هشدار به دلالان بی‌خیال مسکن مهر
1398/11/07
پنجره‌ایرانیان؛ افزایش سود تسهیلات مسکن مهر از ۴ به ۱۸ درصد برای مالکانی که نسبت به تکمیل آورده و تحویل واحد خود اقدام نمی‌کنند در دستور کار دولت و بانک مسکن قرار دارد.
هشدار به دلالان بی‌خیال مسکن مهر

به گزارش ایسنا، بسیاری از واحدهای مسکن مهر در شهرهای پردیس، پرند و هشتگرد توسط واسطه‌ها خریداری شده است. با این‌که تعداد دقیق این نوع واحدها مشخص نیست اما به‌طور نسبی می‌توان تخمین زد عمده آپارتمان‌های خالی از سکنه توسط دلالان خریداری شده است؛ افرادی که نه‌تنها آورده خود را تکمیل نمی‌کنند بلکه همواره بر موج نارضایتی بجای متقاضیان واقعی از تاخیر در تحویل واحدها سوار می‌شوند و دقیقه ۹۰ خود را کنار می‌کشند.

طی سال‌های اخیر راهکارهای مختلفی برای مجاب کردن مالکان واحدهای مسکن مهر برای تکمیل سهم آورده اندیشیده شده که با توجه ماهیت توصیه‌ای و غیرموثر آنها کارایی لازم را نداشته است. این بار اما بانک در نظر دارد تنبیهی را برای این مالکان در نظر بگیرد که شاید به‌قول‌معروف افاقه کند. مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید پرند، بانک مسکن اعلام کرده کسانی که از تکمیل آورده و تحویل واحدهای مسکن مهر خودداری می‌کنند سود وام آنها از ۴ درصد به ۱۸ درصد افزایش می‌یابد. محسن وطن‌خواهی البته این را هم گفت که تلاش می‌کنیم این موضوع شامل متقاضیان واقعی نشود.

مدیرعامل عمران پرند اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۱۳ هزار واحد مسکن مهر پرند آماده شده که متقاضیان تحویل نگرفتند. البته بخشی از واحدها ممکن است در جزئیاتی مشکل داشته باشد ولی درعین‌حال هیچ تلاشی از سوی صاحبان این واحدها برای تحویل دیده نمی‌شود و به همین دلیل بانک مسکن اعلام کرده اگر خانه را تحویل نگیرند سود وام آنها از ۴ به ۱۸ درصد افزایش پیدا می‌کند. تلاش ما این است که متقاضیان واقعی آسیب نبینند و اگر قرار است سود تسهیلات این واحدها افزایش پیدا کند شامل دلالان شود.

وی افزود: مصوبه‌ای به دست ما رسید که هزینه نگهداری واحدهای خالی محاسبه شود ولی ما می‌گوییم هزینه نگهداری را پیمانکار تعیین نکند، بلکه ما تعیین کنیم. حواسمان هست که جانب مردم را رعایت کنیم اما انتظار داریم متقاضیان نیز درخصوص پرداخت آورده و تحویل واحدها همکاری کنند.

دلالان مسکن مهر به همان اندازه که از افزایش قیمت‌ها استقبال می‌کنند، نسبت به هر نوع اقدامی که به ضررشان باشد واکنش نشان می‌دهند. یکی از این موارد به مخالفتشان با اجباری شدن خرید عرصه برای واحدهایی است که بیش از یک بار خریدوفروش می‌شوند.

حسن حضرتی، مدیر اجرایی واگذاری عرصه مسکن مهر پردیس در این خصوص به ایسنا گفت: بر اساس بخشنامه قانون ۹۹ ساله خرید عرصه برای مالکان اولیه واحدهای مسکن مهر اجباری نیست، مگر اینکه خودشان درخواست کنند؛ اما با توجه به مسئله‌ واسطه‌گری و این‌که بسیاری از واحدهای مسکن مهر شهر جدید پردیس توسط دلالان خریداری شده، برای مالکان بعدی خرید عرصه اجباری است که آن‌هم می‌توانند به‌صورت نقدی یا اقساطی پرداخت کنند.

