معاون بنیاد مسکن: متقاضی نباشد نمی‌سازیم
1401/06/22
پنجره‌ایرانیان؛ معاون مسکن شهری بنیاد مسکن گفت: تعداد ۲۸۲ هزار واحد نهضت ملی مسکن با حمایت و نظارت بنیاد در مناطق شهری و روستایی در حال ساخت است که در این زمینه با استفاده از تجربه مسکن مهر، تقاضامحور بودن را مدنظر قرار داده‌ایم و در مناطقی که متقاضی نیست پروژه اجرا نمی‌کنیم.
معاون بنیاد مسکن: متقاضی نباشد نمی‌سازیم

حمیدرضا سهرابی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: وزارت راه و شهرسازی معادل ۲۰۰ هزار واحد زمین برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن در مناطق شهری به ما تخصیص داده و متقاضی تعریف‌شده حدود ۱۰۳ هزار واحد است. بنیاد مسکن تقریبا ۱۰۰ هزار واحد را شروع کرده و طی یک سال اخیر ۳۵۰ واحد به مرحله‌ی افتتاح رسید که شهریورماه در استان قم ۱۸۰ واحد را به‌صورت نمادین افتتاح کردیم.

وی با بیان این‌که در تقاضامحور بودن پروژه از تجربه مسکن مهر استفاده می‌کنیم گفت: اعتقاد داریم طرح نهضت ملی مسکن باید متقاضی محور باشد. درواقع اگر متقاضی نباشد و موضوعات تخصیص زمین، کاربری و الحاقات محقق نشود کار را شروع نمی‌کنیم.

سهرابی درباره آخرین فرآیند اجرای طرح نهضت ملی مسکن توسط بنیاد گفت: بنیاد مسکن در سه بخش شامل گروه ساخت، بنیاد ساخت و خودمالک، پروژه‌ها را اجرا می‌کند. طبیعتا حیطه فعالیت بنیاد مسکن شهرهای کمتر از ۱۰۰ هزار نفر است ولی در برخی شهرهای بزرگ‌تر نیز مثل قم، بندرعباس و زاهدان در حال فعالیت هستیم.

وی تصریح کرد: علاوه بر ۱۰۰ هزار واحد مسکن شهری، ساخت ۱۸۲ هزار واحد روستایی نیز توسط بنیاد مسکن شروع شده که در بخش زمین، تسهیلات و نظارت، خدمات ارائه می‌دهد.

 

برای ۶۰۰۰ متقاضی، زمین تامین نشده است

معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان این‌که برای حدود ۶۰۰۰ متقاضی ثبت نامی نهضت ملی مسکن، تامین زمین نشده است گفت: اجرای پروژه‌ها مقدماتی دارد که شامل تخصیص زمین، طراحی، پروانه و عملیات آماده‌سازی است. در مواردی نیز ثبت‌نام‌شده ولی معادل آن زمین معرفی نشد، یا زمین تخصیص یافت اما بعدا معارض پیدا کرد. در برخی موارد زمین، اختصاص یافته و طراحی شروع شده ولی متقاضی معرفی نشده است.

به گفته سهرابی، بنیاد مسکن در حوزه شهری طرح نهضت ملی مسکن، زمین در اختیار ندارد و باید وزارت راه و شهرسازی اقدام به معرفی زمین‌ها کند. به دلیل این‌که اراضی خارج از بافت شهری است ابتدا باید در شورای عالی معماری و شهرسازی به تصویب برسد، سپس پروانه صادر شود، مناقصه برای انتخاب پیمانکار صورت گیرد و چون پروژه‌ها معمولا بزرگ‌مقیاس هستند، کارها زمان می‌برد. در برخی موارد که این فرآیند تسریع می‌شود طرح‌ها زودتر به اجرا می‌رسند.

 

پروژه صدرا در کمتر از سه ماه شروع شد

وی تاکید کرد: در پروژه ۳۱۵۲ واحدی شهر جدید صدرا شیراز ما به‌عنوان کارگزار فعالیت می‌کنیم. در این شهر طی کمتر از سه ماه تمام مراحل را طی کردیم که الان پروژه به مرحله‌ی بتن‌ریزی رسیده و به‌زودی فونداسیون شروع می‌شود.

معاون بنیاد مسکن با اعلام این وعده که طرح نهضت ملی مسکن در آینده تسریع می‌شود گفت: بر اساس سرعت تامین زمین‌های قابل ساخت امیدواریم در آینده روند اجرای طرح‌ها سرعت بیشتری به خود بگیرد.

افزایش کیفیت مصالح ساختمانی با صدور گواهینامه‌ فنی
افزایش کیفیت مصالح ساختمانی با صدور گواهینامه‌ فنی

پنجره ایرانیان: رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در کنفرانس ملی محافظت ساختمان‌ها و سیستم‌های حمل ونقل در برابر آتش با بیان این‌که همه اقلام ساختمانی در دامنه شمول گواهی‌نامه فنی ساختمان می‌گنجند گفت: نگرانی در مورد کیفیت ساخت و ساز بیشتر شده و این باعث شده تا به مقوله گواهینامه فنی بیشتر پرداخته شود.

