده در محلاتی است که بیشترین رشد قیمت را تجربه کرده‌اند. نکته قابل‌توجه استقبالی است که در محله‌های ارزان‌تر روی داده و به همین نسبت بیشترین افزایش قیمت را به خود اختصاص داده‌اند. منطقه ۲۰ با رشد ۹ درصدی قیمت و محله سرتخت در همین منطقه، با رشد ۱۲ درصدی بیشترین‌ افزایش قیمت را در مهرماه تجربه کرده‌اند.

یکی از مناطقی که همیشه برای متقاضیان سکونت در غرب تهران و مشاورین املاک جذاب بوده منطقه ۵ تهران است. این منطقه به دلایل مختلف همیشه متقاضی زیادی برای خرید یا اجاره داشته و هنوز همان جذابیت‌ها را به همراه دارد. به‌طوری‌که مهرماه امسال نیز رکورد بیشترین تعداد معاملات را منطقه ۵ به خود اختصاص داده و مشاورین املاک در این منطقه ۵۰۳ معامله مسکنی داشتند. در این راستا محله‌ای که بیشترین آمار معاملات را به خود اختصاص داده، جنت‌آباد جنوبی با ۵۴ معامله به ارزش ۵۸ میلیارد تومان بوده است.

 

بالاترین میزان کاهش قیمت ماهیانه در منطقه ۲۲

در این میان باید به مناطقی که روند کاهشی در قیمت معاملات داشته‌اند و می‌توان به‌عنوان مناطق هدف برای خرید و سرمایه‌گذاری به این مناطق نگاه کرد نیز توجه خاصی داشت. منطقه ۲۲ با کاهش ۱۴.۵ درصدی در قیمت فرصت خوبی برای ورود سرمایه‌گذاران به شمار می‌رود. همچنین محله گلستان که یکی از محله‌های خوب این منطقه محسوب می‌شود، کاهش ۱۸.۷ درصدی را در قیمت تجربه کرده است.

مهرماه سال گذشته گران‌ترین منطقه‌ در تهران منطقه یک بود و شاخص قیمتی آن متری ۱۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان ثبت شد؛ اما امسال همین منطقه با نزدیک به ۱۰ میلیون تومان افزایش، متری ۲۸ میلیون و ۸۶۰ هزار تومان قیمت‌گذاری شده است.

 

کدام مناطق بیشترین افت قیمت ماهیانه را داشتند؟

مهرماه ۱۳۹۸ مناطقی از تهران که بیشترین روند کاهشی را در شاخص قیمت نسبت به ماه قبل تجربه کرده‌اند، به ترتیب منطقه ۲۲ با ۱۴.۵ درصد نزول قیمت، ۲۱ با ۱۴.۲ درصد، منطقه ۱۸ با ۱۲ درصد، تهران‌پارس و منطقه ۷ با ۸.۸ درصد، ۱۱ با ۷.۹ درصد، ۱۵ با ۷.۶ درصد، منطقه ۵ با ۵ درصد، ۱۴ با ۴.۹ درصد، ۶ با ۴.۳، منطقه ۳ با ۳ و ۳ دهم درصد، ۱۰ با ۲.۲، ۱۲ با ۱.۸ درصد، منطقه ۴ با ۱.۶، منطقه ۹ و ۱۶ با ۰.۴ درصد و منطقه ۲ با ۰.۳ درصد بوده‌اند.

افزایش کیفیت مصالح ساختمانی با صدور گواهینامه‌ فنی
افزایش کیفیت مصالح ساختمانی با صدور گواهینامه‌ فنی

پنجره ایرانیان: رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در کنفرانس ملی محافظت ساختمان‌ها و سیستم‌های حمل ونقل در برابر آتش با بیان این‌که همه اقلام ساختمانی در دامنه شمول گواهی‌نامه فنی ساختمان می‌گنجند گفت: نگرانی در مورد کیفیت ساخت و ساز بیشتر شده و این باعث شده تا به مقوله گواهینامه فنی بیشتر پرداخته شود.

مطالب بیشتر
قدرت خرید مسکن افزایش می‌یابد؟
قدرت خرید مسکن افزایش می‌یابد؟

پنجره‌ایرانیان؛ اولویت پرداخت وام ازدواج به کسانی که در صندوق پس‌انداز مسکن یکم ثبت‌نام کرده‌اند در حالی از سوی مجلس مطرح‌شده که محاسبات نشان می‌دهد تجمیع این دو نوع تسهیلات تنها ۳۱ درصد ارزش یک آپارتمان ۵۵ متری با توجه به میانگین قیمت پایتخت را پوشش می‌دهد.

مطالب بیشتر
سرمایه گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است
سرمایه گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است

پنجره ایرانیان: معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و امور اجتماعی گفت: در حالی که رشد سرمایه‏ گذاری در کشور در 20 سال گذشته 1.6 درصد افزایش یافته، میزان سرمایه‏ گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است.