 

بسیاری از واحدهای افتتاح‌شده خالی است

وی افزود: بسیاری از واحدهای مسکن مهر پردیس که افتتاح‌شده خالی است. به‌طور مثال در بلوک‌های ۵۹ واحدی فاز ۱۱ بعضا ۱۰ خانوار هم ساکن نیستند که نشان می‌دهد عمده واحدها توسط سفته‌بازان خریداری شده و برای تحویل اقدام نمی‌کنند. به همین دلیل هیات مدیره شرکت عمران مصوب کرد که خرید عرصه برای نفرات اول اجباری نیست ولی اگر واحد در ریل خریدوفروش افتاد باید وضعیت عرصه تعیین تکلیف شود.

هم‌چنین نادر عربی، مدیرکل دفتر توسعه امور مسکن شرکت عمران شهرهای جدید، واسطه‌گری در خریدوفروش واحدهای مسکن مهر را یکی از مشکلات شهرهای جدید دانسته و گفته است: تلاش می‌شود این موضوع نیز سروسامان پیدا کند هم‌اکنون مصوبه‌ای را تهیه کرده‌ایم که در صورت تصویب، با این موارد برخورد می‌شود و سود وام بانکی واحدهایی که تحویل گرفته نمی‌شوند از چهار به ۱۸ درصد افزایش یابد.

 

افزایش کیفیت مصالح ساختمانی با صدور گواهینامه‌ فنی
افزایش کیفیت مصالح ساختمانی با صدور گواهینامه‌ فنی

پنجره ایرانیان: رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در کنفرانس ملی محافظت ساختمان‌ها و سیستم‌های حمل ونقل در برابر آتش با بیان این‌که همه اقلام ساختمانی در دامنه شمول گواهی‌نامه فنی ساختمان می‌گنجند گفت: نگرانی در مورد کیفیت ساخت و ساز بیشتر شده و این باعث شده تا به مقوله گواهینامه فنی بیشتر پرداخته شود.

مطالب بیشتر
قدرت خرید مسکن افزایش می‌یابد؟
قدرت خرید مسکن افزایش می‌یابد؟

پنجره‌ایرانیان؛ اولویت پرداخت وام ازدواج به کسانی که در صندوق پس‌انداز مسکن یکم ثبت‌نام کرده‌اند در حالی از سوی مجلس مطرح‌شده که محاسبات نشان می‌دهد تجمیع این دو نوع تسهیلات تنها ۳۱ درصد ارزش یک آپارتمان ۵۵ متری با توجه به میانگین قیمت پایتخت را پوشش می‌دهد.

مطالب بیشتر
سرمایه گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است
سرمایه گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است

پنجره ایرانیان: معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و امور اجتماعی گفت: در حالی که رشد سرمایه‏ گذاری در کشور در 20 سال گذشته 1.6 درصد افزایش یافته، میزان سرمایه‏ گذاری در بخش مسکن چهار برابر شده است.

مطالب بیشتر
گزارش مدیران ارشد صنعت ساختمان؛ اندکی دلگرم‌کننده
گزارش مدیران ارشد صنعت ساختمان؛ اندکی دلگرم‌کننده

پنجره‌ایرانیان؛ نتایج تازه‌‌‌ترین نظرسنجی ماهانه از مدیران شرکت‌های ساختمانی فعال در بازار مسکن حاوی نشانه‌‌‌هایی از خروج این گروه از فاز بدبینی است.

مطالب بیشتر
فراخوانی برای حمایت از طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان
فراخوانی برای حمایت از طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان

پنجره‌ایرانیان؛ فراخوان ارسال طرح‌های نوآورانه و فناورانه حوزه انرژی در ساختمان منتشر شد.