مطالب بیشتر
قدرت خرید مسکن افزایش می‌یابد؟
قدرت خرید مسکن افزایش می‌یابد؟

پنجره‌ایرانیان؛ اولویت پرداخت وام ازدواج به کسانی که در صندوق پس‌انداز مسکن یکم ثبت‌نام کرده‌اند در حالی از سوی مجلس مطرح‌شده که محاسبات نشان می‌دهد تجمیع این دو نوع تسهیلات تنها ۳۱ درصد ارزش یک آپارتمان ۵۵ متری با توجه به میانگین قیمت پایتخت را پوشش می‌دهد.

مطالب بیشتر
سرمایه گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است
سرمایه گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است

پنجره ایرانیان: معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و امور اجتماعی گفت: در حالی که رشد سرمایه‏ گذاری در کشور در 20 سال گذشته 1.6 درصد افزایش یافته، میزان سرمایه‏ گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است.

مطالب بیشتر
گزارش مدیران ارشد صنعت ساختمان؛ اندکی دلگرم‌کننده
گزارش مدیران ارشد صنعت ساختمان؛ اندکی دلگرم‌کننده

پنجره‌ایرانیان؛ نتایج تازه‌‌‌ترین نظرسنجی ماهانه از مدیران شرکت‌های ساختمانی فعال در بازار مسکن حاوی نشانه‌‌‌هایی از خروج این گروه از فاز بدبینی است.

مطالب بیشتر
فراخوانی برای حمایت از طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان
فراخوانی برای حمایت از طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان

پنجره‌ایرانیان؛ فراخوان ارسال طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان منتشر شد.

مطالب بیشتر
ساخت و تحویل ۴۰۰ هزار واحد مسکن ملی به عمر دولت دوازدهم قد می‌دهد؟
ساخت و تحویل ۴۰۰ هزار واحد مسکن ملی به عمر دولت دوازدهم قد می‌دهد؟

پنجره‌ایرانیان؛ پس از کلی وعده‌ووعید توسط وزارت راه و شهرسازی درباره افتتاح اولین واحد‌های مسکن ملی، سرانجام تعدادی از این مسکن‌ها در آبان‌ماه سال جاری افتتاح شد. به نظر می‌رسد سرعت کُند دولت در تحویل این واحد‌ها موجب شده است که اطلاعیه‌های غیرقانونی فروش مسکن‌های ملی در فضای مجازی رو به رشد باشد.

مطالب بیشتر
راه‌‏اندازی خانه گفتمان شهری راهی برای مرمت بافت‏‌های تاریخی
راه‌‏اندازی خانه گفتمان شهری راهی برای مرمت بافت‏‌های تاریخی

پنجره ایرانیان: معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه مرمت و بهسازی بافت‏‌های تاریخی در مردم باید نهادینه شود، گفت: تنها راه‌حل احیای این بافت‌‏ها جریان سازی روند مرمت و بهسازی آن‌ها و راه‌‏اندازی گفتمان‏‌های شهری است.

مطالب بیشتر
مثلث مهندسی، شناسنامه فنی و مقررات ملی را جدی بگیریم
مثلث مهندسی، شناسنامه فنی و مقررات ملی را جدی بگیریم

نایب رییس اول سازمان نظام مهندسی کشور، مثلث قانون نظام مهندسی، شناسنامه فنی ملکی و مقررات ملی ساختمان را دارای ارتباط تنگاتنگی دانست و گفت: اگر شناسنامه فنی ملکی ساختمان به صورت دقیق اجرا شود، حداقل این است که در حوزه نظام مهندسی میزان تخلفات کاهش می یابد.

مطالب بیشتر
در پس لبخند آخوندی و رجبی چه گذشت؟
در پس لبخند آخوندی و رجبی چه گذشت؟

پنجره ایرانیان؛ در جلسه‌ای که به منظور بررسی موارد اختلافی بین وزارت راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی ساختمان برگزار شد، به نظر می‌رسد با وجود لبخندها، چالش‌های فی‌مابین همچنان به قوت خود باقی مانده است.

مطالب بیشتر
چرخش دست به دست وام 80 میلیونی مسکن
چرخش دست به دست وام 80 میلیونی مسکن

پنجره ایرانیان:در تابستان امسال بود که وزارت راه و شهرسازی طرحی مبنی بر راه اندازی صندوق پس انداز مسکن برای پرداخت وام به متقاضیان طبقه متوسط و بالا به بانک مرکزی ارائه کرد و منتظر بررسی و اعلام نظر بانک مرکزی در این رابطه و طرح آن در شورای پول و اعتبار ماند.

مطالب بیشتر
اعطای جایزه ملی انرژی تجدیدپذیر به برترین‌ فعالان
اعطای جایزه ملی انرژی تجدیدپذیر به برترین‌ فعالان

پنجره‌ایرانیان؛ با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری پنجمین کنفرانس و نمایشگاه بین‌المللی و دومین جایزه ملی انرژی‌های تجدیدپذیر به‌صورت آنلاین برگزار خواهد شد.

مطالب بیشتر
وعده کاهش قیمت مسکن مخرب است
وعده کاهش قیمت مسکن مخرب است

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه برای ساخت سالیانه یک‌میلیون واحد مسکونی باید به‌اندازه کل نقدینگی کشور فقط در یک سال هزینه کنیم گفت: دست‌کم ۱۰ سال زمان می‌برد تا نتیجه اجرای طرح جهش مسکن در بازار خود را نشان دهد اما وعده کاهش عن‌قریب قیمت مسکن به‌اندازه ارائه تحلیل‌های افزایشی در بازار مخرب است؛ زیرا باعث فرار سرمایه می‌شود.

مطالب بیشتر