مطالب بیشتر
گزارش مدیران ارشد صنعت ساختمان؛ اندکی دلگرم‌کننده
گزارش مدیران ارشد صنعت ساختمان؛ اندکی دلگرم‌کننده

پنجره‌ایرانیان؛ نتایج تازه‌‌‌ترین نظرسنجی ماهانه از مدیران شرکت‌های ساختمانی فعال در بازار مسکن حاوی نشانه‌‌‌هایی از خروج این گروه از فاز بدبینی است.

مطالب بیشتر
فراخوانی برای حمایت از طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان
فراخوانی برای حمایت از طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان

پنجره‌ایرانیان؛ فراخوان ارسال طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان منتشر شد.

مطالب بیشتر
ساخت و تحویل ۴۰۰ هزار واحد مسکن ملی به عمر دولت دوازدهم قد می‌دهد؟
ساخت و تحویل ۴۰۰ هزار واحد مسکن ملی به عمر دولت دوازدهم قد می‌دهد؟

پنجره‌ایرانیان؛ پس از کلی وعده‌ووعید توسط وزارت راه و شهرسازی درباره افتتاح اولین واحد‌های مسکن ملی، سرانجام تعدادی از این مسکن‌ها در آبان‌ماه سال جاری افتتاح شد. به نظر می‌رسد سرعت کُند دولت در تحویل این واحد‌ها موجب شده است که اطلاعیه‌های غیرقانونی فروش مسکن‌های ملی در فضای مجازی رو به رشد باشد.

مطالب بیشتر
راه‌‏اندازی خانه گفتمان شهری راهی برای مرمت بافت‏‌های تاریخی
راه‌‏اندازی خانه گفتمان شهری راهی برای مرمت بافت‏‌های تاریخی

پنجره ایرانیان: معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه مرمت و بهسازی بافت‏‌های تاریخی در مردم باید نهادینه شود، گفت: تنها راه‌حل احیای این بافت‌‏ها جریان سازی روند مرمت و بهسازی آن‌ها و راه‌‏اندازی گفتمان‏‌های شهری است.

مطالب بیشتر
مثلث مهندسی، شناسنامه فنی و مقررات ملی را جدی بگیریم
مثلث مهندسی، شناسنامه فنی و مقررات ملی را جدی بگیریم

نایب رییس اول سازمان نظام مهندسی کشور، مثلث قانون نظام مهندسی، شناسنامه فنی ملکی و مقررات ملی ساختمان را دارای ارتباط تنگاتنگی دانست و گفت: اگر شناسنامه فنی ملکی ساختمان به صورت دقیق اجرا شود، حداقل این است که در حوزه نظام مهندسی میزان تخلفات کاهش می یابد.

مطالب بیشتر
در پس لبخند آخوندی و رجبی چه گذشت؟
در پس لبخند آخوندی و رجبی چه گذشت؟

پنجره ایرانیان؛ در جلسه‌ای که به منظور بررسی موارد اختلافی بین وزارت راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی ساختمان برگزار شد، به نظر می‌رسد با وجود لبخندها، چالش‌های فی‌مابین همچنان به قوت خود باقی مانده است.

مطالب بیشتر
چرخش دست به دست وام 80 میلیونی مسکن
چرخش دست به دست وام 80 میلیونی مسکن

پنجره ایرانیان:در تابستان امسال بود که وزارت راه و شهرسازی طرحی مبنی بر راه اندازی صندوق پس انداز مسکن برای پرداخت وام به متقاضیان طبقه متوسط و بالا به بانک مرکزی ارائه کرد و منتظر بررسی و اعلام نظر بانک مرکزی در این رابطه و طرح آن در شورای پول و اعتبار ماند.

مطالب بیشتر
اعطای جایزه ملی انرژی تجدیدپذیر به برترین‌ فعالان
اعطای جایزه ملی انرژی تجدیدپذیر به برترین‌ فعالان

پنجره‌ایرانیان؛ با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری پنجمین کنفرانس و نمایشگاه بین‌المللی و دومین جایزه ملی انرژی‌های تجدیدپذیر به‌صورت آنلاین برگزار خواهد شد.

مطالب بیشتر
وعده کاهش قیمت مسکن مخرب است
وعده کاهش قیمت مسکن مخرب است

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه برای ساخت سالیانه یک‌میلیون واحد مسکونی باید به‌اندازه کل نقدینگی کشور فقط در یک سال هزینه کنیم گفت: دست‌کم ۱۰ سال زمان می‌برد تا نتیجه اجرای طرح جهش مسکن در بازار خود را نشان دهد اما وعده کاهش عن‌قریب قیمت مسکن به‌اندازه ارائه تحلیل‌های افزایشی در بازار مخرب است؛ زیرا باعث فرار سرمایه می‌شود.

مطالب بیشتر