مطالب بیشتر
ساخت و تحویل ۴۰۰ هزار واحد مسکن ملی به عمر دولت دوازدهم قد می‌دهد؟
ساخت و تحویل ۴۰۰ هزار واحد مسکن ملی به عمر دولت دوازدهم قد می‌دهد؟

پنجره‌ایرانیان؛ پس از کلی وعده‌ووعید توسط وزارت راه و شهرسازی درباره افتتاح اولین واحد‌های مسکن ملی، سرانجام تعدادی از این مسکن‌ها در آبان‌ماه سال جاری افتتاح شد. به نظر می‌رسد سرعت کُند دولت در تحویل این واحد‌ها موجب شده است که اطلاعیه‌های غیرقانونی فروش مسکن‌های ملی در فضای مجازی رو به رشد باشد.

مطالب بیشتر
راه‌‏اندازی خانه گفتمان شهری راهی برای مرمت بافت‏‌های تاریخی
راه‌‏اندازی خانه گفتمان شهری راهی برای مرمت بافت‏‌های تاریخی

پنجره ایرانیان: معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه مرمت و بهسازی بافت‏‌های تاریخی در مردم باید نهادینه شود، گفت: تنها راه‌حل احیای این بافت‌‏ها جریان سازی روند مرمت و بهسازی آن‌ها و راه‌‏اندازی گفتمان‏‌های شهری است.

مطالب بیشتر
مثلث مهندسی، شناسنامه فنی و مقررات ملی را جدی بگیریم
مثلث مهندسی، شناسنامه فنی و مقررات ملی را جدی بگیریم

نایب رییس اول سازمان نظام مهندسی کشور، مثلث قانون نظام مهندسی، شناسنامه فنی ملکی و مقررات ملی ساختمان را دارای ارتباط تنگاتنگی دانست و گفت: اگر شناسنامه فنی ملکی ساختمان به صورت دقیق اجرا شود، حداقل این است که در حوزه نظام مهندسی میزان تخلفات کاهش می یابد.

مطالب بیشتر
در پس لبخند آخوندی و رجبی چه گذشت؟
در پس لبخند آخوندی و رجبی چه گذشت؟

پنجره ایرانیان؛ در جلسه‌ای که به منظور بررسی موارد اختلافی بین وزارت راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی ساختمان برگزار شد، به نظر می‌رسد با وجود لبخندها، چالش‌های فی‌مابین همچنان به قوت خود باقی مانده است.

مطالب بیشتر
چرخش دست به دست وام 80 میلیونی مسکن
چرخش دست به دست وام 80 میلیونی مسکن

پنجره ایرانیان:در تابستان امسال بود که وزارت راه و شهرسازی طرحی مبنی بر راه اندازی صندوق پس انداز مسکن برای پرداخت وام به متقاضیان طبقه متوسط و بالا به بانک مرکزی ارائه کرد و منتظر بررسی و اعلام نظر بانک مرکزی در این رابطه و طرح آن در شورای پول و اعتبار ماند.

مطالب بیشتر
اعطای جایزه ملی انرژی تجدیدپذیر به برترین‌ فعالان
اعطای جایزه ملی انرژی تجدیدپذیر به برترین‌ فعالان

پنجره‌ایرانیان؛ با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری پنجمین کنفرانس و نمایشگاه بین‌المللی و دومین جایزه ملی انرژی‌های تجدیدپذیر به‌صورت آنلاین برگزار خواهد شد.

مطالب بیشتر
وعده کاهش قیمت مسکن مخرب است
وعده کاهش قیمت مسکن مخرب است

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه برای ساخت سالیانه یک‌میلیون واحد مسکونی باید به‌اندازه کل نقدینگی کشور فقط در یک سال هزینه کنیم گفت: دست‌کم ۱۰ سال زمان می‌برد تا نتیجه اجرای طرح جهش مسکن در بازار خود را نشان دهد اما وعده کاهش عن‌قریب قیمت مسکن به‌اندازه ارائه تحلیل‌های افزایشی در بازار مخرب است؛ زیرا باعث فرار سرمایه می‌شود.

مطالب بیشتر